Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

ara vermeden önce son set 135*6 girebiliyodum. 1,5 sene aradan sonra 2.5 ayımdayım şuan son set 105 kg*8 tekrar..ama artık fit bir vücut istediğimden kilo alıp büyük ağırlıklara girmem biraz zor olucak sanırım bi daha 130 üstünü kolay kolay göremem..

Bakiyorum kimse 100'lerin altina dusmuyor ama fotograflara baktigimiz zaman genelde en geri kalmis bolgeler yine gogusler. Herhalde nizami olmuyor bu calismalar.

Aralikli 3. yilim ve ayrica Krav Maga ile ilgileniyorum bu yuzden fazla hacim almaktan ziyade vucudun asgari sekilde yaglanacagi ve ayni zamanda yine yavas yavas kas yapimi amacliyorum yillardir ve toplamda 3kg elde ettim ayni zamanda yag oranimi da 12'lere kadar cekebildim. Bulk donemim hic olmadi.

Bar haric asgari 40 ile baslayarak 60'a kadar cikabiliyorum ve daha fazlasini deneme geregi duymadim. Goguslerim sanirim en gelisen bolgem cunku cok fazla program deniyorum ama maalesef triceps sikintimdan dolayi kilolari arttiramadigimi zennediyorum. Kronik kramp problemlerimden dolayi gucum yetse bile bundan fazlasi pek mumkun gorunmuyor.

oha arkdas ya bendemı sorun var anlamadım . mıllet 2 . ayında 100 kılolara yakın basıo benım 1.5 sene oldu nızamnı 25 lık dambıllarla 4 x 8 zor yapıorum . alla alla

Merhaba sanırım triceps kasların yeterince kuvvetli olmaması bunun nedeni olabilir.
Göğüs egzersizlerinde en büyük destek aldığımız kas grubudur . Eğer triceps çalışmalarına daha iyi odaklanarak geliştirebilirsen gögüs egzersizlerindeki ağırlıkları arttırabilirsin.

Bir diğer etkende bacak antremanlarına gereken önenim yeterince verilmemesidir.
En çok önem verilmesi gereken kas grubudur çünki tüm vucudun gelişimini hem hacim hemde kuvvet olarak etkiler.

Bir diğer konuda beslenme , antremandan ortalama 3 saat önce çook kaliteli besinler içeren bir yemek yenmiş olması veya antremandan 1 saat önce protein veya amino asit takviyelerinin alınmış olması antreman performansınızı ciddi ölçüde etkileyecektir.

Sevgiler.

oha arkdas ya bendemı sorun var anlamadım . mıllet 2 . ayında 100 kılolara yakın basıo benım 1.5 sene oldu nızamnı 25 lık dambıllarla 4 x 8 zor yapıorum . alla alla

Ben de senin durumundayim. Ne rakamlar yazilmis :)

ben nizami 2defa 8*70 , (6-8)*75 ve (4-6)*80 girebiliyorum

piramit uyguladigimda 60-70-75-80 rahat yapabiliyorum ama genelde 70 ile basliyorum

hee basmaktan kast burda ite kaka 1-2 defa kaldirmaksa 100kg ben de kaldiririm sorunsuz bir sekilde :)

boy: 173 , 77kg,kol soguk 37cm

Son düzenleme:
Merhaba sanırım triceps kasların yeterince kuvvetli olmaması bunun nedeni olabilir.
Göğüs egzersizlerinde en büyük destek aldığımız kas grubudur . Eğer triceps çalışmalarına daha iyi odaklanarak geliştirebilirsen gögüs egzersizlerindeki ağırlıkları arttırabilirsin.

Bir diğer etkende bacak antremanlarına gereken önenim yeterince verilmemesidir.
En çok önem verilmesi gereken kas grubudur çünki tüm vucudun gelişimini hem hacim hemde kuvvet olarak etkiler.

