Barfiks mi? Lat Pull Down mı?

BARFİKS Mİ ?!...LAT PULL DOWN MI ?!...

• Total voters
    1.285
salonda duzenli olarak çalışıyorum programımda lat pull down var göğse çekiş normal barfix çekemiyorum eve barfix demiri alıp çekebilmek için kendimi zorlarsam overtraining olur muyum ???

Arkadaslar

Kesinlikle BARFIX!
Sirta, goguse, dar tutus vs. kisacasi her turlusu yapilmali. Aksini kimse iddia edemez.
Yalniz, barfix hareketleri 10-12 tekrar nizami yapilabilir duruma gelindiginde, bel kemerine agirlik baglayarak hareket zorlastirilmalidir.
Barfix sonucu hissettiginiz gerilmeyi lat pull larda hissedemezsiniz

Saygilar

Tabikide yapabilene barfix..

salonda duzenli olarak çalışıyorum programımda lat pull down var göğse çekiş normal barfix çekemiyorum eve barfix demiri alıp çekebilmek için kendimi zorlarsam overtraining olur muyum ???
idmanın hakkını vererek yapıyorsan zaten gelişirsin. ayrıca düzenli olarak gereken besinleri alıyorsan overtraining olma ihtimalin düşük ve bir bölgeyi haftada 2 kereden fazla çalışmanı önermem. aksi halde kaslarına gelişmek için yeterince süre tanımamış olursun ve gelişme sürecin yavaşlayabilir. iyi çalışmalar...

ilk kez başlıyanla barfiks çekemez o yüzden lat pull yapmalı böylelikle barfiks çekebilir hale gelir.sonrasında 2 sinide belli zamana kadar yapabilir ama bodyciler sonrasında barfiks değil lat pull yapmalıdır yoksa hacim artmaz

Barfiks tam tersine hacim almak için çok temel bir hareket. Şöyle düşünebilirsin; max zorlanmayı tüm vücuduna kendi agırlıgınla yaşatabilecek bir hareket hacim almanı büyük ölçüde etkiler. Bu harekette vücudun büyük bölümüne situmilasyon saglarsın ve bu yuzden bu harekette yeteneklilik oranını artırman için, üst vücudunun yeterince güçlü olması gerekir, bu da yeterince kas kütlesinin kazanılmasıyla gerçekleşebilir ve bunu da en cok saglayan etken hareketlerin başında barfiks gelir.

ikisi de aynı bölgeye vuruyo saçma bi soru barfiks çekemiyosan diğerini yap barfiksi çok rahat çekiyosan ağırlığından fazla ağırlıkla yap

ikisi de aynı bölgeye vuruyo saçma bi soru barfiks çekemiyosan diğerini yap barfiksi çok rahat çekiyosan ağırlığından fazla ağırlıkla yap

İkiside sırt-kanat egzersizidir fakat,birebir aynı kas gruplarını çalıştırmıyorlar!
Tabii ki barfiks çekemeyen bir insan ilk olarak lat pull down ile başlamalı ama ilerleyip barfiks çekebilir duruma gelince mutlaka barfiks çekilmeli çünkü barfiks daha fazla kas grubunu çalıştırmaktadır...

barfiksi sallana sallana yaparsan tüm kaslarını çalıştırırsın zaten :D adam gibi yapıldığı taktirde ikisi de aynı bölgelere etki eder

Kanat programımı düz barfiks 4* 8 ters barfiks 4*8 ve cable rowing 4* 8 olarak değiştirdim. daha önce aynısını makinada yapıyordum . Bu şekilde sizce kollarım çok zorlanırmı çünki biceps tarafından dış taraflar baya zorlanıyor gerçi ilk denemem di bu programı sizce doğru birşeymi yaptığım ?

cevap verince moderatörler küfür etmişim gibi siliyo onun için cevap veremiyorum

yanlış üslup içindesin..üyelerle saygı çerçevesinde konuşmalısın..
bir dahakine uyarmadan direk süresiz banlanacaksın..

bence 2 harekette programa alınabilir. Barfix arkasından Lat Pull Down bu iki hareketten sonra Barbell Row yapılabilir.

Back
Yukarı