Achilles vs Yağlar ( Ketojen diyet)

Ketojen diyette yeşil sebzeler hariç hiçbir karbonhidrat alınmaz. Alınırsa ketosise girip girip çıkarsınız. Sonrada bir işe yaramıyor diye diyeti yapmaktan vazgeçersiniz. Bu diyette önemli olan ketoz halde kalabilmek. Karbonhidrat yükleme gününde yüksek miktar alınabilir karbonhidrat..

Aklıma gelmişken bu diyetin başka bir versiyonu da TKD. Onda da sadece antreman öncesi ve sonrası karbonhidrat alınıyor. 30 gram - 30 gram civarı karb. alınıyor. Bunda da yağ yakımı ketojene göre daha yavaş. Fakat işe yarıyor.

Teşekkürler bugün başlıyorum diyete spora 1 ay ara vermiştim 65 kilo 177 boy yağ oranım bir ay önce %9du şimdi çok az artmıştır bende cayote gibi liflerine kadar gözükücek kuru bir vücut istiyorum ince deri vs çok yağlı ve kilolu olmadığım için fazla uygulamayı düşünmüyorum az yağ yakıp kas yapılandırmasına geçmek istiyorum o yüzden 1-1 buçuk ay falan denicem bu diyeti etkisini görürüm umarım beslenme programımdada tam yağlı beyaz peynir, yumurta, tavuk göğsü, et, sucuk, ton balığı, zeytinyağı gibi besinlere yer vericem. Sebzeler ile aram hiç yok yemesem sorun olmaz herhalde? belki salatalık domates falan yiyebilirim. Tereyağı yiyebiliyoruz dimi? Ayrıyetten solgar vm 75 aldım multivitamin takviyesi ile götürücem diyeti aklımda birde balık yağı hapı almak var.

Ketojen diyette yeşil sebzeler hariç hiçbir karbonhidrat alınmaz. Alınırsa ketosise girip girip çıkarsınız. Sonrada bir işe yaramıyor diye diyeti yapmaktan vazgeçersiniz. Bu diyette önemli olan ketoz halde kalabilmek. Karbonhidrat yükleme gününde yüksek miktar alınabilir karbonhidrat..

Aklıma gelmişken bu diyetin başka bir versiyonu da TKD. Onda da sadece antreman öncesi ve sonrası karbonhidrat alınıyor. 30 gram - 30 gram civarı karb. alınıyor. Bunda da yağ yakımı ketojene göre daha yavaş. Fakat işe yarıyor.

Achilles, Ketojenik diyette ALKALİ karbohidrat içeren gıdalar alınabilir ancak miktarları önemli.

bana kalırsa karb-up çok sakıncalı. Karb-up vücudu tekrar asidik ortama sokacaktir.

Ketojenik diyetin ilk amacı zaten beyni iyileştirerek asidik olan bağırsak florasını alkali yöne çevirmek, yanlış beslenme alışkanlıklarını değiştirip kişiye hayat boyu doğru dürüst beslenme alışkanlıkları kazandırmak. vücudun asidik olan ph dengesini alkali yöne doğru çevirmek.

kilo konusuna gelirsek, bal gibide alkali meyveleri ve alkali sebzeleri eklerseniz kilo verirsiniz.

öncelikle bütün kas ve karaciğer glikojeni süratle boşaltılmalı.

10-15 gün hiç karb yüklemesi yapmassanız sadece alkali meyveleri az kullanırsanız idmanlara devam ettikçe glikojen azalacak ve vücut yağları okside etmeye başlayacaktir.

Ancak kişiler birazda verimli olacak, 10-20 km yürüyüş öneriyorum ben. Tutup yarım saat kardio yapıp kas eriyecek diye bırakılmayacak.

kasın masın eriyeceği de yok kim çıkardıysa bu kas erir denen saçma olayı.

Yürünecek bol bol hemde.

Ayrıca bir çok insan karb kesince depresyonla karşılaşıyor. Balık yağı alınmasını öneriyorum ayrıca.

Günde en az 2-6 gram arasında beynin iyileşebilmesi için omega 3 dengesi düzeltilmeli.

Ketojenik diyet kısa vadeli bir diyette değildir.

Yağ ve proteinle doyduktan sonra alkali bir meyve yersenız alkali sebzeleri yerseniz mutlu olursunuz.

Ancak yürüyüş yapmak şart.

