Teşekkür ederim arkadaşlar. Evet evrime inanmazlar bir de [emoji14]
Normalde çok çabuk sıkılan bir tipim ama bu spora başladığımdan beri hiç ara vermedim.
Tecrübelerimi, programı, beslenmemi anlatayım biraz.
Bu sporda benim şanssızlığım zor kilo almak, alttaki fotoda birinci günde 76 kiloyum boy 180. Ama bildim bileli 76, hem de bildiğiniz öküz gibi yerdim.
İlk 3 ay benim için kayıp mı kazanç mı bilemiyorum, kendi vücudumu tanımama rağmen ilk 3 ay büyük hata yapıp, sağlıklı gıdalar yiyip kilo alayım dedim, ama kesinlikle bırakın kilo almayı zayıflamaya başladım, belin incelmesi daha çok o dönemde oldu.
Sonrasında anladım ki benimki gibi bünyeler için sağlıklı beslenmek gibi derde düşerseniz kilo almak imkansız.
Başladım ne bulursam yemeye yani eski hale döndüm ama buna gece öğünü de ekledim yulaf ezmesi. Hardline Gainer aldım ve 2015 mart ayında 11 ayda 89 kiloya çıktım.
Yaz geliyordu, nasıl kilo alacağımı bulmuştum, dedim definasyon nedir bir de buna başlayalım bakalım nasıl zayıflıyorum onu görelim.
Ekmeği, tatlıyı kıstım, gece öğününü kaldırdım, öğünlerde az yiyordum ama inanılmaz hızda zayıflıyordum, antrenmanda yorgunluk, isteksizlik başladı bu durum canımı sıktı, 1 ay sonunda yemekleri normal yemeye başladım sadece ekmeği kestim, hatta gece yulaf yemeye başladım yine ve yine zayıfladım, anladım ki benim diyetim ekmeği kesmekle oluyor. Temmuz ayına geldiğimde 80 kiloya düşmüştüm ve yine normal yemeye başladım hala 80 kiloyum.
Peki protein olarak ne yiyorum, çalıştığımdan ötürü gündüz ara öğün zor oluyor, ama her gün sabah yumurta, akşam tavuk, balık ya da protein içeren ne varsa işte. Onun dışında aralarda yulaf ezmesi müsli karıştırıp yiyorum.
Supplemente açıkçası çok geç başladım, spor sonrası whey kullanıyorum ama bir arkadaşım sakatlık nedeniyle yurt dışından aldığı elindeki glutamin ve caseini bana verdi, caseini kullanmadım fazla arada bir kullanıyorum, açıkçası supplement kullanmak istemiyorum pek, ama glutamin gerçekten işe yarıyor supplement deneyimim yok ama glutamin gerçekten bende işe yaradı.
Programım nasıldı, ilk 4 ay flexorun forumdaki programını uyguladım, bugüne kadar çalışmamı en fazla 3'e böldüm bir ya da iki gün izin yaptım, büyük kaslar için en fazla 4, küçük kaslar için nadiren 3 genelde iki hareket yaptım. Şu anda tüm vücut programına başladım 1 aydır böyle gidiyorum.
Karın egzersizi neredeyse yapmadım, tek tembel tarafım bu.
Motivasyon için ne yaptım, YouTube'da 105 günde body transformation videosu var bir DJ'in, kopma hissettiğimde onu izledim ciddiyim

ve spora böylece hazırlandım gittim, başlangıcım da öyle oldu. Ama şu an onu geçtim alışkanlığım oturdu artık izlemiyorum
Umarım yararlı olmuştur. Herkese saygılar, takipteyim.
D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi