İdman Sonrası Ne Yenmeli?

şimdi ben sadece örnek olarak kendi tüketimimi verdim.o idman sonrası yediğim bir nevi benim büyük ara öğünlerimden bir tanesini oluşturuyor.o yüzden yüksek kalorili.sizin de beslenme düzeninize göre(aldığınız kalori önemli)öğününüzü kendiniz belirlersiniz.

kilo almaya,kas kazanmaya çalışıyorsunuz.bunun için gün içindeki toplam alacağınız kalori miktarı önemli.proteini yeterince(vücut ağırlığı x 1,2-1,5gr civarı) aldığınızı varsayıyorum.büyümek için geriye kalan şey yüksek kalorili beslenmek yani kısaca kilo almak olacak.

idman öncesi sonrası öğünlere gelince,gün içindeki toplam tükettiğiniz yediğiniz miktarlar daha önemli öncelikle bunu söylemeliyim.genel görüş nedir idman öncesi karbo ağırlıklı bir öğün,idman sonrası da karbo-protein ağırlıklı bir öğün yemek.bunun yanlış olduğuna dair bir şey söyleyemem,uygulanması elbet faydalı olur.fakat dediğim gibi gün sonunda kalori/makro miktarlarınıza ulaşabiliyorsanız idman öncesi sonrası tam dört dörtlük yiyemedim diye çok kafaya takmaya da gerek yok.zaten yüksek karbo ile beslendiğiniz için vücudunuzdaki glikojen depoları dolu olacak,bu da idman esnasındaki esas performansı size verecek etmen.

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sağolun.

Sabah uyanır uyanmaz protein tozu ardırndan kahvaltı
Antrenmandan 2 saat önce makarna vb. karbonhidrat
Antrenmandan yarım saat önce bcaa
Antrenman biter bitmez herhangi bir meyvesuyu
Antrenmandan yarım saat sonra protein tozu
Antrenmandan 1 saat sonra protein ve karbonhidrat karışımı besin mümkün mertebe makarna balık veya makarna tavuk
Geceye doğru yoğurt, muz vs gibi hafif şeyler.

Arkadaşlar bu şekilde beslenmeyi düşünüyorum. Sizce değiştirmem gereken şunu da yap dediğiniz şeyler var mı?

Sabah uyanır uyanmaz protein tozu ardırndan kahvaltı
Antrenmandan 2 saat önce makarna vb. karbonhidrat
Antrenmandan yarım saat önce bcaa
Antrenman biter bitmez herhangi bir meyvesuyu
Antrenmandan yarım saat sonra protein tozu
Antrenmandan 1 saat sonra protein ve karbonhidrat karışımı besin mümkün mertebe makarna balık veya makarna tavuk
Geceye doğru yoğurt, muz vs gibi hafif şeyler.

Arkadaşlar bu şekilde beslenmeyi düşünüyorum. Sizce değiştirmem gereken şunu da yap dediğiniz şeyler var mı?
Gece yiyeceğin muzu ve ant yarım satt sonra wheyi birlikte hemen idman sonrasına çekebilirsin.

Antrenman sonrası 2 çeşit menüm vardır.
Birincisi tatlı olup genellikle uyguladığım 2 muzlu 1 sade sek süt (200 ml) + 1 adet süt burger bunu uyguladığınızda yaklaşık 15 gr protein elde ediyorsunuz.
İkinci ise lor peynirinde geçiyor. 100 gr lor peynirinde 17 gr protein olduğu için bunu yoğurtla karıştırıp ayran haline getiriyorum. 20 gr 'dan fazla protein elde edilebiliniyor. Fakat lor peyniri tek başına yemeye çalışmayın çünkü ayva dan farksız boğazınıda öylece kalıyor, zaten tatsız bir peynir. Dediğim gibi yoğurtla karıştırınca sorunsuz tüketebilirsiniz.

arkadaşlar akşam yemeğinden 2 saat sonra falan saat 21:00-22:00 sıralarında evde bisikletle cardio yapıyorum, cardiodan sonra ne yemek lazım. Genelde 1 bardak süt ve 1 elma yiyorum ama fazlamıdır bu bilmiyorum.

arkadaşlar akşam yemeğinden 2 saat sonra falan saat 21:00-22:00 sıralarında evde bisikletle cardio yapıyorum, cardiodan sonra ne yemek lazım. Genelde 1 bardak süt ve 1 elma yiyorum ama fazlamıdır bu bilmiyorum.
Eğer cardio ardından yatıyorsan bu dediklerin ideal. Zaten dolu mideyle yatman pek iyi olmaz.

Kardiyodan sonra vücudun protein ihtiyacı artıyor diye biliyorum. Mümkünse whey protein, tavuk felan almaya çalış bence.

Arkadaşlar yardım edin boy 180 kilo 87 çok yağlıyım karbonhidrat azaltırsam proteini bide kastan yer diye korkuyorum napacam ben

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar yardım edin boy 180 kilo 87 çok yağlıyım karbonhidrat azaltırsam proteini bide kastan yer diye korkuyorum napacam ben

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zaten yağlı isen karbonhidratı azaltmak değil hayatından çıkarmalısın kardiyo yapıyorsan protein ağırlık beslendiğinde kas kaybetmezsin .

savaş cebeci antrenman sonrası şeker alımının doğru olmadığını söylüyor. yağ depolanmasında etkili olacağı görüşünde. bilemiyorum akla yatkın geliyor. ama genel kanı insilünü yükseltme yönünde. ben şeker almamayı ve insilünle fazla oynamamayı doğru buluyorum.