Ben karbohidrat yüklemesine karşıyım. Karbohidratlara ihtiyacımız yok.

çok istiyorsanız alkali gıdaları kullanın. Bunda bir sakınca yok.

Neredeyse butun karbohidratlar asidikler. Esas yükleme gününde vücudu asit yöne kaydırıyoruz.

ben sadece protein ve yağ ile yaşayabiliyorum. Ancak neşelenmek istersemde 1 tane muz yerim.

Bunların sakıncası yok.

ancak achillesin dediği gibi çok yaptım. yani bu benim su an 3. ayım kilo sorunumda kalmadı.

Su an gayet net temiz düşünen sağlıklı kendini mükemmel hisseden hiç yemek yemeden basit meyvelerle 20-30 km yürüyebilen

yaz sıcağında 150 km pedal basabilen

ağirliklari çok iyi çalışabilen biri oldum.

Ben neden şimdi vücudumu asidik yöne kaydırayım. Neden hafta sonu deli gibi karb tüketelim.

Ketojenik diyetler alkali diyetlerdir anlaşılacağı gibi asidik ürünleri kullanırsanız ketojenik diyeti zoraki yapıyorsunuz demek olur bu.

bunu bir yaşam tarzı haline getirirseniz eğer 15-20-50 gr karbohidratin önemi kalmaz.

Arkadaş sormuş bu arada üzüm suyu içmemelisin.

en az 15 gün boyunca bütün şekerler yasak

yağları arttirabildiğin kadar bu zaman diliminde olabildiğince çevrenden uzaklaş idman yapma.

Eerken uyu erken kalk.

taze sebzeleri yiyebilirsin.

Sarmısak Soğan tüketimi yap

balık yağı kullan

20 gun sonra düzeleceksin. rahat ol.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:21 ----------

10 gün kadar tam hakkını vererek uyguladım.
yaş 30'a yaklaşıyor. bu spor sayesinde libido 18-19 yaşlardaki gibi zaten,
birde ketojonik diyete geçince günde en az 3 saat ereksiyon halinde dolaşıyorum
bana zararı yok ama partner için iyi olmuyor anladığıma göre şu anki izlenimler :)

neyse diyete gelince, kilo sorunum yok yağ oranım%11 benimkisi deneme amaçlı bir başlangıçtı

genel olarak tükettiklerim tavada sucuklu tereyağlı yumurta, pastırma, bol yağlı peynirler, keçi peyniri, kaymak, tereyağı, çig sebze, fındık,badem, ceviz,yer fıstıgı, zeytinyağı, keten toğumu, omega 3, kırmızı et, balık, hindi bu şekilde gidiyor..

sebzeleri yemeklerini cogu zaman buharda bişiremedim gunde 30 gr karb. miktarını 50-60 lara cıktıgı oldu.

anlatılanlara hak verdim, enerji artışı yorulmama durumları oluştu artık acıkmıyor daha az yemek yiyiyordum.

özetle günde 220 -240 yag, 290-310 gr civarı protein aldım.

diyeti yabancı forumlarda daha once bir miktar okumuştum hiç uygulamadım.

burdaki forumda, Achilles ve Coyete nin yazılarınıda görünce başlamamda vesile oldu.

hep aynı beslenme şekline takılı kalmayın. herkez en azından 7 gün keto beslenme şeklini uygulayıp sonuçları görmeli.

dominic, proteini çok abartmışsın biraz. Yani şöyle söyliyim. kilo X 2 yeterli oluyor. yani bir araştırmaya görede kilo x 2.6 gram böbreklerde sorun oluşturmuyor.

yağıda doyana kadar yersen yetiyor.

yani doyduğun anda bırakmalısın.

bazen doydugumuzu hissedemiyoruz. Eski düzeninizden dolayı oluyor bu. Eski düzen değişince tabi 2-2.5 ay sonra yeni düzene alışıyorsunuz benim gibi :)

birde karbohidratlar çok aşırı acıktırır.

yağlar çok çabuk doyurur.

ama insanın istediği şey mutluluk. Yani o karb kaynaklarını yiyince neden mutlu oluyoruz bende anlamıyorum.

doyuyoruz sonuçta kendimizi iyide hissediyoruz.

