30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

sürekli olarak kafama takılan bir konu var..
pişmemiş 100 gram tavuk göğsü ve dana etinde ne kadar protein var? ve biz pişmişini baz alacaksak pişmişinde ne kadar var? sizce hangisini baz alarak hesaplamalıyım? çok basit bir konu ama net bir cevap bulamadığımdan sürekli aklıma takılıyor.. yani günlük beslenme makrolarını hesaplarken nasıl baz almalıyız? bugün aldığım etleri paketlicem ona göre lşaskdlşas yardım lütfen =) fatsecret kullanıyorum ama bazen emin olamıyorum ve kafama takılıp duruyor..

nefesi kalkmaya baslarken vermeye baslarsan basinc seni zorlsmaz daha saglikli olur
omuzlar sarkmamali, birde sirt biraz daha duz hareket etmeli
ayrica ilk kalkista bacakla kalkmslisin sanki sirtla kalkiyosun gibi gordum

bu bildigin deadlift standart olani :), sirt icin olani boylemi olur bilemedim amabu izledigim tam deadlift, sirt icin yspiyor olsanda sakatlanmamak icin ilk kalkisi her zaman bacakla yapmslisin
zaten hep tartisilir bu deadlift sirt mi bacak antremsnimi diye, ben sirt gunumdede bscaktada koyarim cunku hem alt sirt hemde bacak icin guzel olmazsa olmazim bir guc hareketidir

Niye karistiriliyorki ikisininde yapilisi baya farkli :) sirt icin uyarini dikkate alicam tam duz yapamamisim haklisin

Bu bacak icin olani

Buda sirt icin olan deadlift icin en iyi video diyebilirim

videolarin yeri yanlis sanirsam saka bi ysna
ilk videoda bacagi calistirmiyorki bacak icin olsun belki arka bacak ve biraz kalca, 2. videoda benim onerdigim deadlift ki bu hem sirt hem bacak calistiran cesidi
ilk videodaki hareketin yapilmasini kesinlikle onermiyorum tam bel sakatlama hateketi
ekleme: ben ikinci videodakini yapiyorum ve bacaklarimi cok iyi calistiriyor,

Son düzenleme:
ben ilk olanida denedim ama bacagi hic calistiramadim, izlerkende mantiken diyorsun agirligi sirt kaldiriyor ama leg deadlift yaziyor, denedim bacagi diger deadliftin yaninda cok cok az calistirdi bende legvdeadlifti programimdan cikardim bu dedigim 1 yil onceydi, simdi halen normsl deadlift yspiyorum, asil konu senin videoda ysptiginda normal deadlift olarak gorunuyor, iyi calismalar,

sürekli olarak kafama takılan bir konu var..
pişmemiş 100 gram tavuk göğsü ve dana etinde ne kadar protein var? ve biz pişmişini baz alacaksak pişmişinde ne kadar var? sizce hangisini baz alarak hesaplamalıyım? çok basit bir konu ama net bir cevap bulamadığımdan sürekli aklıma takılıyor.. yani günlük beslenme makrolarını hesaplarken nasıl baz almalıyız? bugün aldığım etleri paketlicem ona göre lşaskdlşas yardım lütfen =) fatsecret kullanıyorum ama bazen emin olamıyorum ve kafama takılıp duruyor..
pişmiş değerleri fat secret ta yazıyor zaten, pişmiş ağırlığı mutfak terazisiyle ölç, ona göre hesapla.. geçenlerde 250 gram pişmemiş tavuk göğsü 160 grama düştü mesela.. ortalama 48 gram pro.. daha detaylı hesap için http://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/704/2

deadliftin ilk kısmında ağırlığı yerden en azından diz hizasının üstüne çıkarana kadar leg drive şarttır,yani bir nevi quad dominant kısmı hareketin.bacak çalışmıyor dersek yanlış olur.dizden ötesindeki kısımda yani bacakların nispeten daha düz hale geldiği kısımda da başta kanatların alt kısmı olmak üzere tüm sırt ve hips/kalça kısmı yükün büyük bölümünü alır.deadlift formu açısından temel şartlar yerine getirilirse zaten ağırlığın nasıl ne şekil kalkacağını insanın anatomisi belirler,bacak sırt diye kasmaya pek gerek kalmaz,o ağırlığı kaldırabilmek için vücut gerekeni yapacaktır.onlar da hareketin mekaniğine bakarsak yukarıdaki yazdığım gibi olur.tabi bunları conventional deadlift yani standart bildiğimiz deadlift için yazıyorum.

dipnot:konu geçmişken şunu da söyleyeyim,bacak en az çalıştırılmak isteniyorsa deadlift varyasyonları arasında rack pull yapılabilir.deadliftin üst kısmı diyebiliriz.

