Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

• Total voters
    2.426
Ben Bunu 9 yıl body Yapmış Birine Sordum.Bana Az Tekrar Çok Kilo yap dedi haftadan haftayada kilo artırmamı söyledi bu şekilde gelişim meydana geliyor.Ama Herkezin Bir Sınır'ı var Ve bu Sınıra Yaklaşık 4 yılda falan ulaşabiliniyor.Dediğim Adam 184 kilo Basablıyo Bench Presste

bende az tekrar çok ağırlık sistemini uygulıyıcam ramazandan sonra , amacım hacim yapıp kilo almak inşallah

arkadaslar konumuzla biraz alakasız fakat triceps biceps gibi kücük kas gruplarına 4 haraket girmek dogrumudur?

1.ve2. hafta 15-12-10-8-8
3.hafta 15-12-10-8-8 + drop set
4.hafta 15-10-8-6-6

1 ay içinde kaslar 2 hafta hacim için 1 hafta dayanıklılık ve 1 haftada 1 güç için çalışmalı bence. güç çalışması 1-3 tekrardır genelde ama sakatlanma riski almak istemediğim için 8-5 tekrarla güç çalışması çakması bişey yaparım şahsen.

O zaman benimde az tekrar çok ağırlık kullanmam lazımda üstadlarım ben ne kadar fazla ağırlık kullanıcam 36 kg halter dambıl set var.Ben daha 13 yaşındayım 36 kg kullanamaycağıma göre bu sistem bana göre değil galiba kaç kg kullanabilirim bu sistemi uygulamak için tekrar sayısını düşürcem.

O zaman benimde az tekrar çok ağırlık kullanmam lazımda üstadlarım ben ne kadar fazla ağırlık kullanıcam 36 kg halter dambıl set var.Ben daha 13 yaşındayım 36 kg kullanamaycağıma göre bu sistem bana göre değil galiba kaç kg kullanabilirim bu sistemi uygulamak için tekrar sayısını düşürcem.

Sence de vücut geliştirme sporuna başlamak için biraz erken değil mi?
Kemiklerin hala gelişiyor, bunu unutmamak gerekiyor.

Ben senin yerinde olsam şunları yapardım:
Şınav, mekik ve barfiks.

Her hareket için farklı setler oluşturmak gerekiyor. Ben de bu konuyu çok araştırıyorum. Mesela Bench'i 4*6 , 4*8 , 3*8 şeklinde varyasyonlarda yazan yerler var. Curl hareketi için de 3*12 ve 4*8 yazılıyor. Hangi harekete ne kadar girmek gerek, başta yüklenmeli sonradan az ağırlıkla çok tekrarlı hareketleri mi yapmalı aynı antrenman içinde?

her kes bi şeyler yazar bu konuda, olağandır,çoğunlukla tüm bunlar deneme, yanılma sistemi ile oluşmuştur:

***vücut geliştirirken 2 ana nokta önemli: "hipertrofi (kas büyümesi) ve tabi ki kas defiinisyonu...bunu yakalamak, denge işin püf noktası...

konu salt "hipertrofi "ye gelince:

bunu oluşturacak "mgf materyalinin "oluşumunu sağlayacak şartlar:

1)kasta oluşturulan tansiyon seviyesi (yani kullanılan ağırlık) ...bu yüksek olmalı ,tabi ki hareketi yapabilecek ölçüde)

2)oluşturulan tansiyonun optimum süresi...yani kısaca tekrar sayısı...ne kısa , ne de az...gerekli süre sağlanabilmeli...

bu bağlamda , ağır kilolar ile çalışılacak ve sürenin en optimum çözümü 6-7 tekrar civarında yatıyor...bunu üstü , ağır kilo fonksiyonunu , altı da süre fonksiyonunu baltalıyor...yani, "aşağı sakal ,yukarı bıyık " durumu...(

hedef ,eğer "definisyon "ise tabi ki konu farklı yönlere kayıyor ...

kısıye göre degişir kısı eger yaglı ise cok tekrar hafif kilo eger hacimlenmek isteyen bir vucutcu ise az tekrar max kilonun %70 80 i kaldırmalıdır

kısıye göre degişir kısı eger yaglı ise cok tekrar hafif kilo eger hacimlenmek isteyen bir vucutcu ise az tekrar max kilonun %70 80 i kaldırmalıdır

