30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Selamlar, ben de yaşlılar ekibindeyim hehe.

Olmayacak şey yok ya, spora başladıktan 1 gün sonra üye oldum 2014 yılı nisan 7, şu an hala devam ediyorum.

Ben de foto paylaşmak isterim, gerçekten kendime güvenim geldi.

Yaşı dert etmeyin, aynen devam, başlamayanlar başlasın.

Bırakmaya da niyetim yok, acaba kaç yaşına kadar bu gelişim devam eder merak ediyorum.

uploadfromtaptalk1439687824603.jpg

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

Olmayacak şey yok ya, spora başladıktan 1 gün sonra üye oldum 2014 yılı nisan 7, şu an hala devam ediyorum.

Bırakmaya da niyetim yok, acaba kaç yaşına kadar bu gelişim devam eder merak ediyorum.

Eki Görüntüle 39268

Taarruz hosgeldin. Gercekten 16 ayda evrim gecirmissin. Kac yasina kadar devam ederiz sorusunu ben de dusnuyorum. Hatta beni birak cevremdeki insanlar benim yerime de dusunuyolar:) keyif almaya devam ettigim surece birakmam sanirim. Bagimlisi olduk iyice de zor birakiriz bu gidisle

Eki Görüntüle 39268

hoşgeldin taaruz güzel degisim. Deneyimlerini paylasmani bekliyoruz bu baslikda. Bu sporu zevk aldigimiz surece yapacagiz kim ne derse desin.

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

@Taarruz hoşgeldin,güzel bir değişim olmuş tebrik ediyorum.
Ben bile 45 yaşımda helen biraz daha gelişebilmek için çabalıyorum,kaldıki bu sporu bırakmayı hiç düşünmüyorum. devamlı bir gelişim sağlamakda herşey değil sağlıklı fit olabilmek ve bunu koruyabilmekde çok önemli.

Diyetin 15. Haftasını bugün bitirdim geçen haftaya nazaran herhangi bir kilo kaybı olmamış,telaş edip hemen kalori değişimine gitmeden bir hafta daha değişiklik yapmadan devam etmek istiyorum.Yanlız itiraf etmeliyimki dün bulunduğum davette sağlam bir cheat meal yapmamında etkisi olabilir.Yemeğin üstüne bir parça doğum günü pastasıyla üstünede bir parça cevizli revani yi yememin etkisi olabilir.:cool::rolleyes::rolleyes::rolleyes:;):)
Ne diyorsun Loss aynı fikirdemisin bir hafta daha devammı ediyim ne dersin?
Aslında bu vücuttaki ani kilo değişimlerinin yediğimiz fazla yemekten çok aldığımız fazla KH miktarına bağlı olarak vücutta tutulan su miktarınında artmasına bağlıyorum.Yada kendimi böyle teselli ediyorum:cool::eek::oops:

Diyetin 15. Haftasını bugün bitirdim geçen haftaya nazaran herhangi bir kilo kaybı olmamış,telaş edip hemen kalori değişimine gitmeden bir hafta daha değişiklik yapmadan devam etmek istiyorum.Yanlız itiraf etmeliyimki dün bulunduğum davette sağlam bir cheat meal yapmamında etkisi olabilir.Yemeğin üstüne bir parça doğum günü pastasıyla üstünede bir parça cevizli revani yi yememin etkisi olabilir.:cool::rolleyes::rolleyes::rolleyes:;):)
Ne diyorsun Loss aynı fikirdemisin bir hafta daha devammı ediyim ne dersin?
Aslında bu vücuttaki ani kilo değişimlerinin yediğimiz fazla yemekten çok aldığımız fazla KH miktarına bağlı olarak vücutta tutulan su miktarınında artmasına bağlıyorum.Yada kendimi böyle teselli ediyorum:cool::eek::oops:
Teselli degil dogrusunu dusunuyorsun, ben daha yazinin ilk satirini okurken yazacagim cevaba acele etmeyelim diye baslayacaktimki siz zaten ayni seyi soylemissiniz [emoji4] evet 1 hafta daha beklemek mantikli olan, ayni cizgiden devam edip yine kilo kaybi olmazsa kcal dususu olacak demektir artik

Teşekkür ederim arkadaşlar. Evet evrime inanmazlar bir de [emoji14]

Normalde çok çabuk sıkılan bir tipim ama bu spora başladığımdan beri hiç ara vermedim.

Tecrübelerimi, programı, beslenmemi anlatayım biraz.

