Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

• Total voters
    2.426
ya arkadaşım 4 senedir spor salonundayım v.g hayatımda salonda hafif kilo çok tekrar çalıştım herhangi bir gelişme göremedim veya çalışan arkadaşlardada göremedim fazla bir gelişme ama yüksek ağırlık altına girdiğin zaman kasları daha fazla yorup daha fazla çalıştığını hissediyorsun 2.5 ayda 8 kilo aldım ve kaldırdığım ağırlığı hemen hemen 2 katına çıkardım bune ozman soruyorum Coyote sana ve arnold ın videolarından ve kitabından da anlaşıldıgı gibi şuana kadar vücutculuk hayatında hep ağır kilolarla çalıştı kaldırdığın ağırlığın herzaman daha yükseğini hedefledi ve o vücudu yaptı tabi steroidlerin de etkisi oldu orası ayrı aynı şekilde ronie coleman flex wheeler aynı şekilde çalışmalarına devam ettiler farkettiysen jean claude van damme 160 kiloyu kaldırdığımda 98-99 kilo civarındaydım dedi ama şuanda 81 kiloyum dedi aradaki fark belli birşey ve kardio dan sözediyordu.ayrıyeten Jen clode vandamme amerikanın beşiğinde steroidlerden son derece faydalanmış zenginlik içinde yuzen bir adam. Bu bizim için iyi bir örnek değildir diyosun jean claude van damme yoksulluk içinde büyüdü taksicilik yaptı body guard lık yaptı vs vs bir sürü işte çalıştı ve ozmanlar da steroid kullanmadan belli bir seviyeye geldi sen jean claude van damme yaptığı emeğe steroid diyosun biraz araştırsan anlarsın zaten

Son düzenleme:
ya arkadaşım 4 senedir spor salonundayım v.g hayatımda salonda hafif kilo çok tekrar çalıştım herhangi bir gelişme göremedim veya çalışan arkadaşlardada göremedim fazla bir gelişme ama yüksek ağırlık altına girdiğin zaman kasları daha fazla yorup daha fazla çalıştığını hissediyorsun 2.5 ayda 8 kilo aldım ve kaldırdığım ağırlığı hemen hemen 2 katına çıkardım bune ozman soruyorum Coyote sana ve arnold ın videolarından ve kitabından da anlaşıldıgı gibi şuana kadar vücutculuk hayatında hep ağır kilolarla çalıştı kaldırdığın ağırlığın herzaman daha yükseğini hedefledi ve o vücudu yaptı tabi steroidlerin de etkisi oldu orası ayrı aynı şekilde ronie coleman flex wheeler aynı şekilde çalışmalarına devam ettiler farkettiysen jean claude van damme 160 kiloyu kaldırdığımda 98-99 kilo civarındaydım dedi ama şuanda 81 kiloyum dedi aradaki fark belli birşey ve kardio dan sözediyordu.ayrıyeten Jen clode vandamme amerikanın beşiğinde steroidlerden son derece faydalanmış zenginlik içinde yuzen bir adam. Bu bizim için iyi bir örnek değildir diyosun jean claude van damme yoksulluk içinde büyüdü taksicilik yaptı body guard lık yaptı vs vs bir sürü işte çalıştı ve ozmanlar da steroid kullanmadan belli bir seviyeye geldi sen jean claude van damme yaptığı emeğe steroid diyosun biraz araştırsan anlarsın zaten

istersen 10 sene daha kal, hatta ömrünü o salonun içinde geçir, bu işin felsefesi insan anatomisidir. Çünkü yaptığımız şey vücut geliştirme. Vücut geliştirme yapabilmemiz için vücut kimyasını iyi bilmemiz gerekiyor iskelet kas sistemini iyi tanımamız gerekiyor.

Vücut geliştirmek isteyen ve ağir kiloların altına giren insanlar psikolojik problemli insanlarmı? ne işleri o ağirlikların altında değilmi. Bundan hazmı alıyorlar acaba?

Bu işin daha kolay bir yolu yokmu?

Emin olun eğer o işin daha kolay bir yolu olsa bir vücut geliştirmeci o yolu izlerdi.

