arkadaşlar yanlış yazmışım sırta değil göğüse doğru çeksinler.lap pull down tercih edenlerin geniş açılı tutup enseye değil sırta çeksinler kanatlara en iyi bu şekil vuruyor.
idmanın hakkını vererek yapıyorsan zaten gelişirsin. ayrıca düzenli olarak gereken besinleri alıyorsan overtraining olma ihtimalin düşük ve bir bölgeyi haftada 2 kereden fazla çalışmanı önermem. aksi halde kaslarına gelişmek için yeterince süre tanımamış olursun ve gelişme sürecin yavaşlayabilir. iyi çalışmalar...salonda duzenli olarak çalışıyorum programımda lat pull down var göğse çekiş normal barfix çekemiyorum eve barfix demiri alıp çekebilmek için kendimi zorlarsam overtraining olur muyum ???
ilk kez başlıyanla barfiks çekemez o yüzden lat pull yapmalı böylelikle barfiks çekebilir hale gelir.sonrasında 2 sinide belli zamana kadar yapabilir ama bodyciler sonrasında barfiks değil lat pull yapmalıdır yoksa hacim artmaz
ikisi de aynı bölgeye vuruyo saçma bi soru barfiks çekemiyosan diğerini yap barfiksi çok rahat çekiyosan ağırlığından fazla ağırlıkla yap
menshealth in son sayısında (12.2009) der ki, bu hareket birbiri ile farklı yerlere vurur, birbirinin alternatifi gibi yorumlamak yanlıştır, hatta ikisi de aynı programda olursa faydalı olur.
cevap verince moderatörler küfür etmişim gibi siliyo onun için cevap veremiyorum