Barfiks mi? Lat Pull Down mı?

BARFİKS Mİ ?!...LAT PULL DOWN MI ?!...

• Total voters
    1.285
ben 25 yaşındayım ve yaklaşık 3 aydır bu sporu yapıyorum.boyum 184 cm kilom 78 barfiksle hep aram kötü oldu ve barfiks çekerken kendimi oynatamıyordum bile bu yüzden lat pull down 'a basladım 8 erden 3 set 40 kg ile başladım şu an 100 kg dayım fakat halen barfiks sıfır tek gelişme şu an 10 cm felan yükselebiliyorum desteksiz bakalım hedef lat pull down da 120 gelişmeleri göreceğiz

3ayda 100kg lat pulldown pes...

Barfix Seçmelisin Daha iyi olabilir bence.

ben 25 yaşındayım ve yaklaşık 3 aydır bu sporu yapıyorum.boyum 184 cm kilom 78 barfiksle hep aram kötü oldu ve barfiks çekerken kendimi oynatamıyordum bile bu yüzden lat pull down 'a basladım 8 erden 3 set 40 kg ile başladım şu an 100 kg dayım fakat halen barfiks sıfır tek gelişme şu an 10 cm felan yükselebiliyorum desteksiz bakalım hedef lat pull down da 120 gelişmeleri göreceğiz

fikrimce yaptığın latpulldown 100 kilo değil 100 lbs, dolayısıyla 50 kilo civarına denk geliyor, sen de 78 kilo olduğun için vucüt ağırlığıyla barfiks yapamıyorsun.bence yarım barfiksle başla ayaklarını yukarıda biryere koy öyle çekmeyi dene, bitişinde de olabildiğince asılı kal ,barfiks çekmene yararlı olacaktır.

Barfiks kesinlikle.
Ayrıca herkes sırt çalışmalarına barfiksi eklesin, ( rahatlıkla barfiks çekebiliyorsa )ben sırt çalışmaya başlamadan 3 set max barfiks yaparım.

Barfiksi geliştirmenin yolu hergün git gel demire asıl :)

Şaka değil bu barfiks çok nankördür 1 hafta yapmayın zorluğu hafiften hissedersiniz..

15 tekrarı bulunca kendinize ağırlık bağlayın daha iyi olur V formu için 20-25 tekrar direncinizi geliştirir..

yüksek ağılık az tekrar iyidir...

barfiks hareketini yaparken vücut ağırlığı direk sırta vuruyor lat pull down hareketinde ise çalıştığın ağırlık kadar. ayrıca kondisyon açısındanda barfiks daha iyi gibi duruyor

öyle düşünme belki bir çok prof bodyci barfiks tercih etmiyor ancak biçoğuda barfiks çekiyor
örnek 1 numara pihl
yapabiliyorsan barfiks hem spor salonunda hemde tatilde vs olduğunda çok işe yarar
barfiksi mutlaka bırakmamalı üstüne gidilmeli diye düşünüyrum
ben barfiksten aldığım verimi makinadan alamadığımı farkettim

barfiks tartışılmaz...5-10-15-20 kg lık plakaları kendiize takarak barfiks çekin sonra ne dediğimiz anlarsınız....önce tekrarda minimum 10-15 i görün

sonra plakaları kendinize bel kemeri yardımıyla takın....72-96 saatte bir tükenene kadar çalışın ve sonuç alın bu kadar basit

barfiks candır ona kurban olurum bir barfiks demirim var geliyom gidiyom barfikse vuruyom kendimi doyamıyorum o kadar :D

sırt antrenmanlarım gayet güzel ama,bir türlü barfikse alışamadım.

antrenman öncesi zorlarsam kendimi,antremandan verim alamıyorum.
antrenmandan sonra da zaten bitmiş oluyorum.

Bence bu sorunun cevabı çok.barfiks daha etkili ama barfiks çekebilmek içinde diğer kas gruplarınında güçlü olması gerekiyor kollar vs...
Lat pull down daha izole bir hareket direk hedef kasa etki ediyor.
Cevap barfiks daha etkili,ama sağlam kollarada ihtiyaç var.güçlenene kadar lat pull down sonra barfiks desek daha doğru...barfikstede asılı kalarak falan süreci kısaltırsak çabuk sonuç alırız.

ben 20 tane bel vurdurmadan çekiyorum
bel vurdurarak 27 tane çekiyorum

ama bel vurdurma hiç bir zevk vermiyor gerçekten böyle yaparken kendini tatmin edemiyosun sanki uçuyomuş gibi geliyo :D

Back
Yukarı