Bu gun fitness sporcuları dahil antreman sistemlerini yavaş yavaş değiştiriyorlar.

Ancak butun araştırmaların ve insan vücudunda bulunan kasların yapıları ve şekilleri itibari ile yapılan yüksek yoğunluk ağirlik çalişmaları hemen hemen her şekilde salonda zaman öldürmekten çok daha iyi sonuclar verir.

4 yıl değil bende 14 yıl harcasak doğru çalışmaları yapmassak hedefe ulaşamayız diyorum.

ünlü bir adamın neler yaptıgını ben bilemem. Bu gun christian bale 30 kg verip makinist filmini çekiyor ise ve altı ay sonra eskisinden daha iyi oluyorsa
burada tabiki bir problem varmı yokmu arıyor insan.

ancak kesinlikle kimseyi etkilemek istemem,

çünkü vücut geliştirme idmanları doğru uygulanmadıgı sürece bize istediğimizi veremezler.

bir çok vücut geliştirmeci fitness sporcusu yeniliklere kapalı. Ancak bizim gibi egzersiz severlerin ve vücut gelştirmeye gönül vermiş kisilerin mutlak surette bilimi yakından takip etmesi gerekiyor.

Çünkü su an neler neler yapılıyorken biz kısır döngülerle uğraşıyoruz hala.

insana zararı veren kısır döngü. başka hiç birşey değil.

Bu bizlerin yol almasını dahil engelliyor.

ozman bilgilendir bizi coyote olayı iyice açta aydınlat ozman

Bence ikisinin ortası az ağırlık cok antreman yaparsan daha uzun sürer vucut gelişme cok ağırlık az antremanda kaslarına zarar verebilir.

arnold ın yazdığı bir vücutcunun eğitimi adlı kitabını yeni okudum orda yüksek ağırlıkla çalışmalısınız ama çok tekrar şeklinde diye belirtiyordu çok karışık birşey salondaki hocamıza sordum odahi tanımlıyamadı yani kimse bilemiyor çok garip

Arnold Bir vücutcunun eğitiminden Alıntıdır..

1966'da chet yorton'a yenildiğimden bu yana ilk defa geçiliyordum.ancak daha sonra bu yenilginin pek de haksız olmadığını düşünmüştüm.çünkü benden daha iyiydi.frank zane karşısında aldığım yenilgi daha moral bozucu olmuştu zira iki Mr.üniverse kazanmış birisi olarak sadece bir kere Mr. amerıka olmaktan başka bir başarısı olmayan birisine yeniliyordum.Benden tam 27 kg daha hafifti,84 kg geliyordu nasıl kazandığını anlayamamıştım.İlk aklıma gelen şey şikeydi.Gayet iri bir vücutcu,kendinden ufak tefek birisi tarafından nasıl geçilebilirdi.Müsabakadan sonra bütün gece ağladım hayatımda ağladığım nadir zamanlardan biridir.Daha sonra düşündüm Zane'de olup da bende olmayan şey neydi.Fotoğraflarını iyice inceledim ve adelerinin benimkinlerden daha iyi gelişmiş olduğunun sonucuna vardım.Benden daha detaylıydı ve daha kaliteli adalelere sahipti.En iri olanın her zaman kazanamayacağını örenmiştim.İri olmak gerektiği şeklindeki düşüncem yerini mükemmelleşmeye bıraktı.Ağır kilolar kullanarak hacim yapmayı çalışmayı bırakmalıydım.İhtiyaç duyduğum tek şey,çok tekrardı.İstediğim mükemmel vücuda ulaşmak için tüm dikkatimi hareketi düzgün yapmak üzerine yoğunlaştırdım.

Burda gereken sorunun cevabı yazıyor

Bildigim kadarıyla cok tekrar az agırlık kasların dayanıklılıgını , az tekrar max. agırlık gücü arttirir daha cabuk kas yaptırır , yani her ikiside iyidir bence her ikisindende yapın Vücudunuz dengeli olsn :) ...bench_Obench_O

aynaya bakarsın hangisi iyi gelişme veriyorsa onu yaparsın herkezin kas lifleri yapısı bir değil.