Bir diğer konuda beslenme , antremandan ortalama 3 saat önce çook kaliteli besinler içeren bir yemek yenmiş olması veya antremandan 1 saat önce protein veya amino asit takviyelerinin alınmış olması antreman performansınızı ciddi ölçüde etkileyecektir.

Sevgiler.

Tamamen katiliyorum, triceps bu konuda buyuk sikinti. Aslinda tam olarak nizami ve zorlayici idmanlar yapiyorum hatta ozellikle 1-2 yilimi aldi tam olarak nizami triceps idmanlarini kavrayabilmem ve daha fazla gelisim goruyorum bu yil icerisinde. Beslenme sekilleri uzerinde yeterli hatta gereginden fazla bilgim var fakat bunu kendi uzerimizde uygulamamiz irade meselesi. Bacak konusunda ise, kronik saglik problemlerimden dolayi fazla zorlayamiyorum ve defalarca MR cektirmisligim vardir bu konu hakkinda. Bacak boyu, ust bedene biraz daha uzun olanlardanim o yuzden bazi teknik dovus sanatlari ilgimi cekiyor ve uygulamaya calisiyorum. Bacak calismalarimi pek aksatmam ama agir kilogramlara girmiyorum agrilarimdan dolayi, 70-80 kg tam nizami squat benim maksimumum. Vucut gorunumume gore hafif calisiyorum sanirim, insanlar cok sasiriyor. Kas direncim dusuk olabilir, ilgisi var mi bilemiyorum.

Bugun 35 + 35 + bar denedim, 2 tekrar cikti. Sabah bir final sinavim vardi ve cok erken kalktim haliyle mukemmel beslenmis sekildeydi vucut. Soylediginiz gibi kaliteli beslenme bu konuda cok onemli.

1.80 m - 80kg. 1.5 kg daha almisim 2 ayda, yaglandigimi hissedebiliyorum =/

Kendimden utandım yazılanları görünce, 1.5 yıldır falan yapıyorum 70 kg ile 8-12 arası çalışırım genelde en çok gelişen ve hacimli bölgem de göğüs, son 2 aydır güç antremanlarıyla 80-90 kg arasına çıktım ondada 4-6 arası anca çıkıyor, 100 kg basana kadar güç antremanına devam edecem de bu bastığınız ağırlıklar ne böyle 4. ayım 100 kg 8 tekrar , 1. senem 150kg 4 tekrar falan, üye fotolarında görmek isteriz sizi hele 4. ayında olup 100 kg basanları çok merak ediyorum, 35 cm kolla 100kg+ basanları zaten çözemedim :D

Konuyu dışarıdan okuyan varsa da fazla takılmasın bu konuya 10 kişi varsa 5i abartarak yazıyor, 3 ü lbs cinsinden yazıyor kiloları, kalan 1-2 sinin ki doğrudur onlar da sağlam üyeler zaten, öyle 100kg+ nizami 8 tekrar yapmak kolay değil hele hele 6-10 aylık vücutlarla yapılacak iş değil, 40cm- kolu olup veya sporda daha 1. senesini dolduramayıp 100kg+ ağırlıkla nizami tekrarlar yaptığını yazanları eleyin çünkü %100 yalan

