Ketojen diyette yeşil sebzeler hariç hiçbir karbonhidrat alınmaz. Alınırsa ketosise girip girip çıkarsınız. Sonrada bir işe yaramıyor diye diyeti yapmaktan vazgeçersiniz. Bu diyette önemli olan ketoz halde kalabilmek. Karbonhidrat yükleme gününde yüksek miktar alınabilir karbonhidrat..
Aklıma gelmişken bu diyetin başka bir versiyonu da TKD. Onda da sadece antreman öncesi ve sonrası karbonhidrat alınıyor. 30 gram - 30 gram civarı karb. alınıyor. Bunda da yağ yakımı ketojene göre daha yavaş. Fakat işe yarıyor.
Achilles, Ketojenik diyette ALKALİ karbohidrat içeren gıdalar alınabilir ancak miktarları önemli.
bana kalırsa karb-up çok sakıncalı. Karb-up vücudu tekrar asidik ortama sokacaktir.
Ketojenik diyetin ilk amacı zaten beyni iyileştirerek asidik olan bağırsak florasını alkali yöne çevirmek, yanlış beslenme alışkanlıklarını değiştirip kişiye hayat boyu doğru dürüst beslenme alışkanlıkları kazandırmak. vücudun asidik olan ph dengesini alkali yöne doğru çevirmek.
kilo konusuna gelirsek, bal gibide alkali meyveleri ve alkali sebzeleri eklerseniz kilo verirsiniz.
öncelikle bütün kas ve karaciğer glikojeni süratle boşaltılmalı.
10-15 gün hiç karb yüklemesi yapmassanız sadece alkali meyveleri az kullanırsanız idmanlara devam ettikçe glikojen azalacak ve vücut yağları okside etmeye başlayacaktir.
Ancak kişiler birazda verimli olacak, 10-20 km yürüyüş öneriyorum ben. Tutup yarım saat kardio yapıp kas eriyecek diye bırakılmayacak.
kasın masın eriyeceği de yok kim çıkardıysa bu kas erir denen saçma olayı.
Yürünecek bol bol hemde.
Ayrıca bir çok insan karb kesince depresyonla karşılaşıyor. Balık yağı alınmasını öneriyorum ayrıca.
Günde en az 2-6 gram arasında beynin iyileşebilmesi için omega 3 dengesi düzeltilmeli.
Ketojenik diyet kısa vadeli bir diyette değildir.
Yağ ve proteinle doyduktan sonra alkali bir meyve yersenız alkali sebzeleri yerseniz mutlu olursunuz.
Ancak yürüyüş yapmak şart.
Ben karbohidrat yüklemesine karşıyım. Karbohidratlara ihtiyacımız yok.
çok istiyorsanız alkali gıdaları kullanın. Bunda bir sakınca yok.
Neredeyse butun karbohidratlar asidikler. Esas yükleme gününde vücudu asit yöne kaydırıyoruz.
ben sadece protein ve yağ ile yaşayabiliyorum. Ancak neşelenmek istersemde 1 tane muz yerim.
Bunların sakıncası yok.
ancak achillesin dediği gibi çok yaptım. yani bu benim su an 3. ayım kilo sorunumda kalmadı.
Su an gayet net temiz düşünen sağlıklı kendini mükemmel hisseden hiç yemek yemeden basit meyvelerle 20-30 km yürüyebilen
yaz sıcağında 150 km pedal basabilen
ağirliklari çok iyi çalışabilen biri oldum.
Ben neden şimdi vücudumu asidik yöne kaydırayım. Neden hafta sonu deli gibi karb tüketelim.
Ketojenik diyetler alkali diyetlerdir anlaşılacağı gibi asidik ürünleri kullanırsanız ketojenik diyeti zoraki yapıyorsunuz demek olur bu.
bunu bir yaşam tarzı haline getirirseniz eğer 15-20-50 gr karbohidratin önemi kalmaz.
Arkadaş sormuş bu arada üzüm suyu içmemelisin.
en az 15 gün boyunca bütün şekerler yasak
yağları arttirabildiğin kadar bu zaman diliminde olabildiğince çevrenden uzaklaş idman yapma.
Eerken uyu erken kalk.
taze sebzeleri yiyebilirsin.
Sarmısak Soğan tüketimi yap
balık yağı kullan
20 gun sonra düzeleceksin. rahat ol.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:21 ----------
10 gün kadar tam hakkını vererek uyguladım.
yaş 30'a yaklaşıyor. bu spor sayesinde libido 18-19 yaşlardaki gibi zaten,
birde ketojonik diyete geçince günde en az 3 saat ereksiyon halinde dolaşıyorum
bana zararı yok ama partner için iyi olmuyor anladığıma göre şu anki izlenimler
neyse diyete gelince, kilo sorunum yok yağ oranım%11 benimkisi deneme amaçlı bir başlangıçtı
genel olarak tükettiklerim tavada sucuklu tereyağlı yumurta, pastırma, bol yağlı peynirler, keçi peyniri, kaymak, tereyağı, çig sebze, fındık,badem, ceviz,yer fıstıgı, zeytinyağı, keten toğumu, omega 3, kırmızı et, balık, hindi bu şekilde gidiyor..
sebzeleri yemeklerini cogu zaman buharda bişiremedim gunde 30 gr karb. miktarını 50-60 lara cıktıgı oldu.
anlatılanlara hak verdim, enerji artışı yorulmama durumları oluştu artık acıkmıyor daha az yemek yiyiyordum.
özetle günde 220 -240 yag, 290-310 gr civarı protein aldım.
diyeti yabancı forumlarda daha once bir miktar okumuştum hiç uygulamadım.
burdaki forumda, Achilles ve Coyete nin yazılarınıda görünce başlamamda vesile oldu.
hep aynı beslenme şekline takılı kalmayın. herkez en azından 7 gün keto beslenme şeklini uygulayıp sonuçları görmeli.
dominic, proteini çok abartmışsın biraz. Yani şöyle söyliyim. kilo X 2 yeterli oluyor. yani bir araştırmaya görede kilo x 2.6 gram böbreklerde sorun oluşturmuyor.
yağıda doyana kadar yersen yetiyor.
yani doyduğun anda bırakmalısın.
bazen doydugumuzu hissedemiyoruz. Eski düzeninizden dolayı oluyor bu. Eski düzen değişince tabi 2-2.5 ay sonra yeni düzene alışıyorsunuz benim gibi
birde karbohidratlar çok aşırı acıktırır.
yağlar çok çabuk doyurur.
ama insanın istediği şey mutluluk. Yani o karb kaynaklarını yiyince neden mutlu oluyoruz bende anlamıyorum.
doyuyoruz sonuçta kendimizi iyide hissediyoruz.
Kaslarımızda erimiyor.
ama glikoz olmayınca kendımızı tuaf hissediyoruz neden bilmiyorum bunu hala anlayamadım.
glikoz almadığım zamanlarda tuaf bir boslukta gibi hissediyorum kendımı.
ben yüklemede yapmam sevmiyorum karbohidrat kaynaklarını.
ancak bu glikoz demem oki insan vücudu bunu alınca bir heyecan bir kıvılcım oluyor. Bir sevgi seli oluyor.
keşke elimde olsa glikozsuz da mutlu olabilsem.
KEFİR ve BALIK YAĞI da mutlu ediyor insanı ama bu glikoz varya ahh ahh. bir çok insanı şişman ve göbekli yapan şey bu.