Ben 193-195cm arası bir yerdeyim. Açıkçası uzun süredir ölçmedim.

Bu konuda biraz fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Uzun boylu arkadaşların demoralize olmasını engellemek istiyorum.
Baştan uzun olmak sanki kötü birşeymiş gibi düşünürdüm, çünkü zayıftım. Estetik göründüğümü iddia edemezdim. Çünkü dal gibi duruyordum. Sonra VG sporuna başladım, kilo aldıkça nereye gittiğini anlamıyordum. 170cm boyundaki arkadaşım 5kg aldığında dolu dolu görünüyordu ben 10kg'den fazla kilo arttırmama rağmen sanki azcık gelişmiş gibi görünüyordum. Bende keçi inadı ve ciddi bir sabır var. Dolayısıyla devam ettim spora tüm gücümle. +30kg koyana kadar bu böyle devam etti. Sonra bir cut, bir daha bulk, bu sefer fazla yağlanma, sonra bir cut daha şu an olduğum noktaya getirdi artık kontrollü bulk şeklinde devam ediyorum. Ve gerçekten ortalama bir kişiye göre iri göründüğümü düşünüyorum. (195 boya %14 yağ ile 104kg fena değil sanırım) Sadece kendimin olduğu bir fotoğraf çekersem orantılardan ötürü sadece iyi/iri olduğum düşünülebilir ama, 170 civarlarında bir arkadaş ile yan yana çekilirsem çok iri bir görüntü söz konusu. Bunu zaten dışarıda gezerken, ortamlarda, kafede, barda hissetmek çok rahat. Altıma dar kot, üstüme siyah body giyip çıkıyorum, yetiyor.
Özetle şöyle diyebilirim, uzun boylular bu sporda dezavantajlı. Gerekli kütleyi kazanmak çok fazla sabır çok fazla çalışma çok çok fazla yemek gerektiriyor. Ama inanın belli bir noktayı geçtikten sonra o iri görüntü herşeye değer. Herşeyi daha fazla yapmak gerekiyor. Bulk daha fazla kütle kazanmak, cut yaparken çok daha dikaktli olmak gerekiyor. Ben hala istediğim fiziğe ulaşamadım, büyük ihtimalle de ulaşamayacağım çünkü sürekli insan yeni eksikler görüyor. Ki sonu olmaması güzel bir şey bence. İnsan sürekli kovalıyor, sürekli takipte sürekli peşinde oluyor. Attack is the best form of defense hesabı.
O yüzden sabredin, çalışın, gereken herşeyi yapın. Kütle kazandıkça keyifleneceksiniz. Bakın forumda Fitness&model isimli bir arkadaşımız var ve kendisi 193cm boyu ile süper bir fizik inşa etmiş durumda. İlham arıyorsanız önünüzde duruyor.