Kaslarımızda erimiyor.

ama glikoz olmayınca kendımızı tuaf hissediyoruz neden bilmiyorum bunu hala anlayamadım.

glikoz almadığım zamanlarda tuaf bir boslukta gibi hissediyorum kendımı.

ben yüklemede yapmam sevmiyorum karbohidrat kaynaklarını.

ancak bu glikoz demem oki insan vücudu bunu alınca bir heyecan bir kıvılcım oluyor. Bir sevgi seli oluyor.

keşke elimde olsa glikozsuz da mutlu olabilsem.

KEFİR ve BALIK YAĞI da mutlu ediyor insanı ama bu glikoz varya ahh ahh. bir çok insanı şişman ve göbekli yapan şey bu.

Son düzenleme:
Alkali karblar nelerdir bilmiyorum ama 100 gramın üstü karbonhidrat alımları genelde bireyin ketonun dışına atar. Yurtdışında yapılış şekline göre anlatıyorum ben. Semi keto şeklinde ketoda olabilir birey yağ yakımıda daha yavaş olur o zaman. TKD dediğimiz zaten karbonhidrat alınmış şekli mesela ant. öncesi ve sonrası örnek olarak yulaf yiyerek yapılır. Bu da gün boyu tam ketoda olmayı zorlaştırır. Normalde ketoda hiç karbonhidrat alınmaz full ketoz durumda olabilmek için. Yeşil sebze alınmasının tek nedeni bağırsak fonksiyonlarının düzgün çalışması. Yoksa karb up harici hiç alınmaz.

Carb up dediğin gibi asidik ortma sokar vücudu ama karb upsız bir keto düşünülemez. Şöyle ki zaten vücudu tamamen glikojene aç bırakıyorsun ve bunu sürekli sürdürüyorsun. Oluşabilecek tek durum kas yıkımı olur. Yani ilk başladığında tüm glikojen depolarını boşaltmak için 15 gün carb up yapılmaz ama sonra her 7 günde 1 kesinlikle şart eğer kas kaybı yaşamak istemiyorsanız.

Coyote bu dediklerimden farklı yapıyor başarılı oluyorsa tabiiki kendine göre doğrular taşıyordur. Mesela benim Lyle nin kitabında okuduğum meyvelerin carb up dışında kullanılmaması çünkü karaciğer glikozuyla alakalı olduğu yani kaslarla doğrudan bağlantısının olmadığı gibi gibi.

Alkalite ve Asidite Yarattığı Durumlar.

Faydalı bakterilere ortam sağlar - Sinirlilik
Sağlıklı organlar ve guddeler - Depresyon
Vücut ağrılarının azalması - Sümüksü maddelerin üretimi
Hastalıkların azalması - Devamlı sersemlik
Rahat davranışlar - Hastalıkların artması
Sümüksü maddelerden arınmış vücut - Hücre azalması
Hücresel sağlık - Vücut ağrılarının artması
İyilik durumu - Zararlı bakterilere ortam sağlar
Mutluluk - Kronik yorgunluk

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:10 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:07 ----------

Achilles ben hiç hesap yapmam gel gelelim bir diyet uzun bir zaman sürdürülecekse yani yaşam tarzı haline gelecekse eğer, zaten yaşam tarzı haline gelmesse hiç bir başarı sağlanması zorki.

hesap kitap işleri boş. Dolayısıyla ben profesyonel bir sporcu değilim. Eğer çok param olsa düşünebilirdim.

Önemli olan ne? kendinizi iyi ve mükemmel hissetmek. aynaya baktığınızda mutluysanız güzeldir bu.

hayatımızın son anına kadar hesap kitaplamı yaşayacağız. Velevki gün içerisinde daima zaten kilonuzu düşünürseniz psikolojiniz alt üst olur.

diyelimki 1-2 parça meyve yediyseniz kardioyu biraz daha uzun yaparsınız. yani mesele bu olmamalı.

achilles, bir çok karbohidrat kaynağı asidiktir. Ancak sadece glikoza dönüştürülebilen bazı meyveler alkalidir.

yarı asidik karbohidrat kaynaklarıda var, bunların kullanılmasıda kişiler için daha faydalı.

gelelim meyvelere.

früktoz kaynakları karaciğerde depo edilir, alkalidirler kan şekeri dengesini bozmazlar.

dolayısıyla karaciğerde metabolize oluyorlar ve karaciğer haricinde depo edilmiyorlar. Yani fazla alınan meyve, yağ olarak depo edilir.

insulin direncinede sebeb oluyorlar. kan sekerini bozmadıkları halde çok fazla alınırsa insulin direncine sebeb olmaktalar.

karaciğer glikojen deposu sadece 75 gram.

