30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

loss dün 10. gündü. dün sabah tartıldım aynı şartlarla 79.5 kiloydum, bugün sabah tartıldım, 80.3 kiloyum. kalori 3500 civarı. 165 gr. hayvansal protein, 350 gr. kh., 85 gr. yağ alıyorum hemen hemen hergün aynı bu şekilde.
Ama kendimi çok iyi hissediyorum. hacim olayı iyi gidiyor. yağlanma çok az. ben sanırım çavdar, tam buğday vb. ekmeklerden yağlanıyorum. onları azalttım, senin dediğin gibi günde 300 gr. yulaf ezmesi tüketiyorum. mecburen süt kullanıyorum yulafla, ancak sütteki şeker de yağlandırır diye laktozsuz süt alıyorum.
Bu şekilde bir 10 gün daha devam edeyim diye düşünüyorum ne dersin loss?

Su an herhangi bir problem gorunmuyor, tahminim dogruymus ozaman tahil konusunda. Bu sekilde on gun daha takip edelim sonra yine paylas bizimle, sutun laktozlu veya laktozsuz olmasi bizim kullandigimiz oranlarda seker olarak cokta fark yaratmayacaktir mesela ben 1 litreyi 20 gunde falan iciyorum burada bizler icin onemli olan sutun icindeli laktozun sindirim sistemi uzerindeki etkileri yani mideyi bozup bozmamasi veya gaz problemi, kisacasi soylemek istedigim sey su eger normal sut midende bir sorun yaratmiyorsa laktozsuz olana para verme bosuma cunku nerdeyse litre basina 2 kat fazla fiyati, yulafi yerken senin koyacagin sut 50 mlyi gecmez. @Bekci ninde dedigi gibi islansin yeter, baska bir yontemde ben bazen boyle yapiyorum az birsey yogurt ve cekirdekli siyah uzum, istersen badem ceviz, bence guzel oluyor

Sic Semper Tyrannis

100 gram yulafı ancak 200 ml süt ile ıslatıyorum. 300 gr yulaf için 600 ml süt demek oluyor. yerine yarım yağlı süt kullanabilirim günde 600 ml için pek farkı olmaz dersen. 1 litre sütü 20 günde içiyorsun demek. o yüzden yılın her günü sixpacklerle geziyorsun demek :) şaka bir yana aslında senin makrolarını merak ediyorum. makronun yanında genel anlamda ne yiyorsun? ayrıca sadece ben değil bence herkes merak ediyor da ben sorayım dedim:)
kuru üzüm kullanıyorum yulaf içinde. yoğurt hiç denemedim. kuruyemişi de ekleyeyim. O zaman aynı şekilde bi 10 gün daha beslenmeye devam.

100 gram yulafı ancak 200 ml süt ile ıslatıyorum. 300 gr yulaf için 600 ml süt demek oluyor. yerine yarım yağlı süt kullanabilirim günde 600 ml için pek farkı olmaz dersen. 1 litre sütü 20 günde içiyorsun demek. o yüzden yılın her günü sixpacklerle geziyorsun demek :) şaka bir yana aslında senin makrolarını merak ediyorum. makronun yanında genel anlamda ne yiyorsun? ayrıca sadece ben değil bence herkes merak ediyor da ben sorayım dedim:)
kuru üzüm kullanıyorum yulaf içinde. yoğurt hiç denemedim. kuruyemişi de ekleyeyim. O zaman aynı şekilde bi 10 gün daha beslenmeye devam.
600 ml sut ne yahu [emoji4] alisirsin zamanla kabul ediyorun yulaf biraz mide istiyor, 2 dak once yedim daha 10 yemek kasigi yulafa yarim su bardagi sut [emoji1]

Sic Semper Tyrannis

valla çok şaşırdım söylediğin değerlere. 375 kh. ile yağsız geziyorsun yani. antrenman yoğunluğu nedir. Bir de proteinin düşük olmasına şaşırdım.

Dusuk degil aslinda siz bakmayin yillardir kg basina 2gr protein zirvasina, isin icinde aas yok ise bu kadarina gerekte yok benimki kg basina 1.5 gr denk geliyor iste yaklasik, antrenman kisin zaten oldukca yogun yazin ise hava sartlarindan dolayi kisa ama sert gecende soylemistim hatirlarsan nabzim 185 i gordu diye, bazen bir antrenmanimin sadece 20 dk surdugu oluyor ama 2 saat kendime gelmeye calisiyorum sonrasinda...