Yağ yakmak için hafif kilo diyosunda 1yıldır hafif kilo ile saatlerce çalışan arkadaşlarım var 5 kg verebildi düzenli besleniyor diyet yapıyor ilaç alıyor ama sporda yapıyor ama adam 1 yılda 5kg anca verdi. ağır kilo ile çalışması daha etkili olmaz mı? bench_O

konuya biraz daha spesifik bakacak olursak:

hipertrofi mekanizması oluşumu için gerekli malzemeler:

"mgf ve testesteron "bu ikili ana kaynaklar, diğerleri bir kenara bırakılacak olursa ...ancak, "mgf "için 4-6 tekrar gerkli iken testesteron için daha fazla tekrar 8-10 gerekiyor..

yani ,aşağı sakal yukarı bıyık konuları...kısaca , ortalama yapılması en doğru olan...6-7 tekrar optimizasyonu...)

bence hafif ağırlık çok tekrar kol kondisyonunu artıyor çok kilo az tekrar da da ben kendimden söylüyorum kolumun o istediğim yanmayı göstermediğini hissediyorum bunun için set sayısınımı yükseltmem gerekir yoksa tekrar sayısını mı ?

hacim için maksimum 8 kez kaldırabileceğiniz ağırlık secin diyolar ama öyle bi ağırlık secersek 2. 3. sette nasıl 8 tekrar yapıcaz ilk setteki 8 tekrarı zar zor cıkarmısız mantıksız bence.

istediğin şarta göre değişir. az tekrar çok ağırlık kas liflerinin açılmasına neden olur ve bununla birlikte bu boş alanların kan ile dolmasıyla şişme meydana gelir. ancak az ağırlık çok tekrarı ben ağırlık kardiyosuna benzetiyorum. ağırlıkla pumping yapmış olursun. ve kardiovasküler bir ağırlık çalışması olur. yağlar yakılır.

Arkadaşlar konu karışık. Ben çok tekrar az ağırlığı arada sakatlıklar da olmak üzere 2-3 yıldır deniyor, ancak yeterince randıman alamıyorum. Biraz göbek problemi de var. Önce yağ yakıp sonra hacime yükleneyim dedim olmadı, tam tersini yapayım dedim platoya girdim, hacim de alamıyorum. Artık biraz değişiklik yapacağım. Göğüs, squat, bacak gibi hareketleri çok ağırlıklarla yapmaya devam edeceğim, göğüs için dumbell bardan daha iyi sonuç veriyo bende, omuz biceps, tricepsde ise hafif ama çok tekrarlı antrenmana geçeceğim. Bir de böyle deneyelim. Bunları şunun için yazdım, kişiye göre bu işler değişebiliyo galiba, kendi doğrumuzu bulmak için kendimizin biraz deneme yapmamız gerekiyo. İnşallah bir süre sonra tekrar bu topikden yeni sistemin sonuçlarını paylaşırım.

Şahsen 3x8 yaptığım hareketlerin bazılarının 1. tekrarının sonuna düşük ağırlık 12 tekrar ekliyorum ve bunu yüksek hızda yapıyorum. Buna Burn Set adını veriyorlar bazı yerlerde...

Arkadaşlar konu karışık. Ben çok tekrar az ağırlığı arada sakatlıklar da olmak üzere 2-3 yıldır deniyor, ancak yeterince randıman alamıyorum. Biraz göbek problemi de var. Önce yağ yakıp sonra hacime yükleneyim dedim olmadı, tam tersini yapayım dedim platoya girdim, hacim de alamıyorum. Artık biraz değişiklik yapacağım. Göğüs, squat, bacak gibi hareketleri çok ağırlıklarla yapmaya devam edeceğim, göğüs için dumbell bardan daha iyi sonuç veriyo bende, omuz biceps, tricepsde ise hafif ama çok tekrarlı antrenmana geçeceğim. Bir de böyle deneyelim. Bunları şunun için yazdım, kişiye göre bu işler değişebiliyo galiba, kendi doğrumuzu bulmak için kendimizin biraz deneme yapmamız gerekiyo. İnşallah bir süre sonra tekrar bu topikden yeni sistemin sonuçlarını paylaşırım.
Mesajı değiştir seçeneğini bulamadım, uzun süredir deneyip artık randıman alamadığım sistem ÇOK AĞIRLIK, 8-10 tekrarlı sistemdi. Yukarıda yanlış yazmışım,özür dilerim. Şimdi denemeye başladığım sistem belli bölgeler için tekrar sayısını artırmak,tabii doğal olarak ağırlığı da kısmak üzerine,tekrar özür.

Back
Yukarı