Kaslarda ortalama 400-500 gram kadar glikojen stoğu var.

Yani idman dışında doldurmamıza gerek yok.

Tabiki kaslarımız sönük gözükecektir bu durumda.

Ancak örneğin diyeti ilerlettik ve karbohidrat yüklemedik.

Dolayısıyla meyveler ve yarı asidik karbohidratları çok az oranda alıyoruz.

Dolayısıyla yağlarıda kesmedik.

Hiç bir sıkıntı doğmuyor achilles. Alınan kaynaklar kas ve karaciğere depo oluyor.

idmanda zaten aldıgınız kısıtlı kaynak boşalıyor.

Vücudu alkali durumda tutmassak eğer, asidik gıdaları alırsak yağın yakılması oldukça zorlaşır.

çünkü doğru düzgün antreman bile yapamayız. Mesela adam kosu bandında 40 dakika yürüyor diyorki ben çok yoruldum ben de yanında gülüyorum.

neden gülüyorum? çünkü adamın vücudu hasta durumda. oksijen rahatça dolaşamıyor.

Ketojenik diyette oksijen her tarafa ulaşıyor.

Gunumuz modern diyetlerinde ise, vücut asidik durumda. Kişi biraz hareket etse yoruluyor.

Bak bu Taş devri diyeti ketojenik diyet hepsi aynı mantığa sahipler.

Ketojenik diyet asidik yük açsından modern diyetlerden 1.5 kat daha düşük

üstelik taş devri diyeti ise 3 kat daha düşük.

Eğer oksijen dokulara giremesse yağ nasıl yakılacak?

Modern diyetler laktat açığa çıkarıyor ve yüksek karbodioksit açığa çıkıyor.

Laktat toleransı bir nebze geliştirilebiliyor ama dayanıklılık sporcularında.

Bodybuilding bir dayanıklılık sporu değilki. Yani mesela bodybuilding bir kuvvet sporu.

çok az glikojen yeterli olacaktır. Önemli olan definasyon.

O yuzden zaten vücudunu seven bir insanın vücudunu asidite bir ortama sokmaması gerekir.

ketojenik diyette amaç hep aynıdır achilles. Vücud enerjiyi yağdan sağlar antremanda glikojen yakılır. Antreman sonunda yağ yakılmaya devam edilir.

gel gelelim gunumuz besin kaynakları insan sağlığı için tehlikeli.

Tabi illaki hayatımızın sonuna kadar bu kaynaklardan kaçacak değiliz. ALabiliriz tabiki ama almamak için direnmek daha mantıklı.

en azindan daha az asidite ortama sokarız vücudumuzu.

saygılar.

he bu arada sunu söyliyim. gun içerisinde dayanamayanlar varsa eğer canlarını sıkmasınlar.

Kosu bandında değilde dışarıda uzun bir yürüyüş yaparlarsa sorun olmaz.

mesele şuki bu yaptıklarını alışkanlık haline getirmemeleri.

hepimiz insanız sonuçta. herkez biliyorki diyet yaparken çok sıkı ve gergin olmak kişinin sinirlerini alt üst edebilir.

o yüzden alkali meyvelerin çok sıkıştıgımız anlarda alınmasının sakıncasını olmadıgını dusunuyorum.

Dediğim gibi biraz daha fazla yürürsünüz. yada koşarsınız.

Alkalite ve Asidite Yarattığı Durumlar.

Faydalı bakterilere ortam sağlar - Sinirlilik
Sağlıklı organlar ve guddeler - Depresyon
Vücut ağrılarının azalması - Sümüksü maddelerin üretimi
Hastalıkların azalması - Devamlı sersemlik
Rahat davranışlar - Hastalıkların artması
Sümüksü maddelerden arınmış vücut - Hücre azalması
Hücresel sağlık - Vücut ağrılarının artması
İyilik durumu - Zararlı bakterilere ortam sağlar
Mutluluk - Kronik yorgunluk

