Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?


  • Total voters
    2.426
ben en ağırdan başlayarak ağırlık düşüyorum, geberene kadar set tekrarlıyorum. Hem çok tekrar hem maximum ağırlık olmuş oluyor. Beslenme ve suplement sağlam... bu durumda hacim mi kazanırım yoksa yağ yakar parçalarmıyım?
 
benim kafama omuz konusu takılıo omuz çalışırken sizce ağır çalışıp az tekrar mı yapmak lazım yoksa çok tekrar az ağırlık mı omuzda tam karar veremiyorum aklıma taklıyo
 
şöyle yapsak eski yazıları okumadım 11 sayfa yazı var soyle yapsak;

az tekrar cok agır calıssak ve once kaslarımızı sısırıp bı sekle soksak daha sonra agırlıgı azaltıp tekrarı artırıp kası şekle sokmak boyle bı teknık dogru olurmu?
 
şöyle yapsak eski yazıları okumadım 11 sayfa yazı var soyle yapsak;

az tekrar cok agır calıssak ve once kaslarımızı sısırıp bı sekle soksak daha sonra agırlıgı azaltıp tekrarı artırıp kası şekle sokmak boyle bı teknık dogru olurmu?
Söyle yapsak bi zahmet okusan 17 sayfayı?.. thums:
 
Sen cok is guc sahıbısın herhalde konuyu okumaya usenıp armut pıs agzıma dus ıstıyorsun..

Her seyı agzına bekleme derım ben.. thums:

benı tanımadan fazla konusuyorsun? sana bu hakkı veren kım ?
polemık yaratma forum burası okumakla alakası yok zamanım yok belkıde ben usengec olsam spor salonuna gıderım hıc forumla ılgılenmem bılgı ogrenmem okuldakı cocuklar gıbı vg yapıyor ama pek bırsey bılmıyor en azından konusurken onla ben daha fazla bılıyorum arastırıyorum sormak yanlıs bırseyse soyleyın sormıyayım bu konuyu okudum ama uyelerın yorumunu neden 1 1sayfa okıyım hepsı kendısıne gore bır seyler yazmıs bende kendımkıne gore yazıyorum.senden rıcam ne benım yazılarıma nede konularıma yorum yapmaman ve bu polemıgın burda bıtmesı ıyı forumlar.;)
 
Sana da ıyı forumlar, belkı bır gun bu ısteklerını yerıne getıren bırını bulursun.. Tabı ne kadar surer Allah bılır.. :D

Yazılmıs hazır olan baslıgı oku demekte suc oldu.. :D

Senı tanımıyorum ama yasını az cok tahmın edebılıyoruz.. ;)
 
Sana da ıyı forumlar, belkı bır gun bu ısteklerını yerıne getıren bırını bulursun.. Tabı ne kadar surer Allah bılır.. :D

Yazılmıs hazır olan baslıgı oku demekte suc oldu.. :D

Senı tanımıyorum ama yasını az cok tahmın edebılıyoruz.. ;)

bence konuyu daha fazla dagıtma varsa proıblemın özel mesaj atabılırsın :)
yaşa gelınce akıl yasta degıl baştadır ılla yasımı merak edıyorsan 18
 
Peki çok tekrar çok ağırlık yaparsak ne olur ?

Burada cok agırlıktan kasıt gucunuzun %80-90-100'ünü kullanarak kaldırabıldıgınız agırlıktır..

Sen benchte tek tekrar 100 kg basabılıyorsun dıyelım..

Hadı bakalım tak 90 kg, 12 tekrar yapabılıyorsan yap.. ;)
 
bence kışın çok ağır girmek gerekir. on sezonunda kendini parçalayacaksın. çalıştıgın bölgeye ağrılar girecek. beslenme + ek takviyeler + dinlenme sürecine uyuldugunda istenilen noktaya gelinecektir.yazın of sezonunda agırlıklar bir az hafifletile bilir.
 
Değerli ustalar, bu ağır girme ve hafif girmenin bir ölçüsü varmıdır? mesela ağır çalışmak kaldırırken çok zorlanacağımız ağırlık ile çalışma anlamınamı geliyor? mesela ben biceps çalışırken 10' ar kiloluk dambılla çalışıyorum. birinci sette 10 tekrar fazla zorlanmadan yapıyorum. ama 2. sette zorlanmaya başlıyorum, 10 taneyi tamamlayamıyorum. 3. sette dahada zorlanıyorum ve daha az kaldırıyorum. biceps patlayacakmış gibi oluyor. şimdi benim bu yaptığım ağırmı oluyor yoksa hafifmi oluyor?

not: en iyi gelişen bölgem biceps diyebilirim.
 
çoğu arkadaş hacim kazanmayla kütle kazanmanın aynı şey olduğunu sanarak yorum yapmış.örneklendirecek olursak. bol lifli ve parçalı bir kas yapsına sahip bir vg cinin vücudu kendisinden daha iri ve şişkin bir vücuda sahip ancak lifli görünüme sahip olmayan bir vg ciden kütle bakımından daha üstündür.diğeri ise hacim bakımından daha geniştir daha çok yer kaplar.benim kanaatim kütle kazanmak için ortalamanın biraz üstü bir ağırlıkla max tekrar daha başarılıdır.amaç hacim ise tam tersi olabildiğince yüksek ağırlıklarla yapılan daha az setler uygundur.bu tamamen benim kanaaitimdir fakat kütle ile hacimi karıştırmamak lazım
 
İspanyol araştırmacılara göre,yapabiliceğiniz maksimum tekrarı yapmayı öneren egzersizler sonuç almanızı yavaşlatıyor. Araştırmada egzersizleri gücü kalmayana dek tekrar edenler,aynı egzersizleri belli tekrar sayılarında yapalanlar kadar iyi sonuç elde edememiş.Antrenör Mike Robertson'ın bu konuda bir tavsiyesine göre '' Ağırlığı Kaldırma hızınız yavaşladıktan sonra devam etmenizin bir anlamı olmadığını '' söylüyor.
 
peki çok ağırlık ve az tekrar yaparken , hareket süresi ne kadar olmalı ? mesela dumbell'ı ne kadar sürede kaldırmalıyız ve ne kadar sürede indirmeliyiz ?

ikinci olarak yine çok ağırlık az tekrar yaparken kendimizi limitlere kadar zorlamalı mıyız ? yani artık hareketi yapamayacak duruma gelene kadar zorlamalı mıyız ? xxx sitesinde okuduğum bir yazıda hacim çalışması yaparken limitlere kadar zorlamaya gerek olmadığı yazıyordu ?
 
Son düzenleme:
ilginç bir araştırma ama azami tekrarın üstüne çıkılan son iki tekrar her zaman iyidir dayanıklılığı arttırır.şahsen ben hangi ağırlıkla çalışırsam çalışayım max tekrar yapıyorum
 
yaklaşık 3-4 saattir forumlarda bu tür yazıları okuyarak sorularıma cevap bulmaya çalışıyorum ama okuduğum her yazı aklımı biraz daha karıştırıyor :( offffffffffffffffffffffffffff
 
Back
Yukarı