ben ilk olanida denedim ama bacagi hic calistiramadim, izlerkende mantiken diyorsun agirligi sirt kaldiriyor ama leg deadlift yaziyor, denedim bacagi diger deadliftin yaninda cok cok az calistirdi bende legvdeadlifti programimdan cikardim bu dedigim 1 yil onceydi, simdi halen normsl deadlift yspiyorum, asil konu senin videoda ysptiginda normal deadlift olarak gorunuyor, iyi calismalar,
Aynen normal deadlift sirt icin yapiliyor genelde,bacagada vuruyodur illaki,zaten vurmadigi cok az yer var keratanin :D

Kendi adıma yazıyorum Hangi deadlliftii yaparsanız yapın,hareketi doğru yaptıktan sonra hangisini yaptığınızın bana göre çokda önemi yok,bu hareketi güç amaçlı yapıyorum,güç odaklı gücüümü artırmak için yapıyorum,tavsiyem dead i bel içşn sırt için bacak için değilde gücünüzü artırma amaçlı yapın,benc de ağır girmek istyorsanız dead yapın,barfix çekmek istiyorsanız dead yapın,lat ınızı geliştirmek istiyorsanız dead yapın,daha ne diyim:)
Ama hangisini yaparsanız yapın hareketi doğru yapın.
@moothy dead bukadar küçük plakalarla yapılmaz,yapıyorsanda bukadar aşşağı inilmez bu şekilde beline aşırı gereksiz yük bindiriyorsun,
Ya büyük plaka kullan,ya okadar çökme yada plakaların değdiği yere yükseklik koy,malesef çok karanlık hareketin formu çok görünmüyor.

Kendi adıma yazıyorum Hangi deadlliftii yaparsanız yapın,hareketi doğru yaptıktan sonra hangisini yaptığınızın bana göre çokda önemi yok,bu hareketi güç amaçlı yapıyorum,güç odaklı gücüümü artırmak için yapıyorum,tavsiyem dead i bel içşn sırt için bacak için değilde gücünüzü artırma amaçlı yapın,benc de ağır girmek istyorsanız dead yapın,barfix çekmek istiyorsanız dead yapın,lat ınızı geliştirmek istiyorsanız dead yapın,daha ne diyim:)
Ama hangisini yaparsanız yapın hareketi doğru yapın.
@moothy dead bukadar küçük plakalarla yapılmaz,yapıyorsanda bukadar aşşağı inilmez bu şekilde beline aşırı gereksiz yük bindiriyorsun,
Ya büyük plaka kullan,ya okadar çökme yada plakaların değdiği yere yükseklik koy,malesef çok karanlık hareketin formu çok görünmüyor.

Bekçi hocama kesinlikle katılıyorum aynı düşüncedeyim. Bileşik bir harekettir bana göre olmazsa olmazlardandır :)

Bu arada ramazan spor açısından benim için son derece vasat geçiyor. Ramazan sonrası sıkı bir çalışma beni bekliyor.

Bekci hocam zaten altta bi 20 lik bi 7.5 luk plaka var,boyum 1.90 mecbur o kadar egiliyorum,buyuk plakaya gecene kadar hareketi dogru yapma pesindeyim simdilik

Günaydın herkeze iyi haftalar

2 haftalık katojen diyet yapmayı planlıyorum
Makroları çıkardım bugün başladım
82,5 kg - 182 lbs

164 gr protein
30 gr karbonhidrat
116 gr yağ

1820 kalori yapıyor yaklaşık

Amaç vücudu katonik duruma geçirip enerjinin yağlardan alınmasını sağlamak uyağlarının kalori açıklığında kaslardaki proteinlere dokunmadan eritilmesi.
İnsülin seviyesini belirli seviyede tutmak ve büyüme hormonunun daha çok salgılanmasını sağlamak

Günaydın herkeze iyi haftalar

2 haftalık katojen diyet yapmayı planlıyorum
Makroları çıkardım bugün başladım
82,5 kg - 182 lbs

164 gr protein
30 gr karbonhidrat
116 gr yağ

1820 kalori yapıyor yaklaşık

Amaç vücudu katonik duruma geçirip enerjinin yağlardan alınmasını sağlamak uyağlarının kalori açıklığında kaslardaki proteinlere dokunmadan eritilmesi.
İnsülin seviyesini belirli seviyede tutmak ve büyüme hormonunun daha çok salgılanmasını sağlamak
Asrin düşünce güzelde icraatte eksiklik var,bu tip bir diyetin iki haftada sana hiçbir katkısı olmaz.Ya uzun vadeye yay yada normal sade az kalorli bir diyet yap gitsin iki hafta nedir?

Back
Yukarı