şişme ve definasyon

kivrak

Üye
merhabalar aralıklı olarak 3 yıldır bu sporu yapıyorum şuan protein tozu kreatin supplementleriyleberaber haftada 4 gün olmak üzere şişme programı uyguluyorum fakat bununla beraber göbeğim ve yan simitlerimde de şişme yağlanma oldu.belki su tutmasıdır bilemiyorum .yaza kadar güzel kaslı ve parçalı bir vücuda kavuşmak istiyorum şuan boyum 1.78 kilom 80 ve şişkin kaslıduruyorum ama yağlarım var.sizce şişme süresini kaç ay tutup kaç ay definasyon yaplamıyım ? protein ve kreatin kullanmaya definasyonda devam etmelimiyim?

İlk olarak şişme dönemi yerine bulk derseniz daha iyi olur. Sonuçta balon değiliz :) .Vucutta creatine bağlı su tutumu göbekte ve simitler dediğiniz bölgede olmaz kaslarda olur.. Onlar muhtemelen yağdır. Beslenmende karbonhidrat ve yağ tüketimini iyi dengeleyemezseniz yağlanma kaçınılmaz olur.

Bulk döneminin ne kadar tutulması sorusu biraz kişisel bir durumdur. Vucuttaki kas kazanımı ne kadardır. Kas kütlesi ideal düzeylere gelmişmidir buna bakılır.

Definasyon döneminde aminoasit ve BCAA destekleriyle beraber sıfır karbo - yağ oranlı kaliteli proteinlerde kullanılabilir. Creatin kullanımıyla ilgili farklı fikirler vardır kimileri yağ yakımını desteklerdiği için kullanılmalıdır der. Kimileri ise su tutumu vb durumlar yüzünden kullanılmamalı diyor. Ben şahsen definasyon dönemlerinde kullanmıyorum.

yani yağlanma illaki olacak mı diyorsunuz bulk döneminde?

Aynen öyle demek istiyor arkadaşlar...hacimlenme döneminde( bulk) illaki yağ olarakta kilo alıyoruz bu kaçınılmazdır..burda önemli olan elimizden geldiği kadar az yağlanarak kilo almaktır.

Kolay gelsin...

geceleri bi kere çok acıkıyorum salama galetaya saldırıyorum..bir de bir sorum olucak sınavlarım dolayısıyla bu haftaki 2 antrenmanımdan ödün vericem.yine de kreatin almalımıyım bu günlerde? cumartesi gidebilicem

geceleri bi kere çok acıkıyorum salama galetaya saldırıyorum..bir de bir sorum olucak sınavlarım dolayısıyla bu haftaki 2 antrenmanımdan ödün vericem.yine de kreatin almalımıyım bu günlerde? cumartesi gidebilicem

Salam , sucuk ,sosis gibi gıdalar ortalama %20-40 civarında katı yağ içerirler. Birde bunlar gece tüketildiğinde vucutta yağlanma olması kaçınılmazdır.

Back
Yukarı