Barfiks mi? Lat Pull Down mı?

BARFİKS Mİ ?!...LAT PULL DOWN MI ?!...

• Total voters
    1.285
Lat Pull Down ile kendi ağırlığına kadar geldiğinde gidip barfiks çekmelisin tartışmasız belli zaten barfiks kesinlikle

barfiksi enseye ve goguse cekebiliyorsanız bunu yapmanızı tavsiye ederim. 3 set kadar enseye cekin. 3 sette goguse barfiks. sonrada makinalarla bolgeyi iyice çalıştırabiliriiz. barfikstir , dipstir , mekiktir bunların faydalarıtartısılmaz zaten. temel egzersizler. kesinlikle programlara alın.

sana katılmıyorum kardeşim amerikalı bilim adamlarının 2006 da yapılan bir araştırması en çabuk geliştiren barfikse son noktayı koymuştur barfikste en çabuk vücudu geliştiren hareket göğüse çekilen barfikstir barfiksi enseye çekmenin beyindeki ve enseden (boyun) geçen damarları sıkıştırmasından dolayı çok zararlıdır bu damarlar ileride daraldığından dolayı bize damar tıkanıklığı gibi sorunlar yaşatabiliyormuş...ben göğüse çekilen barfiksi tavsiye ederim

ya ben barfiksi demir borulara tutunarak (parklarda vs..) çok rahat çekiyorum da salondaki barfiks aletinin tutma yerleri çok geniş omuzlarımdan daha geniş zorlanıyorum 15 tane çektiğim barfiksi 3 tane çekebiliyorum ama o alet herkese göre ayarlanabilir olmalıydı bence izmandut gibi adamla benim omuzlar bir mi ki tutuş açılarımız aynı olsun dar tutuşta da aynı şekilde çalışmıyo galiba kanatlar geniş tutuşu başka nasıl çalışabilirim

tabikide barfiks kendi ağırlığınla calıstığın hareketler daima cok iyidir barfiks,şınav,dips çok geliştirir vücudu ;)

bencede barfiks hatta once barfiks 3 set max. tekrar daha sonra pulldown(ön) 3 set . kanatlar iyi gelişen bir bolge ama barfikssiz olmaz.

Barfiks tabiki. Ama bizim salonda barfiks çekecek yer yok ilk öğrendiğimde inanamamıştım 2 aydır hala inanamadım amaç ne anlayamadım alt tarafı bi demir asacaklar duvara :)

Barfix çektikten sonra lat pull down yapılabilir mi ? geniş tutuş öne doğru çekiş olarak.Burada yazılan bir kaç şeyi okuduktan sonra enseye doğru olan hareketleri yapmıyorum

Aynı şey ilk başlayanlar barfix cekemez genelde, bu hareket barfix zaten belli bir duzeyden sonra pulldown bırakılıp barfix e gecilir.

Ben barfiks çekiyorum fakat tabii lat pull down da yapıldığı gibi kollarımı max. açık yapamıyorum. Biraz daha zaman lazım ona sanırm. O yüzden barfiksten sonrar 2 set lat pulldown yapıyorum

Şöyle açıklayım,

mesela biri vardır yeni başlamıştır kolları sırt kasları çok güçlü değildir.

yani barfix çekemiyordur yada çekerken adelelerine ve kemiklerine zarar veriyordur.(zorlandıgı için)

o zaman devreye lat pull down hareketi girer ordan kaldırabildiği kadar ağırlığa takar kaldırır.

zamanla kendini geliştirir barfix çekebilicek duruma gelince barfix çeker.

unutmayalımki serbes hareketler makinelerden daha iyidir her zaman.

Ben hayatımda barfiks çekebilmiş değilim. Ağırlık kaldırmaya başlayalı yaklaşık 1,5 ay olacak. LAt pulldown hareketini yapmaya 20 kg ile başladım, 15 tekrar yapıyorum. Şu an 40 lardayım. Tekrar sayısı azalınca mesela 6 50 yapabiliyorum. Barfiks çekmeyi çok istiyorum.

90 kgyim şu an lat puldownda en az kaç kg kaldırırsam barfikse geçebilirim acaba?

ıkısınıde yapamazmısınız once barfıx sonra onu

Back
Yukarı