Benim boyum dolu dolu 1.85, yani bu başlıkta bana ucundan azıcık yer var, ben kendi görüşümü söyleyim.
Dertleşme bölümüne konmuş, ama bence en ideal boy, 1.85-1.88 arasıdır.
Daha fazlası kamburlaşmaya meyilli, genel olarak fazla ektomorf özellikler taşıyan ve doldurması zor bir yapo arz ediyor.
Elbette boyu 1.95 olup mezomorf olan, kamburlaşmayan, çok orantılı bir kaç insan var ama dediğim gibi çok ender bir olaydır bu.
Bu sebeple ideal boy dediğim gibi 1.85 ve biraz üzeridir benim inancıma göre.
1.85'in altı ise, süratle artan boy ortalamasında vasat kalmak üzeredir.
İnsanoğlu ne kadar iyi beslenirse beslensin, boy ortalaması 1.70 ile 2.00 metre arasında bir yerde olacaktır.
Bundan aşağısı kısa, uzunu ise deve olacaktır.
Hani deniyor, insanlar gittikçe uzuyor diye, bu gelişmiş batı toplumlarında zaten doyuma ulaşmıştır.
Bu sebeple, evrensel olarak, insanoğlu evrim geçirmedikçe, bence ideal boy 1.85 ve 1.90 altı olmakta.
Tabii boy kadar orantı çok ama çok önemli.
Beyaz perdede, Tom Selleck, Burt Lancester, Christopher Reeves aklıma ideal erkek fiziği olarak gelen aktörler.
Boylarıı sırasıyla, 1.90,1.88,1.93...
Benim belirttiğim ideal ölçülerin üzerindeler, ancak kemik yapıları çok orantılı, fizikleri doğal olarak ecto-mezo yapıda.
Gelelim üst limitlere, vücut ne kadar orantılı olursa olsun 1.93'ün üzeri bir boy bence kötüdür, buna örnek Ralph Möeller, çok orantılı, estetik bir vücutçuydu, Mr. Olympia'da gördüğümde hayran kalmıştım adamın fiziğine, ama boy 1.98 olunca, adam takım elbiseyle eminim kötü duracaktır.
Bu sebeple ideal ölçü olarak; 1.85-1.88, en maksimum olarak 1.93 diyorum gözlemlerime dayanarak.
Laf uzadıkça uzadı, ama gözlemlediğim kadarıyla, mezomorflar daha çok 1.75-1.80 arasından çıkıyor, boy uzadıkça ekto-mezoya doğru gidiyor, daha uzadıkça ise, genel olarak ektomorfi baskın hal alıyor.
Bunlar bilimsel değil, gözlemlerime dayalı fikirler...