1.85'ten Uzun Olanlar

Karasan kendi fikrini söylemiş zaten böyle bi genelleme yok yani. 2 metre olupta fiziği çok müthiş duran adam da var, kambur gibi yamuk yumuk duran da. 1.77-1.78 olup topaç gibi duran adam da var Lazar Angelov, Marc fitt gibi olan da var. Şu şöyle bu böyle diye bi genelleme zaten yok. Herkes aynı kefede değil sonuçta.

birde sadece uzun boylu diye kasılıpda kendini çok çekici sanan insanlar neyin peşinde anlamam boy 1.90 ise cılızsan oldukça kötü görünüyor şişmansanda aynı uzun boy vücut kaslıysa bir avantajdır yoksa dal gibi uzun boylu olmak istemezdim aynı şekilde boy 1.70 yada 1.75 ise birde zayıfsan iyice ufak tefek görünülüyor buda maalesef hoş bir görüntü değil kısa boylu göbekli oldun mu dahada kötü onun için ister 1.70 olalım ister 1.90 iyi görünmek için kas yapalım fit bir vücut olmadan iyi göründüğünü sanan insanlar ancak kendini kandırır örneğin Dolph Lundgren ve Arnold vücut geliştirme yapmasalardı karizmatik olamazlardı Stallonede çok uzun boylu olmamasına rağmen hayatında en doğru kararı body building yapmasıyla vermiştir yoksa karizmatik olamazdı

Son düzenleme:
birde anlamadığım sadece uzun boylu diye kasılıpda kendini çok çekici sanan insanlar neyin peşinde anlamam boy 1.90 ise cılızsan oldukça kötü görünüyor şişmansanda aynı uzun boy vücut kaslıysa bir avantajdır yoksa dal gibi uzun boylu olmak istemezdim aynı şekilde boy 1.70 yada 1.75 ise birde zayıfsan iyice ufak tefek görünülüyor buda maalesef hoş bir görüntü değil kısa boylu göbekli oldun mu dahada kötü onun için ister 1.70 olalım ister 1.90 iyi görünmek için kas yapalım fit bir vücut olmadan iyi göründüğü sanan insanlar ancak kendini kandırır örneğin Dolph Lundgren ve Arnold vücut geliştirme yapmasalardı karizmatik olamazdı Stallonnede çok uzun boylu olmamasına rağmen hayatında en doğru kararı body building yapmasıdır yoksa karizmatik olamazdı

Çok uzun boyluysan sırt kaslarında güçsüzse vücut yaş ilerledikçe kamburlaşırki aman yarabbi evlerden ırak.

Ben 193-195cm arası bir yerdeyim. Açıkçası uzun süredir ölçmedim. :) Bu konuda biraz fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Uzun boylu arkadaşların demoralize olmasını engellemek istiyorum.

Baştan uzun olmak sanki kötü birşeymiş gibi düşünürdüm, çünkü zayıftım. Estetik göründüğümü iddia edemezdim. Çünkü dal gibi duruyordum. Sonra VG sporuna başladım, kilo aldıkça nereye gittiğini anlamıyordum. 170cm boyundaki arkadaşım 5kg aldığında dolu dolu görünüyordu ben 10kg'den fazla kilo arttırmama rağmen sanki azcık gelişmiş gibi görünüyordum. Bende keçi inadı ve ciddi bir sabır var. Dolayısıyla devam ettim spora tüm gücümle. +30kg koyana kadar bu böyle devam etti. Sonra bir cut, bir daha bulk, bu sefer fazla yağlanma, sonra bir cut daha şu an olduğum noktaya getirdi artık kontrollü bulk şeklinde devam ediyorum. Ve gerçekten ortalama bir kişiye göre iri göründüğümü düşünüyorum. (195 boya %14 yağ ile 104kg fena değil sanırım) Sadece kendimin olduğu bir fotoğraf çekersem orantılardan ötürü sadece iyi/iri olduğum düşünülebilir ama, 170 civarlarında bir arkadaş ile yan yana çekilirsem çok iri bir görüntü söz konusu. Bunu zaten dışarıda gezerken, ortamlarda, kafede, barda hissetmek çok rahat. Altıma dar kot, üstüme siyah body giyip çıkıyorum, yetiyor. :)

Özetle şöyle diyebilirim, uzun boylular bu sporda dezavantajlı. Gerekli kütleyi kazanmak çok fazla sabır çok fazla çalışma çok çok fazla yemek gerektiriyor. Ama inanın belli bir noktayı geçtikten sonra o iri görüntü herşeye değer. Herşeyi daha fazla yapmak gerekiyor. Bulk daha fazla kütle kazanmak, cut yaparken çok daha dikaktli olmak gerekiyor. Ben hala istediğim fiziğe ulaşamadım, büyük ihtimalle de ulaşamayacağım çünkü sürekli insan yeni eksikler görüyor. Ki sonu olmaması güzel bir şey bence. İnsan sürekli kovalıyor, sürekli takipte sürekli peşinde oluyor. Attack is the best form of defense hesabı. :)

O yüzden sabredin, çalışın, gereken herşeyi yapın. Kütle kazandıkça keyifleneceksiniz. Bakın forumda Fitness&model isimli bir arkadaşımız var ve kendisi 193cm boyu ile süper bir fizik inşa etmiş durumda. İlham arıyorsanız önünüzde duruyor.

