Barfiks mi? Lat Pull Down mı?

BARFİKS Mİ ?!...LAT PULL DOWN MI ?!...

• Total voters
    1.285
Lat pull down enseye çekiş hareketinde başparmak barı kavramalı mı,ne şekilde olmalı?
Yani alttan mı üstten mi kavramalı?
Bu konuyu forumda gördüm diye hatırlıyorum,15 dakikadır üstteki aramayı kullanıyorum fakat bulamadım.
Teşekkür ederim.

Bütün parmaklar demirin üzerinde olursa kanata daha iyi vuruyor. ben şu ana kadar hep öyle çalıştım.

7)SIRTINIZI KUVVETLENDİRİN : Lat pull-down hareketini yaparken baş parmağınızı barın etrafına sarmayın.Parmağınızı sararsanız,hareketi yaparken biceps kaslarınıza yüklenmiş olursunuz.Buda sırtınızı istediğiniz gibi veya daha etkili çalıştırmanızı etkiler.

Kaynak:
Men's Health

ya peki bu lat pul down haraketi için amerikada falan yasaklanmış diyorlar omurilikde sakatlığa yol açıyormuş gibi iddalar var bunların gerçek payı varmıdır

ya peki bu lat pul down haraketi için amerikada falan yasaklanmış diyorlar omurilikde sakatlığa yol açıyormuş gibi iddalar var bunların gerçek payı varmıdır
lat pull down hareketinin enseye çekişi USA'da yasaklanmış,bunun nedeni bu hareketi çok büyük ağırlıklarla yapmaya çalıştıklarından hareket sert ve seri oluyor ve bu hızlı enseye çekiş sonrası duruş bozuklukları oluyor ve omiriliğe zarar veriyor ayrıca bazı tekrarlarda bar çat diye ensenin altındaki kemiğe çarpıyor bu da çok zararlı...ama lat pull down öne her yerde yapılıyor...yasak değil..

barfixin boyu uzatma etkisinide unutmamak gerekir.aynı etkiyi lat pull downda veriyormu?vermiyosa barfixs boy uzatmak isteyenler için daha uygun gibi.

barfixin boyu uzatma etkisinide unutmamak gerekir.aynı etkiyi lat pull downda veriyormu?vermiyosa barfixs boy uzatmak isteyenler için daha uygun gibi.

barfix boy uzatmazki , barfix yerinde asılı kalmanın faydası olabilir onuda sanmıyorum boy uzaması için esneme hareketlerini yapmak gerekir bence barfixle boy uzadığını hiç mi hiç sanmıyorum :)

Ayrıca barfix in boy uzamasına fayda sağlarsa lat pull down oda sağlar sonuçta 2 harekette aynı ellerle yukardan ağırlığı cekiyorsun tek fark birinde ayakların yere değiyor daha kolay yapma imkanı sağlıyor diğerinde ise kendi ağırlığın + yer çekim kuvveti etki ediyor.

barfix boy uzatmazki , barfix yerinde asılı kalmanın faydası olabilir onuda sanmıyorum boy uzaması için esneme hareketlerini yapmak gerekir bence barfixle boy uzadığını hiç mi hiç sanmıyorum :)

Ayrıca barfix in boy uzamasına fayda sağlarsa lat pull down oda sağlar sonuçta 2 harekette aynı ellerle yukardan ağırlığı cekiyorsun tek fark birinde ayakların yere değiyor daha kolay yapma imkanı sağlıyor diğerinde ise kendi ağırlığın + yer çekim kuvveti etki ediyor.
benim demek istediğim de o zaten.yerçekiminin etkisiyle yoksa vücudunu kaldırmanla ağılığı çekmen arasında fark yok.çalıştırma biçiminde vardır nitekim uzman bb ciler barfixi önerirler ama kendi ağılığını kaldırana kadar.

Eger yapabılırsenız lat pulldown cubugunu, ona dık gelen yatay bır demır vardır kayışın icinden gectıgı ıste onun ust tarafına atıp dengeyı sagladıktan sonra barfıks cekebılırsınız..

Anlatmak ıstedıgım anlasıldı mı bılmıyorum ama ben yaptım guzel oldu..

2-3 haftadır programımdan lat pull down u tamamen çıkardım barfix yapıyorum.barfix nizami şekilde yapıldığında lat pull down dan oldukça etkili.
bir kere sırtın tamamını etkiliyor ve kanatları geliştiyor.lat ta mutlaka nizamilik bozuluyor,özellikle ağır kilolarda hareket çok bozuluyor,bir taraf fazla çekiyor.
ama yeni başlayanlar için lat pull down mutlaka programda olmalı ardından barfxe geçilmeli

Kesinlikle barfix.

Ayni anda spora basladigimiz arkadasimla aramizda ciddi kanat farki olustu bu yuzden. arkadasim barfix cekemiyordu lat pull down yapti bende yapamiyordum barfix zar zor 3 tane cekiyordum ama zorladim kendimi devam ettim moralimi bozmadan simdi nizami olarak 15lere cikiyorum kanatlarda epey gelisti:)

arkadaşlar ben barfikse başladım dün 2-3tane yavaş yavaş çekebiliyorum avuç içi dışa bakacak şekilde ama bugun çok büyük bir ağrı var kaslarımda özlelliklede kanat pazunun altı(kollarım) bu normal mi kaç günde geçer

7)SIRTINIZI KUVVETLENDİRİN : Lat pull-down hareketini yaparken baş parmağınızı barın etrafına sarmayın.Parmağınızı sararsanız,hareketi yaparken biceps kaslarınıza yüklenmiş olursunuz.Buda sırtınızı istediğiniz gibi veya daha etkili çalıştırmanızı etkiler.

Kaynak:
Men's Health

aynı durum barfiks için de geçerli midir?

Tabikide Barfix (: BArfix Çok Ayrı Bişey . En zorlandığım Hareket diyebilirim (:

ben 13 yaşındayım yaklaşık 2 yıldan beri evde kendi imkanlarımla çalışıyorum ve bir kerede doğru olarak en fazla 15 barfiks çekebiliyorum.Tabikide barfiks ve araştırmalarıma göre ki bunları site içinde diğer sitelerde ve doktor akrabalarımdan aldığım bilgiler ki bazı arkadaşlarımız barfiks basketbol gibi sporlar boy uzatmaması konusunda kararlı ama yanlış bir düşünce barfiks ve basketbol boy uzatır belli zaten uğraşanların boyları uzun...Boy uzatmaması konusunda kararlı olan arkadaşlara şöle anlatalım insan vücudunun bir potansiyeli var bunlar kemik,uyku düzenine bağlı olarak değişir. vücut potansiyeliylede çok alakalı olan birşeyki ama şöylede söyleyebilirim mesela bu sporlara (tabiki vücut geliştirmeden bahsetmiyorum) bunlar barfiks ve basketbol vb. erken başlarsak bu sporlara mesela 13-15 yaşları arasında başlarsak boyumuz gelişimimizi tamamladığımızda 1.80 olacaksa 1.90-2.00 m kadar bile uzatabiliriz boyumuzu.

ben aynı fikirde değilim zorlayan hareket daha çok geliştirir. Beni pull dediğimiziz alet yoruyo. Barfiks 20 tane tıkanmadan çekerim. Set li çalışırsak 8 8 4 set giderim. Ama alete kendi ağırlığımı koyarsam veya yakını çok zorlar. Ha kg baya düşürelim derseniz gelişim için olabilir. Ama önemli olan ne kadar zorlamasıdır. Kası geliştirende zorlama yanma hissidir.

Back
Yukarı