nitrik oksit
Yeni Üye
hoca bu ay sırt için 3x10 wide grip barfix program verdi ama son seti tamamlayamıyorum öneriniz var mı???
Selam.Bir şey sormak istiyorum.Barfikste vücut ağırlığımızı aştık ve artık ağırlık bağlamamız gerekiyor vücuda , bunu belimize mi yoksa boynumuza mı bağlamalıyız?Selamlar,
Miami Universtesinde yapılan bir araştırmada en çok latisimus kasını geliştiren hareketler şöyle sıralanmıştır: 1. Geniş tutarak göğüse (öne ) çekme, 2. Ters tutarak ( revers) öne çekme, 3. Neutral tutarak (yani baş parmaklarınız gözünüzü gösterecek şekilde), 4. Geniş enseye çekiş
Kaynak: Muscle&Fitness 1/2008
Yeni başlayan arkadaşlar için tabiki barfiks zor ama bende diğer arkadaşlara katılıyorum. İlk önce makinada geniş tutarak öne çekip daha sonra güç yeterli olunca barfikse geçmeli.
Barfiks yeterli olmayanlar ya beline ekstre ağırlık takacak yada makinada devam edecek. Ben makinada devam ediyorum (110kg).
selamlar
bir bilge derki ' Barfix çekmeyen vücut gelişmez.'
benim oyum barfixe
programa bakılırsa yeni başladın heralde spora. eğer öyleyse yeterli bir program fakat şu da var, daha bu kadar başlarda trapez çalışmak istemeyeceğin bir görüntü verebilir, hele ki trapezlerin çabuk gelişmeye meğilliyse çünkü genelde trapezler omuza göre daha çabuk gelişir ve dar,düşük genelde pek istenmeyen bir omuz görüntüsü oluşturur onun için baktın sende de bu şekilde gidiyor, upright row'u dar tutuşla çene altına kadar değil de geniş tutuşla göğüs altına kadar çek ki trapez yerine omuz başlarına vursun.
forumda aradım ama ayrıntılı bilgi bulamadım barfiksle ilgili..barfiksin hedef aldığı bölge sadece kol ve sırtmıdır?