Achilles vicut olculerindeki son durum nedir acaba?, ben gecen hafta bu diyete basladım, Coyote nin ve senin dediginiz gibi ilk 2 hafta carb up yapmayacagım, gunde 2-3 ogun yiyorum, hic acıkmıyorum, o ogunleride zorla yiyorum. henuz tartıya cıkmadım ama vicudumda birşeylerin degiştigini hissediyorum.
2 sorum olacak. Bilgisayar muhendisiyim, hep cok detay dusunurum
@achilles ve coyote
diyetle ilgili biraz micro ya girersek
1- Karbonhidratlı modern diyetler yaptığımızda gunduz erken yersek boylece digestion(ogutme) mekanizması erken devreye girecegi icin gun boyunca yakım daha fazla oluyordu. Bu diyette ilk ogunumuzu gec yersek bir sorun olurmu, veya, gunluk yakım sırasında
a)gun icinde yediğimiz yaglar mı once yakılıyor, vicuttaki yaglar mı onceyakılıyor
b)gun içinde yediğimiz yagların, yag yakıma ne kadar katkısı var? örnek: 100gr yag yediğimiz gunle 50gr yag yediğimiz gunun yakımları arasında bir fark olusuyor mu(aynı aktiviteyi yaptığımızı varsayıyorum)
2- enerjiyi karbonhidrattan sagladığımız diyetlerde glikojen depoları azaldığında surekli onu besliyorduk. Şimdi keto donemde vicuttaki yag deposunun boşalma şansı yok, bu durumda yag tuketimini zaman zaman sıfır lasak (3 gunde 1 gun mesela?) bir zararı olur mu
Simdilik agır girmeye korkuyorum
1 gun tum vicut rutini( tri set halinde dinlenmeden-
gogus 3 hareket arka arkaya,
omuz 3 hareket,
sırt 3 hareket,
bacak 3x12 1 dak dinlenme 4 hareket
karın3 hareket 3x fail 30 saniye dinlenme)
2. gun uzun kardiyo. 1 saat 7.0 koşu 140 nabız.
haftada 1 hiit e gececegim
ayrıca agır girmek icin
pztesi gogus+uzun kardiyo
salı sırt+uzun kardiyo
cars karın kol + uzun kardiyo
pers omuz+ uzun kardiyo
cuma dinlenme veya karın
cmtesi hitt vekarın
pazar dinlenme
boylece agırlık idmanı 30-40 dakikayı geçmemiş olacak, fokus ve sert geçecek