Ben 193-195cm arası bir yerdeyim. Açıkçası uzun süredir ölçmedim. :) Bu konuda biraz fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Uzun boylu arkadaşların demoralize olmasını engellemek istiyorum.

Baştan uzun olmak sanki kötü birşeymiş gibi düşünürdüm, çünkü zayıftım. Estetik göründüğümü iddia edemezdim. Çünkü dal gibi duruyordum. Sonra VG sporuna başladım, kilo aldıkça nereye gittiğini anlamıyordum. 170cm boyundaki arkadaşım 5kg aldığında dolu dolu görünüyordu ben 10kg'den fazla kilo arttırmama rağmen sanki azcık gelişmiş gibi görünüyordum. Bende keçi inadı ve ciddi bir sabır var. Dolayısıyla devam ettim spora tüm gücümle. +30kg koyana kadar bu böyle devam etti. Sonra bir cut, bir daha bulk, bu sefer fazla yağlanma, sonra bir cut daha şu an olduğum noktaya getirdi artık kontrollü bulk şeklinde devam ediyorum. Ve gerçekten ortalama bir kişiye göre iri göründüğümü düşünüyorum. (195 boya %14 yağ ile 104kg fena değil sanırım) Sadece kendimin olduğu bir fotoğraf çekersem orantılardan ötürü sadece iyi/iri olduğum düşünülebilir ama, 170 civarlarında bir arkadaş ile yan yana çekilirsem çok iri bir görüntü söz konusu. Bunu zaten dışarıda gezerken, ortamlarda, kafede, barda hissetmek çok rahat. Altıma dar kot, üstüme siyah body giyip çıkıyorum, yetiyor. :)

Özetle şöyle diyebilirim, uzun boylular bu sporda dezavantajlı. Gerekli kütleyi kazanmak çok fazla sabır çok fazla çalışma çok çok fazla yemek gerektiriyor. Ama inanın belli bir noktayı geçtikten sonra o iri görüntü herşeye değer. Herşeyi daha fazla yapmak gerekiyor. Bulk daha fazla kütle kazanmak, cut yaparken çok daha dikaktli olmak gerekiyor. Ben hala istediğim fiziğe ulaşamadım, büyük ihtimalle de ulaşamayacağım çünkü sürekli insan yeni eksikler görüyor. Ki sonu olmaması güzel bir şey bence. İnsan sürekli kovalıyor, sürekli takipte sürekli peşinde oluyor. Attack is the best form of defense hesabı. :)

O yüzden sabredin, çalışın, gereken herşeyi yapın. Kütle kazandıkça keyifleneceksiniz. Bakın forumda Fitness&model isimli bir arkadaşımız var ve kendisi 193cm boyu ile süper bir fizik inşa etmiş durumda. İlham arıyorsanız önünüzde duruyor.

Ben ilk başlarda uzun olmayı dert etmiştim ama sonradan dediğin gibi uzunlarda kütle artışı çok zor oluyo ama sabır,çalışma ve düzgün beslenmeyle pekte kısa olmayan bir sürede hallediliyo ve sonuca gerçekten değiyor,umarım herkes böyle davranır ve sabrın sonunda mükafatını alır.

Daha fazla sabretmek gerekiyor. Çünkü herşeyi doğru yapsak veya yapmaya çalışsak bile geri dönüşü uzun sürüyor. Mümkün olduğunca moral bozmadan devam etmek, uzun vadeli hedefler koymak anlamlı olur. 2 senede çok şey değişecektir, kaçarı yok. :)

Cevap: boyum uzar mı?

arkadaşlar. ben 13 yaşındayım ve çıplak ayak 1.77 geliyorum. hep boyu sorun ederim. 20 yaşımda en az 1.93-1.95 gibi bi boya sahip olmak isterim. okadar olurmuyum biriniz sölesin.? kafa_kafa_kafa_kafa_

Hiiç takmıyorum okadar valla 184,5 185 im kısa degılım yanı oyle dusunuyorum kucukken takıyordum fakat sımdı sacma gelıyor .
Ama kısa boyluda olmak ıstemezdım acıkcası . Sağlık herseden onemlıdır .Sağlıcakla kalın :)

arkadaşlar. ben 13 yaşındayım ve çıplak ayak 1.77 geliyorum. hep boyu sorun ederim. 20 yaşımda en az 1.93-1.95 gibi bi boya sahip olmak isterim. okadar olurmuyum biriniz sölesin.? kafa_kafa_kafa_kafa_

ben 13ümden bu zamana en fazla 7-8cm uzamışımdır ama bu iş genetik.

