şimdi ben sadece örnek olarak kendi tüketimimi verdim.o idman sonrası yediğim bir nevi benim büyük ara öğünlerimden bir tanesini oluşturuyor.o yüzden yüksek kalorili.sizin de beslenme düzeninize göre(aldığınız kalori önemli)öğününüzü kendiniz belirlersiniz.
kilo almaya,kas kazanmaya çalışıyorsunuz.bunun için gün içindeki toplam alacağınız kalori miktarı önemli.proteini yeterince(vücut ağırlığı x 1,2-1,5gr civarı) aldığınızı varsayıyorum.büyümek için geriye kalan şey yüksek kalorili beslenmek yani kısaca kilo almak olacak.
idman öncesi sonrası öğünlere gelince,gün içindeki toplam tükettiğiniz yediğiniz miktarlar daha önemli öncelikle bunu söylemeliyim.genel görüş nedir idman öncesi karbo ağırlıklı bir öğün,idman sonrası da karbo-protein ağırlıklı bir öğün yemek.bunun yanlış olduğuna dair bir şey söyleyemem,uygulanması elbet faydalı olur.fakat dediğim gibi gün sonunda kalori/makro miktarlarınıza ulaşabiliyorsanız idman öncesi sonrası tam dört dörtlük yiyemedim diye çok kafaya takmaya da gerek yok.zaten yüksek karbo ile beslendiğiniz için vücudunuzdaki glikojen depoları dolu olacak,bu da idman esnasındaki esas performansı size verecek etmen.
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sağolun.