Son düzenleme:
100+ kilolarda olduğum ve bu kadar çok şey yazıldığı için alındım doğrusu :) arkadaşlar önceki sayfalar da da yazılmış ama ben tekrarlıyim..bu kilolara çıkmak evet zor ancak herkezin belli kas grupları diğerlerinden farklı olarak gelişebilir bunda genetik faktörlerin rol oynadığı hepimizin bildiği bir gerçek..ayrıca evet ben 2.5 ayımdayım dedim sakatlanmadan dolayı 1.5 sene ara vermiştim ama sakatlık öncesi bu spordaki geçmişim yaklaşık 7 senedir..ayrıca kaldırdığınız ağırlıkta kilonuz ve vücut kas kütleniz çok önemli bir rol oynar..burda 35 kol 65 kiloluk arkadaşlar 100+ ya çıkamadıklarından bahsediyorlar ki bu zaten yapılması zor olan birşey :) ben kendi mesajımda 105 kiloyla 8 tekrar dedim ve ekledim fit bir vücut istediğimden yani daha fazla kas kütlesi istemediğimden dolayı daha üst kiloları görmem çok zor olucak diye ki şuan kol ölçüm soğuk 42 önkol 36.5..bi çok yerde haklısınız evet bazıları sağlam atmış :) ancak bunu her söyleyene de yok artık demeye gerek yok..misal ben kıbrısta öğrenciyim buranın halkı maddi durumu iyi olduğundan ve çalışma saatleri az olduğundan hemen herkez vg ile uğraşıyor ve salonda 100+ çalışan pek çok kişi var..kıbrısta yaşanlar bu söylediklerimi iyi bilir..her neyse off topic yapmayalım iyice, demem o ki buraya isteyen istediği kiloyla çalıştığını yazar, birçok kişi abartmış evet ama herkeze de bu şekilde yüklenmeyelim lütfen :) saygılar..

100

ilk setim 60
2. setim 80
3. setim 100
tekrarlar 10-12 arası
eger kendimi iyi hissedersem 110 yapıyorum..
not: destek almıyorum ve makinede normalde yapıyorum..

Beanch Press te 95 kg mı görebiliyorum max makine değil serbest beanch 17 yaşındayım ve 1.78 boyum 84.500 kg mım az oldugunun farkındayım ama daha 2.ayım !

Evet hem de çok az 2. ayında en azından bir 130-140 kilo basman gerekirdi

Buraya kaldırdığı ağırlıkları lbs cinsinden yazanlar veya kg cinsinden 2 katını yazanlar gerçekten rahatlıyormusunuz bunu yapınca,

Bir de sormak istediğim forumlarda 100 kilo 120 kilo bastığınızı gururla söyledikten sonra salonda benchin altına girip 50-60 kiloyu ıkına ıkına basarken kendinizden utanmıyormusunuz, o an ne hissettiğinizi merak ediyorum

Abartmadan doğrusunu yazın, yeni başlayanlar da kendilerini yetersiz bulup spordan soğumasın

2 yıldır yapıyorum, bench press 90 kg 6 tekrar zar zor çıkıyor, çabuk gelişen, en hacimli ve kendini direk belli eden bölgem de göğüs weightlifter

5 aydır yapıyorum, 16 kiloluk bar ve 25-25, dört set zor çıkıyor. esasen güçlü bir yapım olduğuna inanırdım fakat sanırım pek de öyle değilmiş, özellikle burada yazanları görünce. :)

bar dahil 65 kg 4 tekrar oldu daha ağır basabilirim belki ama bileklerim fazlasıyla zorlanıyor korkuyorum bileği sakatlarsam fena olur

9 aydır yapıyorum 70kg basıyorum. bu forumda baya herkul var ztn ama cogu bılmıyor 100kg'nın, 120kg'nın ne kdr buyuk bır agırlık oldugunu

benimde 1 yıl oldu,suan benc de rekorum 100 kilo yaklasık 3 tekrar yapabildim.Ama tabikide tek basıma degil arkada partnerim olacak şekilde

bence 60-70-80kg bile çok büyük ağırlıklar; 100-120kg'yse artık aşmış ağırlıklar. Bir zamanlar gsde oynayan erdem türetken'in 160kg bastığını bizzat duymuştum ve kesin bilgi... :) Dediğim gibi 70kg ve üstündeki ağırlıklar çok iyi sonuçlardır.

70kg nizami 4x6 giriyorum şuan
tek olarak denedim 90kg
ha birde şu 120-130 kg basıyorum diyen arkadaşlar video koyunda bizde görelim gücünüzü türkiyede ne babayiğitler varmış beee pehhh

Son düzenleme:
120-130 basilir :) benim arkadasim 110kg kaldiriyor 3-4 defa ama 42 kolla :) buradaki arkadaslar 4 aylik vg ci 35 kolla bu agirliklari kaldiriyorlar. ilginc olan bu

Back
Yukarı