Son düzenleme:
Coyote iyi güzel söylüyorsun ama ketojen diyetin mantığı ketoz durumda kalmak. Meyve ve ya alkali karbonhidrat yemek seni ketonun dışına atar. Gün içinde yağ yakımı dediğin mantığa göre zorlaştırıyorsun. Canım çok çekti bir meyve yiyeyim dersen ketoz durumda olmayı unutayım ben demek oluyor. Tabii istediğini yapabilirsin dediğim gibi ben diyeti kitaba göre anlatıyorum. Yapıp başarıyorsan bişey diyemem. Fakat şuna eminim ki carb up olmadan bu diyeti kim uygularsa uygulasın kas kaybı yaşar. Ayrıca vücut geliştirmeyle uğraşanlar için glikojen az gerekli olur kesinlikle diyemeyiz. Kas glikojenini iyi dolduramayan hiçbir birey zaten body building yapamaz ki bununla ilgili daha önce yazı yazmıştım. O yüzden ister yaşam şekli olsun ister zayıflama mantığında yapılsın sağlıklı olup olmaması durumu dışında yapılması şarttır. Yoksa birey çöp adam şeklinde zayıflar söylemedi demeyin :)

Coyote iyi güzel söylüyorsun ama ketojen diyetin mantığı ketoz durumda kalmak. Meyve ve ya alkali karbonhidrat yemek seni ketonun dışına atar. Gün içinde yağ yakımı dediğin mantığa göre zorlaştırıyorsun. Canım çok çekti bir meyve yiyeyim dersen ketoz durumda olmayı unutayım ben demek oluyor. Tabii istediğini yapabilirsin dediğim gibi ben diyeti kitaba göre anlatıyorum. Yapıp başarıyorsan bişey diyemem. Fakat şuna eminim ki carb up olmadan bu diyeti kim uygularsa uygulasın kas kaybı yaşar. Ayrıca vücut geliştirmeyle uğraşanlar için glikojen az gerekli olur kesinlikle diyemeyiz. Kas glikojenini iyi dolduramayan hiçbir birey zaten body building yapamaz ki bununla ilgili daha önce yazı yazmıştım. O yüzden ister yaşam şekli olsun ister zayıflama mantığında yapılsın sağlıklı olup olmaması durumu dışında yapılması şarttır. Yoksa birey çöp adam şeklinde zayıflar söylemedi demeyin :)

Ketoz duruma girip çıkmakta problem olmaz. Eğer beyniniz bu duruma bir kez alıştığı zaman bu yeterli olacaktir.

Çöp adamdan ziyade eğer yeterli antreman yapılırsa atlet gibi olur bu kişi.

Loren Cordain Paleotic diet kitabınada bak istersen. Joe Friel ve Loren Cordain çok ilginç bir beslenme piramiti oluşturmuş durumdalar.

yoğun antremanlar yapıldığında rafine karbohidrat öneriyor.

bense Portakal suyu ve Elma püresi, taze sıkılmış meyva sularından yanayım. Hafta sonu madem karb alacaksınız alın meyva püreleri yiyin. Bunlarda karbohidrat.

rafine gıdalarla bunlar arasında ne fark var. ikiside 4 kalori enerji veriyor ve kaslara depolanacaktir.

alın size glikojen hafta sonu yükleyin o zaman bunları. Nasıl olsa kaslarınıza dolacaktir.

Rafine gıdalarda dolar bunlarda kaslara doldurulur.

eğer arzu edilen şey haz almak ve lezzet duygusu ise ben karşıyım.

önemli olan ruh sağlığı.

Son düzenleme:
Coyote istersen bir keto stick al bak idrarında ne kadar kolay girip çıkılıyor ketoz durumdan. Hatta ne yersen ye ondan sonra bak. Birde karbonhidratli yiyecek ye ne kadar zamanda tekrar ketoz duruma geliyorsun anlayacaksın.

Olay antremanla alakası yok çünkü zaten diyette antreman kısıtı var. Hiit uygulanması bile kısıtlanıyor bu derece kısıtlı karbonhidrat alımı diyette. Dediğim gibi yaptığında başarılıysan devam et. Benim anlattığım sadece kitap.

Coyote istersen bir keto stick al bak idrarında ne kadar kolay girip çıkılıyor ketoz durumdan. Hatta ne yersen ye ondan sonra bak. Birde karbonhidratli yiyecek ye ne kadar zamanda tekrar ketoz duruma geliyorsun anlayacaksın.

Olay antremanla alakası yok çünkü zaten diyette antreman kısıtı var. Hiit uygulanması bile kısıtlanıyor bu derece kısıtlı karbonhidrat alımı diyette. Dediğim gibi yaptığında başarılıysan devam et. Benim anlattığım sadece kitap.

