itsnotreal32
Üye
Bir sorum olacaktı. Whey proteini spordan hemen sonra mı kullanmalıyım yoksa 15 20 dakika sonra mı ? Yanında muzda tüketiyorum.
Bir sorum olacaktı. Whey proteini spordan hemen sonra mı kullanmalıyım yoksa 15 20 dakika sonra mı ? Yanında muzda tüketiyorum.
whey protein önce alınmaz,Yıkılan kasların acil beslenmesi için en hızlı protein kaynağına yönelmelisin bunu da whey sağlar.Hatta isolate olursa wheyin patlama yaşatır,iyi olurniye hemen sonra antreman sonrası büyüme hormonu yüksek seviyede olur whey alırsak büyüme hormonunu düşürmezmiyiz
peki idman sonrası whey bide kompleks amino asit aldıktan ne kadar sure sonra yemek yemeliyiz?whey protein önce alınmaz,Yıkılan kasların acil beslenmesi için en hızlı protein kaynağına yönelmelisin bunu da whey sağlar.Hatta isolate olursa wheyin patlama yaşatır,iyi olur
lor peynirwheyimiz yoksa ne yapmalıyız? aynı etkiyi verebilecek besin yok mudur?
Lor peynirindeki protein kana geç karışır diye biliyorum spor sonrası zaten hemen kana karışması lazım birde 40 gram'a gerek yok 25-30 idealdir gerisi çöp oluyor.lor peynir
Bende bir soru sorabiirmiyim. Antreman sonra hemen 200 ml çikolatalı süt içiyorum. Hiç aralıksız almadıgım yok. Protein tozu kullanılmasının sebebi nedir. Yani vücüda doğal fyadası var mıdır yokmudur? Buradkai amaç fazla protein ile takviyemi yapmaktır. Ben yeni başladım. Ara ara aklıma gelir bazı yerlerdede okurum. Toz kullunımı ile ilgili, burdada sorayım dedim.
Şimdi anladım. Teşekkür ederim fakat miktar konusunda baya yükek alıyormussunuz. Sizce ben ne kadar almalıyım örneğin çikolatalı süt. Ben 90 kilo idim diyetisyen eşliğinde ve ip-yürüyüş yaparak 1 senede 30 kilo verdim. Şuan 63 kiloyum ve yıpranan kaslarımı geliştirmek hemde vücüt hatlarımı ortaya cıkaracak çalışmak yapmaya başladım. Genvefit sitesindeki programı takip ediyorum.antrenman sonrası içilen protein tozunun türü whey protein.üretilen whey protein tozları hızlı bir şekilde emilebiliyor,kana karışabiliyor bir nevi kararsız bir yapısı var.bu da idman sonrası protein ihtiyacını karşılamak için kullanılır genelde.
fakat,idmandan sonra zaten uzunca bir süre protein sentezine duyarlı olacak vücut,o yüzden kesin whey kullanılacak diye bir durum yok.çok kasmamak lazım yani.meyveli süt,jelibon hatta bir miktar basit şeker içeren herhangi bir karbonhidrat kaynağı olabilir.benim mesela fix 400 ml meyveli süt + 50-100gram kruvasan.hem bir miktar protein,hem bir miktar basit şeker,hem de bir miktar nispeten daha komplex karbonhidrat.bol kalorili beslendiğim için de kalorimi tamamlamama yardımcı oluyor.yaklaşık 3-3,5 saat sonrasında da yüksek kalori içeren karbo-protein ağırlıklı bir öğün yiyorum.
Şimdi anladım. Teşekkür ederim fakat miktar konusunda baya yükek alıyormussunuz. Sizce ben ne kadar almalıyım örneğin çikolatalı süt. Ben 90 kilo idim diyetisyen eşliğinde ve ip-yürüyüş yaparak 1 senede 30 kilo verdim. Şuan 63 kiloyum ve yıpranan kaslarımı geliştirmek hemde vücüt hatlarımı ortaya cıkaracak çalışmak yapmaya başladım. Genvefit sitesindeki programı takip ediyorum.
Yemek miktarımı sizce artırmalıyım. Örneğin 400 mil tüketsem nasıl olur. Yemeklerin gayet güzel yiyorum. AMa daha yenib aşladım bu sürede kilomu veririm başta alırmıyım sizler daha iyi biliyorsunuz.Fakat çalıştıgım yerde örneğin öğlen makarna ve protein ağırlık oluyor. Misal bugunt avuk suyu çorba , makarna, ve 2 adet patates püreli köfte ve 1 kase yourt yedim.(12.30)da. Saat 15.30dada spor salonuna girdim. Girmeden önce bir fincan kahve içtim. Genelde spor öncesi karbonitrat ağırlılıklı tüketim yapın diyorlar ama ben biraz karısık alıyorum bunun bir sakıncaıs varmı? Birde spor sonrası sütümü içip, yarım s aat sonra yemek yiyorum. Bazen ise spor sonrası sütü içtikten sonra 4-5 saat sonra yemek yiyorum. Sizce beslenem durumum nasıl.