Kırmızı kas lifi ağirlikli kişiler daha farklı

beyaz kas lifleri ağirlikli kişiler daha farklı çalışmak zorunda.

ikiside yuksek oranda olanlar bu iki idmanlarlada iyi sonuc alabilirler.

Ağirlik arttiğinda mecburen tekrar sayıları düşer ve zorlanma başlar böylece beyaz kas lifleri çalışır.

Ağirlik düştüğünde tekrar sayıları artar böylece kırmızı kas lifleri daha aktif çalıştırılmaya başlanır.

size hangisi iyi geliyorsa o çalışma stilini bulup yapmalısınız.

Ama 6 haftalık - 8 haftalık periyotlarla çeşitli idman stilleri karışık olarak yapmak en iyisidir.

vücutta tekrarlara bacaklar en iyi cevabı veren bölgelerdir 20 tekrar uzeri setlerle yapılmalı 2. bacak hariç diğer küçük bölgeler yüksek tekrarlarla iyi uyarılır.

Geri kalan bölgelerde ağir kilolar çok daha etkili olur.

Kemik yükleyici ve compound egzersizlerde maksimum ağirliklar girmek gerekir. en iyi kemik yükleyici egzersiz bacak çalışmasıdır ancak bacak kasları 20 tekrar uzeri uyarılırken diğer kemik yükleyici egzersizlerde (temel hareketler) 8-10 tekrar aralığı idealdir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar peki şöyle olurmu ? 1 sene falan hacim alıp sonra çok tekrar az ağırlıkla kasları şekillendirsek ?

Yağlarını yak kas liflerine ulaş ve uzerindeki su tabakasını at. Kasların gayet şekilli olduğunu göreceksin.

Önemli olan nasıl çalıştığınızdan önce vücut yağının azalması ve vücudun su tutmasını minimum seviyeye çekmek.

istersen bir tekrar yap istersen6- 10 tekrar-20 tekrar. Önemli olan kas liflerinin büyüyüp büyümediğini görmek. 5 ila 10 tekrar arasında çalışmak çok iyi sonuç veriyor ama bu püf nokta.

Bunuda anlamak için yağsiz ve maksimum su tutmuş bir vücuda sahip olmak lazım.

2 ay az ağırlık çok tekrar diğer 2 ay çok ağırlık az tekrar böylece hem yağ yakımı yaparsın hemde hacim kazanırsın şimdi 2 ay çok tekrar idmanımı bitirdim sırada az tekrar var nasıl bir program iyi mi???

her antremanda çok ağırlık az tekrar da, az ağırlık çok tekrarda yapılmalı.her 2 kas türünüde etkilemek için.

Az tekrar çok ağırlık büyütür--genelde kilo alma zamanları(Bulk)

çok tekrar az ağırlık parçalar --kilo verme zamanları(definasyon,parçalama)

ben az tekrar çok ağırlık çalıştım,gelişimim hızlandı,
şimdi yaptığım bir çok harekette seti 8 tekrar üzerine çıkamayacak şekilde ağırlıkların altına giriyorum,bende sonuç önceye oranla iyi,ama zamanla vücut bu çalışma sisteminede alışırsa şaşırtmak için çok tekrar az ağırlığada dönebilirim.

selam ben 35 yaşında bir erkeğim.elimde 10 kg bir dambıl var.sadece manken vücut için bir çalışma yapmak istiyorum.bana nasıl bir çalışma önerirsiniz.

selam ben 35 yaşında bir erkeğim.elimde 10 kg bir dambıl var.sadece manken vücut için bir çalışma yapmak istiyorum.bana nasıl bir çalışma önerirsiniz.

hiç başlama sadece zaman kaybı olur senni için, heleki manken vucudu ciddi bir çalışmanın yanında diet progamıda gerektirir.unutmaki kası geliştirmenin kuralı kilo arttırmak ve sıkı protein li beslenmek, 10 kiloyla sen sadece tekrar sayısını arttırabilirsin.

Back
Yukarı