Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

• Total voters
    2.426
ben bir hafta yuksek tekrar bir hafta yuksek kılo calısıyorum.ama toplamda hep eşit tutoyorum. yuksek kiloda çalıştığım ağırlığın toplamını daha düşük kiloda eşitleyene kadar çalışıyorum oda terimin son damlasına denk geliyor :) ama son kararım daha makul bi kiloda mumkun oldugunca fazla tekrar.bu şekilde çalışan arkadaşlarım tatile gidip geldiklerinde kesinlikle vücutlarında çöküş görmüyorum ama çok ağır çalışan arkadaşlarım salonu bi kaç sefer aksattıklarında bile hemen farkediyor.ben sindire sindire biraz daha uzun yoldan kazanılmış kasların daha uzun ömürlü olduğu kanısındayım bu yüzden

çok ağırlık az tekrar kuralına uyup bana göre max kilo olan 55kiloda (bar hariç) bench press yaptım 6 tekrardan 5 set yaptım ama göğsümü çalıştırdığımı hiç hissetmedim açıkçası sadece kollarım ağrıdı.sonra diğer hareketlere geçtim ve spor salonundan çıkmadan önce hafif ağırlık kaldırıyım dedim 35kiloda bench press 10 tekrar yaptım göğsümü kullandığımı hissettim gerçekten kaç kiloda yapıcağımı şaşırdım açıkçası

çok ağırlık az tekrar kuralına uyup bana göre max kilo olan 55kiloda (bar hariç) bench press yaptım 6 tekrardan 5 set yaptım ama göğsümü çalıştırdığımı hiç hissetmedim açıkçası sadece kollarım ağrıdı.sonra diğer hareketlere geçtim ve spor salonundan çıkmadan önce hafif ağırlık kaldırıyım dedim 35kiloda bench press 10 tekrar yaptım göğsümü kullandığımı hissettim gerçekten kaç kiloda yapıcağımı şaşırdım açıkçası

50 kg 4 set 18 tekrar dene(Bar dahil) ben öyle yapardım iyi sonuçlar alırsın.ZAMAN zaman değiştirmek gerek.Bicepslerim iyi değildi biranda ağırlığı çok fazla arttırdım 1 haftada iyi gelişim olmuştu.Zaman zaman 1 haftalık şok programlar uygulanabilir diye düşünüyorum.

Güvenli olan rahattır,normal klasik bench press daha zordur,onu yaparken küçük kas gruplarıda çalışır çünkü dengelemeye çalışır kaslar halteri.

Bendeki sorun şu, kolu sıkmadan dokunduğumda yumuşacık ve sanki hiç spor yapmamış birine ait gibi kol.

Ama pazuları sıkınca biceps ve triceps gayet ortaya çıkıyor ve haliyle sert bir yapıya bürünüyor. Benim amacım kütle kazanmakla beraber durgun halde duran kolu sıkı ve sert bir yapıya kavuşturmak. Bunun için cok tekrar az agırlık metodu mu işe yarar?

Bendeni şişirmemek için, sadece düz beden için hangisi öneriliyor?

Çok ağırlık az tekrarmı yoksa az kilo çok tekrarmı?.

Bendeni şişirmemek için, sadece düz beden için hangisi öneriliyor?

Çok ağırlık az tekrarmı yoksa az kilo çok tekrarmı?.

Merak etme senın tabırınle sısebılmek herkesın harcı degıl, kusura bakma ama bu spor hakkındakı bılgı sevıyenle hıc bı sekılde sısemezsın zaten..
Sen programlardan bırıyle ıstedıgın gıbı agırlık calısabılırsın, elıne dumbell alınca sıseceksın dıye bır olay yok..

Bu arada ne ıstedıgın hıc bır sekılde anlasılmıyor, sanıyorum yaglısın o zaman cardio yapmalısın.. Yok yaglı degılsen zaten sorunun bır nalamı kalmıyo cunku kassız ve yagsızsan senın tabırınle duz beden olman lazım..