Achilles yani ben bir profesyonel bodyci gibi dusunmuyorum. Atlet vücudu yapmak uzereyim.

Yani keto stick gerek yok. Cunku ben ne zaman ketodayım ne zaman değilim iyi anliyorum artık.

ne zaman ketojenik durumdayım anlayabiliyorum

ancak benim mesela kaslarım diete baslarkende aynıydı hala aynı durumda.

üstelik yükleme yapmadım.

ancak karın kaslarımı görmek uzereyım.

Yoğun bir iş hayatım olmasa, daha çabuk başarırdım.

neyseki başarmama ramak kaldı.

Süper senin adına sevindim Coyote. Paleo diyetiyle bu diyet arasında farklılıklar var. Hiç paleo yapmadım onun için o konuda bişey diyemem. Fakat bildiğim şeylere biraz ters düşüyor anlattıkların. Fakat başardıysan devam et tabii. Bu konuda aynı fikirde olamayacağız maalesef.

Mesela karaciğer glikozu tamamen tükenmeli ki vücut yağı enerji olarak kullansın. Eğer meyve yenirse bu durum direk karaciğer glikoz ilişkisine döner ve vücut yağı enerji olarak kullanmaktan vazgeçer gibi.

Son düzenleme:
Süper senin adına sevindim Coyote. Paleo diyetiyle bu diyet arasında farklılıklar var. Hiç paleo yapmadım onun için o konuda bişey diyemem. Fakat bildiğim şeylere biraz ters düşüyor anlattıkların. Fakat başardıysan devam et tabii. Bu konuda aynı fikirde olamayacağız maalesef.

Hepsi aynı sayılır achilles. Kişilerin yapılarına göre düzenleniyor.

Dayanıklılık sporcuları biliyorsun sende glikojensiz yapamazlar.

Paleo diyeti ile Atkins diyeti-taşdevri diyeti arasındaki fark biraz daha atletlere göre hazırlamış.

Paleotic diyet uzun sürüş yapan bisikletçiler maratonculara uygun.

Biz ise daha kısa süreli çalışmalar yapıyoruz.

doğal beslenen ve doğal çalışan kişilerin vücutlarıda temiz ve daha az yağlı olmalı mottosundan yola çıkarak kendimi böyle çalışmaya adadım.

Ayrıldıgımız nokta karb-up yüklemeleri.

baska ayrılıkçı bir noktamız yok.

bir çok insan yüklemeden sonra diyete devam edemiyor achilles bunuda unutma :)

Son düzenleme:
Sizin sayenizde bilgileniyoruz teşekkürler cayote ne kadardır bu diyeti yapıyorsun değişiklikler nelerdir yağ oranı kilo falan?

evet bir konuda daha yorum yapayım o zaman.

Vücudumuzun iki enerji kaynağınıda aynı anda kullanabiliriz aslında.

yani hem glikojen biriktirilebilir hemde vücut yağ depolarından harcama yapılabilir.

Ancak glikojen birikmesi karbohidratlı-asidik diyete nazaran yoğun olmuyor.

yani Alkali bir şekilde vücuda uyumlu yarı asidik kaynaklar kısıtlı oranda kullanılırsa vücut yağı harcamaya devam edecektir.

Ancak ketoz durumda olmak bambaşka birşey. Yani biraz zorlu ve uğraş vericidir.

ben uzun zamandır ağzima makarna ekmek tahıl çeşitlerini sürmedim.

Dolayısıyla Paleotic bir diet uygulanırsa daha çok başarılı olunur.

Düşük Karbohidrat diyeti ve bu düşük karbohidratlarında alkali gıdalardan seçilmesi gerekir.

bakın daha da açıklayayım.

metabolik sendrom gelişmemişse 30 grama kadar früktoz alınabilir bunda hiç bir sakınca yok.

mesela eğer çok daha az yağlı vücudunuz varsa beslenmenize istinasden ara öğünlerde whey ile beraber karb kaynaklarıda alınabilir.

söylediğim gibi kısa vadeli dusunmek değil amaç uzun vadeli dusunmek. yani nasıl yapabiliyorsanız. Ama mümkünse yağları hiç kesmeyin.

ikincisi, Kesinlikle Gunumuz karb kaynakları vücuda sokulmamalı.

işlenmemiş tahıllar düşük oranlarda alınabilir ve genellikle antreman sonrası alınmalıdır yada mesela dışarıya çıktınız ve o anda bir yemeğe davetlisiniz.

istisnalar kaideyi bozmaz yani işi çok sıkı ve gergin tutarsanız olmaz.

diyetin başarısı için, uzun vade hesaplanması gerekir.