Sic Semper Tyrannis

Loss un makroları İstediğim kiloya geldiğimde kilomu sabit olarak tutabileceğimi düşündüğüm makrolar,benim kafamdan geçirdiğimde 325,150,110.Bu makroların kilomu sabit tutacağını ve vücudumun aynı kalacağını düşünüyorum.
Kilo alıp vermede karbonhidrat miktarı kadar kh ı neyden hangi besinden aldığımız da önem taşıyor.[DOUBLEPOST=1439910984][/DOUBLEPOST]Şu an yani son 13 haftadır(2500 ile başlamıştım)2350 kalori alıyorum ve kilo verimi halen devam ediyor.3000 civarı bir kaloride aynı kilomu korur diye düşünüyorum .

3 yıldan sonra protein miktarıyla ilgili yeni bir bilgi öğrenmiş oldum valla çok teşekkürler. gerçi yazılan o kadar çok şey var ki bu konuyla ilgili, hangisine inanacağımızı şaşırdığımızdan güvenli tarafta kalmayı seçtik birçoğumuz. sen öyle diyorsan eyvallah. çünkü bunu 1. ağızdan duymakla internetten araştırmak arasında hem güven, hem de parasal açıdan oldukça fazla fark var.

Çünkü genelde sağlam vücut yapmış birine soruluyor bu tarz şeyler. çok büyük ihtimalle aas kullanan vücutçuya sorulan "günde kaç gr. kh, kaç gr. protein almalıyım" sorusuna verilecek cevap senin söylediğinden çok daha fazlası olacaktır. çünkü o öyle yapıyor. bizler de hem paramızı fazladan harcıyoruz, hem de içimizdeki acaba sorusuyla istediğimiz gibi olamıyoruz.

Gerçekten seninle tanışıp sohbet etmek çok keyifli olurdu loss. senden öğreneceğimiz çok şey var.

3 yıldan sonra protein miktarıyla ilgili yeni bir bilgi öğrenmiş oldum valla çok teşekkürler. gerçi yazılan o kadar çok şey var ki bu konuyla ilgili, hangisine inanacağımızı şaşırdığımızdan güvenli tarafta kalmayı seçtik birçoğumuz. sen öyle diyorsan eyvallah. çünkü bunu 1. ağızdan duymakla internetten araştırmak arasında hem güven, hem de parasal açıdan oldukça fazla fark var.

Çünkü genelde sağlam vücut yapmış birine soruluyor bu tarz şeyler. çok büyük ihtimalle aas kullanan vücutçuya sorulan "günde kaç gr. kh, kaç gr. protein almalıyım" sorusuna verilecek cevap senin söylediğinden çok daha fazlası olacaktır. çünkü o öyle yapıyor. bizler de hem paramızı fazladan harcıyoruz, hem de içimizdeki acaba sorusuyla istediğimiz gibi olamıyoruz.

Gerçekten seninle tanışıp sohbet etmek çok keyifli olurdu loss. senden öğreneceğimiz çok şey var.
Ben diyorum atlayın gelin diye he he he[DOUBLEPOST=1439911255][/DOUBLEPOST]
bekçi 150 kalori azaltmışsın. alışırsın dicem ama bi de sana soralım dimi :)
Onu eksilteli 13 hafta oldu :) ondan bu tarafa fix

valla en sonunda o olcak. Antalya programın bayramda senin. ben gelemem ki :( hanımla çocukla balıkesire gitcez[DOUBLEPOST=1439911351][/DOUBLEPOST]
Ben diyorum atlayın gelin diye he he he[DOUBLEPOST=1439911255][/DOUBLEPOST]
Onu eksilteli 13 hafta oldu :) ondan bu tarafa fix
hıı tamam. pardon o zaman. ben bile 3500 kaloride daha acıkıyorum. sen valla iyi becerdin bu işi