Araştırma yanılmış. 1 ayda göğüslerim 3 cm gelişti. Son gücüme kadar dayanıyorum. Son anda ağırlığı yerine koyabiliyorum. Ne de olsa daha yeniyiz 50 kilo üzerime düşse bir şey olmaz.

millet hacim yapıyım diyor az tekrar çok agırlık yapıyor çok tekrar az agırlık kütle ve kalıcılık olarak çok faydalı bunu her antrenman yapın demiyoruz ama millet yoook çok tekrar yapılmaz biz body yapıyoruz diyor halbu ki bir çok vucudunu beğendigimiz arnolddan , colemandan bahsetmiyorum. iyi vucutcu aktörlerden bahsediyorum van damme, dolp lundgren. stallone bu adamların nasıl çalıştıkları hakkında biraz araştırma yaptım onlardan biriyle çalışma fırsatı bulmuş bi abimede sordum her anrtenman aynı çalışmalar yapmıyorlarmış. bu durumda bende hem çok tekrar az agırlık hemde az tekrar çok agırlık çalışmaları yapıyorum. nekadar çeşitlik varsa o kadar güzellik ortaya çıkar.

Peki bu hacim antremanı (az tekrar max. ağırlık) creatine protein amino ve glutamine le birleşirse ne gibi durumlar olur bi yan etki ya da zarar söz konusu mu burda ya da herhangi bi yan etki???

10 küsür senedir bu sporu yapanla birkaç ay veya yıldır yapanın çalışması arasında çok fark var.Herkes kendine daha yakın bir örnek seçerek kademeli olarak idman şeklini değiştirmeli.

Hocam böle mesaj olayını sevmediğinizi biliorum ama çok kafam karışık rica ediorum bu konuda bni aydınlatın:

ben bi konuda yardım almak istiodum bn bu sporu 4 5 aydır yapıorum düzenli olarak arada sırada da protein kullanıorum 2 antremanda bir gibi. fakat benim antremanım gayet normal olmasına rağmen bi arkadaşım bna çok ağır bi antreman gösterdi :

Göğüs:
4 set bench pres 50kg piramit set
daha snra son seti yapar yapmaz flat dumbell press 15kg 8 er kereden 2 set
daha snra gene hiç durmadan 70 kg den butterfly 2 set 10 kere bu göğüs için
Kol:
seated dumbell curl 4 er setten 5 6 kere yapabilceğmz max ağırlıkta ve
kaldırıp havada tutuoruz iyice kas grubu kasılsın diye burdada göğüste olduğu gibi
son set bitince ayakta dumbell curl yapıoruz 2 şer set 8 kere 20 kilo ile bu antreman proteinle birleşince çok iyi bi gelişim olcağını söledi bna arkadaşım fakat bn öle düşünmüorum bu işi bilenlerin görüşleirni merak ediorum
progress.gif

4-6 set arası güç için, 8-12 arası hacim , 20 civarı rep ise daha çok dayanıklılık için yapılır. Yeni başlayan birinin 4-6 rep yapması ve gücünü belirli bi seviyeye getirmesi daha doğru ama isteyen istediğini yapabilir tabi.

Ayrıca benim göğsüm 3 cm gelişti araştırma yanlış demekte, neyse seni hesaba katamamışlar heralde öyle diyelim.

Hacim çalışırken kasta yanma olması normal mi yoksa yanma hissetmememiz mi lazım yandığı yerde bırakmamız mı lazım?
Yani yanma olursa parçalamaya mı girer demek istiyorum kısacası pek iyi anlatamadım ama..

Ben hacim için az tekrar büyük ağırlık fazla irileşmeden fit bir vücuda sahip olmak için
çok tekrar küçük ağırlık olmasını gerektiğini duymuştum ama
Bir gün Sabah gazetesinin Newyork Times ekinde fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerinde büyük ağrlık az tekrar çalışmaları halinde daha kısa sürede istediklerini elde edeceklerini okumutum...
Bilimsel bir araştırmaymış

Örneğin;Bench press e 4x /1. sette 16/ 2. set 14/ 3.set 12 /4.set 10 (hep aynı kg de) girsek saçmalamış olurmuyuz ????Şimdiden teşekkürler...

Back
Yukarı