KARB-UP yapmak isteyenler yapabilir,

ama dediğim gibi, düşük karb alımları sürdürülüse başarı daha fazla artacaktir.

gelelim bana.

evet baya yol aldım.

kilo olarak hiç bi değişiklik yok yani kilom aynı.

gel gelelim vücut yağlarında belirgin bir azalma mevcut üstelik yoğun bir çalışma temposundayım. bitmeyen bir enerjim var, canım hiç bir şekilde karb istemiyor.

hayatım resmen değişti. vücut fazla uyku istemiyor. ortalama 5-7 saat zor uyuyorum.

yataktan biri beni fırlatıyor adeta.

yani gençlik enerjisi müthiş oranda artış gösteriyor.

Vücut suda tutmuyor.

Son düzenleme:
Biraz paleotik diyeti araştırdım yarım ketoz durumu açıklıyor. Hatta ketoz durumda olmakla ilgili değilmiş paleotik.
'' Dolayısıyla Paleotic bir diet uygulanırsa daha çok başarılı olunur '' kısmına katılmıyorum. Ketoz durumdayken vücut yağı arabanın benzini kullandığı gibi kullanıyor. Paleo da durum epey farklı. Tekrar yenilemekte fayda var body yapıyorsanız paleotik diyet pek uygun değil ki yurtdışında sadece keto uygulanıyor bu durumda. Eğer ben fit olayım yeter kaslar sorun değil diyorsanız paleo yapabilirsiniz. Karb up olmadan yapılan her diyet kas kaybı yaşatır.

Biraz paleotik diyeti araştırdım yarım ketoz durumu açıklıyor. Hatta ketoz durumda olmakla ilgili değilmiş paleotik.
'' Dolayısıyla Paleotic bir diet uygulanırsa daha çok başarılı olunur '' kısmına katılmıyorum. Ketoz durumdayken vücut yağı arabanın benzini kullandığı gibi kullanıyor. Paleo da durum epey farklı. Tekrar yenilemekte fayda var body yapıyorsanız paleotik diyet pek uygun değil ki yurtdışında sadece keto uygulanıyor bu durumda. Eğer ben fit olayım yeter kaslar sorun değil diyorsanız paleo yapabilirsiniz. Karb up olmadan yapılan her diyet kas kaybı yaşatır.

Achilles, karbohidrat olmalı bende katılıyorum. Ama insanlarda bir tatlı besin sevdası var.

dolayısıyla yağın süper benzin olduğunu bende söyledim defalarca.

Karbohidratlara karşı çıktığım tek nokta rafine edilmiş olmaları.

Dolayısıyla Rafine edilmeyen ve kan şekerini çok yavaş yükselten tatsız ve lezzetsiz karbohidratlar,

düşük şekerli meyvalar,

Taze sıkılmış meyva sularına karşı çıkmıyorum. Ama miktarları önemli. Yani insan patlayana kadar yemek yememeli yani haz duygusunu tatmin etmek için aşırı karbohidrata yönelen, sportif performansı arttirmak için aşırı şeker ve unlu mamülleri, aşırı karbohidrat kullanan fidan gibi genç cocuklar var.

Benim demek istediğim, karbohidrat alacaksanız lezzetsiz olanları seçin haz almayın diyorum.

Böyle beyninizin ön bölgesi bağımlılık geliştirmesin.

zaten yağları eğer çok verirseniz bütün bağımlılıklarınızdan kurtulma olasılığınız var. Ketojenik diyetin esas ve gerçek amacı kişiyi sağlıklı hale getirip beyni düzeltmek.

Nasılki diyetin başında inanılmaz çok zorlanıyorsunuz? Ama diyet uzadıkça bağımlılıklarınızdan arınıyorsunuz. Ketojenik diyetler sadece yağ yakımı değil kişiye zindelikte veriyor.

beyin özgür olabilsinki vücudumuz daha mükemmel çalışsın.

Yani bazı insanların hayatları bu bağımlılıklar yüzünden mahvoluyor.