181'im, kısa sayılacak bir boy değil ama yeni boy ortalamalarına bakıldığında vasat hale geldi. benim için ideal boy 185tir tam olarak. Tam olması gerektiği gibi, ne aşırı uzun, ne aşırı kısa.

Boyum 193 cm. Her yeriyle uzun bir insanım. Gelişim olarak kendime göre iyi gidiyor ilerisi için umutlanıyorum. Hacim artışı için kısa boylulara göre dezavantajlı olduğumuzu söyleyebilirim (Benden kısa olupta etrafımda spor yapanlara bakarak aldığım izlenimlerden) Ama yine de daha hızlı hacim yapabilmek için kısa boyu olmak istemezdim. Biraz daha zaman harcamam gerektiğini düşünüyorum.

ben 13ümden bu zamana en fazla 7-8cm uzamışımdır ama bu iş genetik.

kardes tamamda iş genetikse şöle düşünebiliriz. sülaledeki çoğu erkek uzun. halamın oğlu 1.82. babam 1.83. babamın amca oğlu 1.85. babamın dedesi 1.95-2.00 arası bişeymiş. şimdiye kadar 1000 kişiye sormuşumdur. 999'u 2 metre olma şansın var diyodu. hem nettede doktorlar yazmış. erkekler ergenlik çağında 25-30 cm arası uzarmış. ben ergenliğe girdiğimde boyum 1.70 di. 1.70+25=1.95. bunları göz önüne koyarsak 1.95 olma şansım varmı. :)

vay beeee . :) bı bızım yok 2 metre dedemız :D benım tum arkadaslarımın dedelerı uzun mubarek ondan oyle dıyorum yanlıs anlama kardesım . benım dedem 160 boyunda . genetıgın boyleyse hıc takma derım ıllakı 185 + olursun tabı Allah bılır ama genetıgıne gore olursun yanı

kardes tamamda iş genetikse şöle düşünebiliriz. sülaledeki çoğu erkek uzun. halamın oğlu 1.82. babam 1.83. babamın amca oğlu 1.85. babamın dedesi 1.95-2.00 arası bişeymiş. şimdiye kadar 1000 kişiye sormuşumdur. 999'u 2 metre olma şansın var diyodu. hem nettede doktorlar yazmış. erkekler ergenlik çağında 25-30 cm arası uzarmış. ben ergenliğe girdiğimde boyum 1.70 di. 1.70+25=1.95. bunları göz önüne koyarsak 1.95 olma şansım varmı. :)

olabilirsin ama olmayadabilirsin.takma kafana bunun çok üstüne gitsende boyun yine olacağına varacak.

boyum 185 ben kendim için ideal olduğunu düşünüyorum belki 188 olmak isterdim ama yinede şükür :)

bir anda çok fazla uzamak kötü olabiliyor insanın sonradan kiloyu toparlaması zor oluyor ama zamanla oturuyor vücut da

olabilirsin ama olmayadabilirsin.takma kafana bunun çok üstüne gitsende boyun yine olacağına varacak.

evet olmama ihtimalim var. çünkü kilom fazla yaşıma göre. bizim komşu 1.90 ve 20 yaşında. ben 1.90'ı geçermiyim diye sordum. oda geçersin ama kilo vermen lazım dedi. ha bide araştırmama göre ergenlik çağında 25-30 cm uzarmış erkekler. ve ben ergenliğe 1.70 boyla girdim. hesap yap bakalım

herşey iyide etrafa bakıyoruz tüm kızların boyu 1.55 1,70 arası siz 1,85 1,90 olursanız nasıl olcak bu olay kızlarda benden uzun olsun dıyorlar tabı ama okdr 10 15 cm deyil 5 cm felan olsun dıyorlar bence türkiye şartlarına göre en ideal 1,80

17 yaşıma yeni girdim(16 şubat 1996 doğumluyum). 181-182 boy var (Bazen 181 bazen 182 çıkıyor. Ama net olarak geçiyorum 180'i). Basketbolcuyum, 184-185 civarı olsam çok iyi olacak. Fazlasına gerek yok guard oynuyorum zaten.

15 yaşımdan 16 yaşıma kadar 4 cm
16 yaşımdan 17 yaşıma kadar 2-3 cm uzadım.

17'den sonra boy ne kadar uzar ? Yüzmenin faydası olur mu ?

Back
Yukarı