Antreman bitiminde 1 ölçek Isolate(dymatize iso100) 30 dk sonra 100 gr komplex karbonhidrat ve BCAA , bundan 30dk 1 saat sonra 200 gr civarı et ve sebze... Bana çok iyi geliyor, sert çalışıyorum çok acılı ve ağrılı oluyor ama çok çabuk toparlıyorum. Insulin ile asla oynamıyorum.

Antremandan sonra vucuda protein yuklemek kaslarin gelisimi ve onarimi icin onemli diyebiliyorum.2 Ölcek protein tozu yada TavukGogus yemeniz uygun olur.Tabi bu duzeylere gore degisir,yani ileri duzey bi sporcu 2dilim tavuk gogusu yemez ama genel olarak Protein tozu kullanmayanlara TavukGogusu cok ideal olucaktir

Arkadaşlar, öğrenci olduğumdan bu aralar maddi sıkıntılarım var. Antrenmandan sonra birkaç yumurta kırıp, 2si bir arada falan katıp shake haline getirmeyi düşünüyorum. Antrenman sonrası da direk protein tozu gibi yemeyi düşünüyorum. İyi midir, sizce?

Arkadaşlar, öğrenci olduğumdan bu aralar maddi sıkıntılarım var. Antrenmandan sonra birkaç yumurta kırıp, 2si bir arada falan katıp shake haline getirmeyi düşünüyorum. Antrenman sonrası da direk protein tozu gibi yemeyi düşünüyorum. İyi midir, sizce?
Dostum ne yaparsan yap yumurtayı cig yeme bn geenelde ant sonrası bi adet protein bar alıyorum 30 -60dk sonrada 250gr et 75gr princ yıyorum
yumurtayı cıg yeme dememdeki sebebte vucut yumurtayı cıg migdeye indirdiginde sindiremeden dısarı atıyo akındakı zar yuzunden hem bagırsaklara zaralı hemde bi faydası yok bence onun yereıne sabahtan5 10 yumruta hasla 1 sarı 5 beyaz gotur derim

Antrenman bitiminden sonra 30 dakika içinde 2 kaşık protein tozu, hafif karbonhidratlı bir içecekle içerim. Karışım yaklaşık olarak 60 gr. protein ve 35 gr. karbonhidrat içerir. Diğer 30 gr. karbonhidratla beraber biraz pirinç keki yerim. Antrenmandan hemen sonra 60 gr. protein ve 65 gr. karbonhidrat alarak, toplam 500 kalorilik bir enerji depolarım.

Protein tozları beni gerçekten doyurmuyor, yani bir yemek gibi değiller. Bu yüzden idmandan sonra yiyecek istiyorum, 15 dakika içinde gerçekten acıkıyorum. Antrenmandan sonra metabolizmam hızlanıyor, bu yüzden vücudumun sinyallerini dinliyorum ve beni uyardığı zaman onu besliyorum.

Çalışmadan sonra 1 saat içinde gerçekten bir yemek yiyorum. Buda genelde 10 ons'luk (20 gr.) yuvarlak bir biftek oluyor. Bundan sonra 2 saat içinde bir yemek daha yiyebiliyorum. Ben sadece vücudumu dinliyorum, ne zaman beni uyarırsa, onu besliyorum.

Jay Cutler, NPC Ağırsiklet Şampiyonu

tesadüf oldu. bende aynı şeyi yapıyordum idman sonrası :)
17 yasında 51 kiloyum 173 boyundayım.Kas yapmak istiyorum ve cok hafif sekilde irilesmek.Ama kimden yardim alacagimi ya da nasil baslanilmasi gerektigini bilmiyorum.Yardim edecek birileri veya ozel olarak uzaktan mesajlariyla bilgi verecek ilgilenecek birileri var mi?

savaş cebeci antrenman sonrası şeker alımının doğru olmadığını söylüyor. yağ depolanmasında etkili olacağı görüşünde. bilemiyorum akla yatkın geliyor. ama genel kanı insilünü yükseltme yönünde. ben şeker almamayı ve insilünle fazla oynamamayı doğru buluyorum.
gün boyu basit şekerlerden uzak kaliteli beslenildikten sonra antreman sonrası insülini biraz olsun manipüle etmek kasların hızlı bir şekilde beslenmesinde önemli rol oynar,yapılmasında yarar var..

Antrenmandan Hemen Sonra MEYVE

Peki antrenmandan hemen sonra meyve yemeye ne demeli..Faydaları zararları nelerdir ?? Merak ediyorum ??
Özellikle sonbahar kış mevsiminde C vitaminini tüketimi şansımız çok yüksek..Antrenmanın hemen bitiminde elimizde mandalinlerle evimizin yolunu tutsak , nsl olur ??

Unutmadan hemen ekleyim...Çalışma sistemlerine ve kardiyo takviyelerine göre bu beslenme değişebilir mi ??...Mesela yağ yakım amacı olan ve hızlı tekrar çalışan biri için de gözönünde neleri bulundurmalıyız ?! vs...
Meyve tüketimi her sağlıklı insan için olduğu gibi sporcular için de oldukça önemli ama dikkat edilmesi gereken, spordan sonra acıkan vücut ve boş bir mideyle asit oranı yüksek portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin tüketilmemesi. Aç karnına bu ürünleri tüketmek hem kan şekerinin düşmesine hem de bazı mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Bunun yerine muz, hurma gibi kan şekerinizi dengeleyecek meyveleri tercih edebilirsiniz.

Ben C vitamini içerek portakal, mandalina gibi meyveleri gün ortasında, yemekten 2-3 saat sonra ara öğün olarak tüketiyorum. Ayrıca akşam geç saatlerde antrenman yapıyorsanız büyük porsiyonda meyve tüketiminin yağ oranınızı artıracağını da unutmayın

Back
Yukarı