Yinede geleneksel türk mutfağı temiz.

birde birşey söyleyeyim, beyin iyi çalışabilmesi için sayın achilles, bütün bağımlıklar terkedilmelidir spor bağımlılığıda dahil.

Su an beynimde birşey dusunuyorum ama o geçip gidiyor.

Karbohidratlar arttiğinda ve yağlar kesildiğinde neredeyse bir çok insan kendini sorunlu ve sıkıntılı hissediyor.

Son düzenleme:
Evet aslında yağla beslenme deyince ortak noktada birleşiyoruz zaten. Yağlı beslenmenin zaten depresyonu azalttığıyla ilgili bilimsel kaynaklar mevcut. Tek farklı düşündüğümüz nokta karb uplar ve meyveler. Burdan tabii şu anlaşılmasın meyve kesinlikle yenmeyecek gibi bişey. Benim demek istediğim carb uplarda yiyebilirsiniz. Sonuçta meyvelerde meyve şekeri taşıyor. İlla ben meyve yiyecem diyorsanız en azından fruktozu düşük bir meyve tüketmek gerek. Mesela bir muz asla olmaz ketoda. Yabancılar wildberry( yaban mersini diye biliyorum ) tüketirler karbonhidrat toleransı yüksek olanlar yapıyor bu arada bunu. Paleo bu nedenle meyve şekeri alırken gün içinde yağ yakımı için en iyisi demek biraz haksızlık olur gibime geliyor. Şöyle olabilir 2 diyeti de uygulamışsınızdır paleo daha gerçekçi sonuç vermiştir o olabilir tabii. Tekrar etmekte fayda var ama paleo yaşam tarzıyla kaslı bir birey olmak imkansıza yakın. .Çünkü kas glikojeni hiçbir zaman dolmuyor. Ayrıca ağırlık kaldırarak vücudu tekrar yıkıma sürüklemek demek sadece meyvelerle bunu karşılamak. Düşüncelerim böyle bu konuda fakat başarılı olduysan Coyote kesinlikle bildiğin yoldan gitmek en iyisidir.

Tabiki karb-up yiyebileceğine katılabilirim ayrıca nar ekşisi yaban mersini kuş burnu kızılcık çilek gibi meyvelerde sinirlama yok.

kendınızı yeterli derece yemiş kadar hissedip bırakmanız yeterli.

Anti Oksidan alınırsa eğer şayet toksinler hücre içinden daha etkili atılır.

dolayısıyla mitokondri temizce çalışmaya devam edecektir.

sadece hızlı emilen şekerler mitokondriye girdiğinde herşey berbat oluyor.

BALIK YAĞI MUTLAKA ALINMALI BENCE.

Achilles merhaba umarım diyet iyi gidiyordur. Bu forumda ketojenik diyet uygulayan kimse fotoğraf paylaşmıyor. Acaba gelişim çok mu yavaş oluyor. Ketojenik diyet uygulayan insanların fotoğrafları var mı elinizde. Yabancı kaynaklardan bakmak isterim. ketojenik diyetin ingilizcesini biliyor musun?

Achilles merhaba umarım diyet iyi gidiyordur. Bu forumda ketojenik diyet uygulayan kimse fotoğraf paylaşmıyor. Acaba gelişim çok mu yavaş oluyor. Ketojenik diyet uygulayan insanların fotoğrafları var mı elinizde. Yabancı kaynaklardan bakmak isterim. ketojenik diyetin ingilizcesini biliyor musun?

Achilles yerine ben cevap versem, ayıp etmem umarım :)

Ketogenic diet.

Ketojen diyetle ilgili BB'deki makaleler için buraya bakabilirsiniz.

Bazı dönüşümler; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 vb.

Merak ettiğim bir konu var. 8 gündür diyeti delmeden devam ettim ve bugün artık dayanamadım yulaf, kurabiye, fıstık ezmesi, çikolata ne varsa götürdüm:((( Tabii vicdan azabı hat safhada. Yarın diyete devam edeceğim, hafta bir defa basit şekerlerle diyeti bozmanın zararı olur mu? :((

Haftada 1 zaten karbonhidrat yükleme günü yapmalısın. Bu yüzden zararı yok. Dayanamayıp ne varsa yiyorsan devamında bol bol kompleks karbonhidrat al o gün. Sonra tekrar devam diyete.

Back
Yukarı