biz zaten bunları labaratuvarda araştırdık.
Sayın, ipsofacto
Labaratuvar sonucu/sonuçları bilimsel bir yaklaşım değildir. Yanlış anlamayın siz
"bilimsel bir yaklaşımdır" demediniz. Labaratuvar sonucu adı üstünde labaratuvar sonucudur. Bir bilimsel rapor, tez veya görüş olmadığı gibi tüm supplement'leri içine almaz ve tüm olası etkileşim değişkenlerini yansıtmaz.
Labaratuvar sonuçlarınızın test kapsamında doğru verileri yansıttığına eminim ancak bu sonucu tüm ürünleri kapsayacak şekilde sunmak hem haksızlık olur hem de doğru olmaz diye düşünüyorum.
Bilimsel bir yaklaşım ortaya koyabilmek için günümüze kadar geliştirilmiş ve güvenirliliği kanıtlanmış test kriterlerini
farklı ürün grupları üzerinde bir kaç
farklı metodolojiyi kapsayacak şekilde,
farklı insan gruplarına (boy/kilo/yaş/ırk) uygulamak ve bunu
bir kaç kez tekrar etmekten geçer.
Dünyanın en zor işlerinden biri, tüm dünyaya sunulabilecek bir bilimsel rapor hazırlamaktır. Rapor sunulduğu anda bunu çürütebilecek farklı bir rapor ortaya atılması an meselesidir. Onun için bilimsel raporlar biraz da global olmalı...
Bilim insanları bir noktadan sonra olasılıklarla hareket ederler ve sık tekrarlanan olasılıklara aksi ispatlanana kadar gerçek derler.
Piyasa da üretim tekniği ve bileşimi açısından insana
(dolayısıyla karaciğere) ciddi zararlar verebilecek supplemet'ler var, güvenilirliği
çok ciddi kalite kontrol süreçleri ile gözetim altında tutulan supplement'ler var. Marka belirtmem mümkün değil.
Sonuç olarak labaratuvar sonuçlarınız bir fikir vermesi açısından elbette ki doğruyu yansıtıyor olabilir ancak bunu tüm supplement'ler için rapor etmek haksızlık olur diye düşünüyorum.
------------------------------------------------------------------------------------
Bu sitede VG yapmaya yeni başlamış kişiler için 1 yıl dolmadan supplement kullanılmaması gerektiği 7777 defa dile getirildi ancak herkes kendi bildiğini okumakta.
1 yıl'dan sonra ki supplement kullanımı ise elbette ki disipli çalışanlar için geçerli, öyle kıytırıkdan body yaparak, gün atlayarak, kendi kendine program yazan, hatta işi ilerletip herkese program yazmaya başlayan kişiler için tabii ki supplemet kullanımı sokağa atılan paradan farksızdır.
Not : Supplement'ler mucize değildir, mucizeyi yaratan çalışma sistemi ve bazı özel supplement'lerin biraraya gelmesidir.