valla en sonunda o olcak. Antalya programın bayramda senin. ben gelemem ki :( hanımla çocukla balıkesire gitcez
Baramda tabiki herkez için çok zor,haliyle hepimiz eşimiz dostumuzla bayramımızı geçirmek isteriz.Ama bir hafta sonu biz geliyoruz dersenizde başımın üstünde yeriniz var,buna tabiki eşlerde dahil.[DOUBLEPOST=1439913070][/DOUBLEPOST]Loss ben sana bişiy sormak istiyordum,günlük aldığım 500 gr.tavuğu ikiye bölerek öglen ve akşam yiyorum sence bunu 3 e bölmelimiyim?sonuç olarak gün içinde aldığımız toplam protein diyoruz ama bir seferde 250 gr.olayı kafamada takılmıyor değil.ha şunuda söyliyim bu miktar bir seferde gayet kolay yeniyor yani çok felan geldiği yok.günlük beslenme planım artık vardiyada çalışmadığım için hiç değişmiyor ve saati saatine hergün aşağıdaki şekilde.
Saat 07 de: 1 tam 3 yumurta
8:30 30 gr yulaf,25 gr ceviz,1 omega 3 tablet,1 tam 4 yumurta
12:00 40 gr pilav 250 gr tavuk
15:00 bcaa
Antreman
16:30 whey+bcaa
18:30-19:00 40 gr pilav 250 gr tavuk koca bir tabak salata iki kaşık zeytin yağı
22:00 200 gr lor 20 gr ceviz
Şimdi burdaki tavuğu tekrardan bölmelimiyim?bu düzen iyi oturdu şu anda,bölmeye kalksam nereye koyarım oda muallak:)

Son düzenleme:
Konuları düzenli takip edemiyorum ama paylaşımlarınız harika.. 30 yaş üstü iradesine hayran kaldım.. Başlarken yalnızlık duygusu hakimdi. Salonda 30 yaş üstü arkadaşları sadece koşu bandlarında görüyordum. Motivasyona ihtiyacım olunca sizleri bir kontrol ediyorum. Herkese teşekkürler.. Bekçi abiyi , winstonu filan görünce fotoğraf da koyamıyoruz, maşallahınız var abi...

Tam olarak temel sorunlardan biride bu iste, soruyu sordugun kisinin goruntusu gosterge olarak kabul ediliyor maalesef ki, aslinda en olmamasi gereken sey bu, kelin ilaci olsa kendi basina surer demek cok yanlis cunku kelin neden surmedigini kimse sorgulamiyor, benim egitim aldigim bazi insanlari bir salona goturup desemki bu adam veya bayan bu iste cok iyi yemin ederim hint fakiri diye dalga gecerler, millet sunu bir turlu anlayamadi arkadas bizim sattigimiz sey bilgi bosverin vucudumuzun nasil oldugunu, belki hastayim belki hormon bozuklugum var yada canim spor yapmak degil yaptirmak istiyor, ama ne yazik ki bizim toplum bunu anlamadi sanirim anlamayacakta.

Baramda tabiki herkez için çok zor,haliyle hepimiz eşimiz dostumuzla bayramımızı geçirmek isteriz.Ama bir hafta sonu biz geliyoruz dersenizde başımın üstünde yeriniz var,buna tabiki eşlerde dahil.[DOUBLEPOST=1439913070][/DOUBLEPOST]Loss ben sana bişiy sormak istiyordum,günlük aldığım 500 gr.tavuğu ikiye bölerek öglen ve akşam yiyorum sence bunu 3 e bölmelimiyim?sonuç olarak gün içinde aldığımız toplam protein diyoruz ama bir seferde 250 gr.olayı kafamada takılmıyor değil.ha şunuda söyliyim bu miktar bir seferde gayet kolay yeniyor yani çok felan geldiği yok.günlük beslenme planım artık vardiyada çalışmadığım için hiç değişmiyor ve saati saatine hergün aşağıdaki şekilde.
Saat 07 de: 1 tam 3 yumurta
8:30 30 gr yulaf,25 gr ceviz,1 omega 3 tablet,1 tam 4 yumurta
12:00 40 gr pilav 250 gr tavuk
15:00 bcaa
Antreman
16:30 whey+bcaa
18:30-19:00 40 gr pilav 250 gr tavuk koca bir tabak salata iki kaşık zeytin yağı
22:00 200 gr lor 20 gr ceviz
Şimdi burdaki tavuğu tekrardan bölmelimiyim?bu düzen iyi oturdu şu anda,bölmeye kalksam nereye koyarım oda muallak:)
Hayir Bekci hicbir sekilde bolmene gerek yok bu sekilde devam edebilirsin 250gr dan gelen protein tek seferde oyle cok abarti bir rakam degil.

Back
Yukarı