Bu sporda benim şanssızlığım zor kilo almak, alttaki fotoda birinci günde 76 kiloyum boy 180. Ama bildim bileli 76, hem de bildiğiniz öküz gibi yerdim.

İlk 3 ay benim için kayıp mı kazanç mı bilemiyorum, kendi vücudumu tanımama rağmen ilk 3 ay büyük hata yapıp, sağlıklı gıdalar yiyip kilo alayım dedim, ama kesinlikle bırakın kilo almayı zayıflamaya başladım, belin incelmesi daha çok o dönemde oldu.

Sonrasında anladım ki benimki gibi bünyeler için sağlıklı beslenmek gibi derde düşerseniz kilo almak imkansız.

Başladım ne bulursam yemeye yani eski hale döndüm ama buna gece öğünü de ekledim yulaf ezmesi. Hardline Gainer aldım ve 2015 mart ayında 11 ayda 89 kiloya çıktım.

Yaz geliyordu, nasıl kilo alacağımı bulmuştum, dedim definasyon nedir bir de buna başlayalım bakalım nasıl zayıflıyorum onu görelim.

Ekmeği, tatlıyı kıstım, gece öğününü kaldırdım, öğünlerde az yiyordum ama inanılmaz hızda zayıflıyordum, antrenmanda yorgunluk, isteksizlik başladı bu durum canımı sıktı, 1 ay sonunda yemekleri normal yemeye başladım sadece ekmeği kestim, hatta gece yulaf yemeye başladım yine ve yine zayıfladım, anladım ki benim diyetim ekmeği kesmekle oluyor. Temmuz ayına geldiğimde 80 kiloya düşmüştüm ve yine normal yemeye başladım hala 80 kiloyum.

Peki protein olarak ne yiyorum, çalıştığımdan ötürü gündüz ara öğün zor oluyor, ama her gün sabah yumurta, akşam tavuk, balık ya da protein içeren ne varsa işte. Onun dışında aralarda yulaf ezmesi müsli karıştırıp yiyorum.

Supplemente açıkçası çok geç başladım, spor sonrası whey kullanıyorum ama bir arkadaşım sakatlık nedeniyle yurt dışından aldığı elindeki glutamin ve caseini bana verdi, caseini kullanmadım fazla arada bir kullanıyorum, açıkçası supplement kullanmak istemiyorum pek, ama glutamin gerçekten işe yarıyor supplement deneyimim yok ama glutamin gerçekten bende işe yaradı.

Programım nasıldı, ilk 4 ay flexorun forumdaki programını uyguladım, bugüne kadar çalışmamı en fazla 3'e böldüm bir ya da iki gün izin yaptım, büyük kaslar için en fazla 4, küçük kaslar için nadiren 3 genelde iki hareket yaptım. Şu anda tüm vücut programına başladım 1 aydır böyle gidiyorum.

Karın egzersizi neredeyse yapmadım, tek tembel tarafım bu.

Motivasyon için ne yaptım, YouTube'da 105 günde body transformation videosu var bir DJ'in, kopma hissettiğimde onu izledim ciddiyim :) ve spora böylece hazırlandım gittim, başlangıcım da öyle oldu. Ama şu an onu geçtim alışkanlığım oturdu artık izlemiyorum :D

Umarım yararlı olmuştur. Herkese saygılar, takipteyim.

uploadfromtaptalk1439720636724.jpg

Son düzenleme:
Arkadaslar:
3 mayis diyete baslama tarihi;101.5 kg
3 haziran 4 hafta sonra
Ve dun diyetin 15.haftası 92,8 kg ve yakilan 8.5 kg yag.
1370b2b0346313dd8b8f8a4d931effd1.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Bekci 3 ayda cok degismissin gercekten de. Iste resim cekmenin degisimi izlemek adina en guzel tarafi da bu. Valla helal olsun. Bir 3 ay sonra 8.5 kilo daha yag yakmis olsan 85 kiloda tas gibi vucutla gezicen. Yagliyken 101.5 kilosun ama 92.8 kiloyken daha hacimli duruyosun

Yine bisürü şey kacirmisim
Adresi yazıyorum beyler gelin evdeki molozlarin beraber atalim:)) doğal spor
Yaw bu kaslar nekadar nankör varlıklar 10 gün spuat yapmadım sonra yaptım bacaklarıma dokunamiyorum arkadaş bi dur ya hemen niye agriyip isyan ediosun ki bi sor niye gelmedin salona diye

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yine bisürü şey kacirmisim
Adresi yazıyorum beyler gelin evdeki molozlarin beraber atalim:)) doğal spor
Yaw bu kaslar nekadar nankör varlıklar 10 gün spuat yapmadım sonra yaptım bacaklarıma dokunamiyorum arkadaş bi dur ya hemen niye agriyip isyan ediosun ki bi sor niye gelmedin salona diye

Hehehehe bu isler boyle valla, ben yillardir yapiyorum, 1 ay yapmayayim ayni agri bende de oluyor [emoji4] molozlari atarken cuvali eline aldiginda oldugun yere bi oturup kalksaydin olmadi bunlar [emoji1] [emoji1]

Allah razi olsun bariş, motive edici sozler icin 2cocugum var 3ve 4 un gelmesine az kaldi :-)Allah nasip ederse , herhalde senin kadar hacimli hicbir zaman olamiyacagim, besleneme dikkat ediyorum ama kilo aldikca karin bolgem yaglaniyor en cok istedigim sizi gibi 40cm kolu gorebilmek

LG-P725 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
İkizler demek allah bahtlarini açık etsin inşallah dostum valla 4 cocuk harika bişi geniş aile harika bişi allah bozmasin
Bizimki nezaman kardeşim olacak diye soruyor nerden duyduysa ama ikisine de aynı eğitim kalitesini veremeyiz diye pek yanasmiyoruz ya ikiside devlet okulunda okuyacak yada ikiside özel okulda kızım 3.5 yaşında yakinda okul paniği baslicak

Hehehehe bu isler boyle valla, ben yillardir yapiyorum, 1 ay yapmayayim ayni agri bende de oluyor [emoji4] molozlari atarken cuvali eline aldiginda oldugun yere bi oturup kalksaydin olmadi bunlar [emoji1] [emoji1]
:) yav omuzum da 4 kat indirdim daha napim :) dolu inip dolu çıktım moloz attım fayans yada Kum çıkardım ama spor yaptığımda bukadar pestilim çıkmadı valla zor iş
Neyse artık boya badana başlıyor bi bitse de düzenli spor ve yeme içme işine geri dönsem hep dışarıdan yiyorum son zamanlarda yine et tavuk bulgur pilavı yiyorum öyle piza hburger falan değil allahtan ama.spor az yaptım. 20 gündür

Ama kilo alma çalışması aksadi yine 67.5 kiloyum artık eylülden sonra kismetse hem sporu hem yemeyi arttircam gerçi sporda ağirliklari arttırdım kendime göre ama yeme yeterli olmayınca olmuyor ıste

Ama kilo alma çalışması aksadi yine 67.5 kiloyum artık eylülden sonra kismetse hem sporu hem yemeyi arttircam gerçi sporda ağirliklari arttırdım kendime göre ama yeme yeterli olmayınca olmuyor ıste

Takma hic kafana, sonucta kontrolu sende olan birsey, tamam kabul ediyorum 2 ileri 1 geri olunca insan gicik oluyor ama yap boz gibi bu is bozup bozup yeniden yapiliyor [emoji4]

Yaptığımız spora bağlı olarak tek yönlü beslenme sebebiyle sindirim problemleri yaşayan arkadaşlara sarı leblebi öneriyorum,100 gr ında 21 gr gibi inanılması zor bir değerde lif içeriyor,bende yeni öğrendim:):)bu ne demek diye soran olursa şöyle diyim aynı miktarda lif alabilmen için 1 kg ın üzerinde brokoli yemen gerekir.

loss dün 10. gündü. dün sabah tartıldım aynı şartlarla 79.5 kiloydum, bugün sabah tartıldım, 80.3 kiloyum. kalori 3500 civarı. 165 gr. hayvansal protein, 350 gr. kh., 85 gr. yağ alıyorum hemen hemen hergün aynı bu şekilde.
Ama kendimi çok iyi hissediyorum. hacim olayı iyi gidiyor. yağlanma çok az. ben sanırım çavdar, tam buğday vb. ekmeklerden yağlanıyorum. onları azalttım, senin dediğin gibi günde 300 gr. yulaf ezmesi tüketiyorum. mecburen süt kullanıyorum yulafla, ancak sütteki şeker de yağlandırır diye laktozsuz süt alıyorum.
Bu şekilde bir 10 gün daha devam edeyim diye düşünüyorum ne dersin loss?

Back
Yukarı