Hangi pekmez türününü tüketiyorsunuz ?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan coder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hangi pekmez türünü tüketiyorsunuz ?

  • Üzüm

    Votes: 40 37,4%
  • Dut

    Votes: 19 17,8%
  • Keçiboynuzu

    Votes: 46 43,0%
  • Andız

    Votes: 2 1,9%

  • Total voters
    107

coder

Üye
Pekmez kullanıp kullanmamak konusunda hep teredütde kalıyorum. içindeki şeker oranı beni düşündürüyor. Saf şekersiz pekmez bulunabilir mi ? zaten pekmezi yapılan keçiboynuzu üzümün dutun falan şeker oranı yüksek birde beyaz şeker ilave edilince bizim için daha kötü oluyor.
Pekmez yiyen var mı aranızda ? hangisini tavsiye edersinz ? Üzüm, dut, keçiboynuzu, andız ? marka olarakta tavsiye edebilceğiniz bir ürün var mı ?
 
cooder, benim tavsiyem keçiboynuzu pekmezi. çünkü hem akciğerlere çok faydalı hemde enerji patlaması yapıo bence en iyisi keçiboynuzu pekmezidumbelllls
 
bencede keçiboynuzu...hem kan yapıyor hemde,cinsel sağlık için birebir...her sabah aç karınla 1-2 yemek kaşığı :) ben bir kavanoz bitirdim,2.kavanozdayım...
 
önemli olan pekmezin gerçeğini yiyebilmek istanbulda glikoz şekerini pekmez die yutturuolar millete yazık....

haklısın. bende bunu anlatmak istedim. güvenilir bir marka var mı acaba doğal pekmez tüketmek için. mesela koskanın pekmezleri var. köklü ve bilindik bir firma acaba pekmezleri nasıldır
 
ben koska kullanıyorum tadından ve kıvamından memnunum .kalitesi birazda kıvamından belli oluo .su gibi olmaması gerekir daha koyu oması lazım hem tat hem kalite yönünden koskayı öneririm .ayrıca keçiboynuzu pekmezi içerdiği yüksek kalsiyum nedeniyle boy uzamasınada yardımcı oluyor.kardeşimde işe yaradı ordan biliorum.dumbelllls
 
Benim öyle bir sorunum yok dut ve üzüm pekmezinde çünkü gözümün önünde akrabalarım tarafından yapılıyor ve süperde yiyiyorum :) fakat keçiboynuzu pekmezi yemek istiyorum ama güvenmediğimden yemiyorum onun yereine kendisini aktardan alıp tüketiyorum.
 
Hangisi olursa olsun : Ya hakikisini alacaksınız ya da güvenilir bir markayı tercih edeceksiniz.

Ben üzüm pekmezi tüketirim...
 
andız pekmezi kullanan yok mu arkadaşlar bulamıyorum hiç bir yerde. araştırdığıma göre pekmezlerin en iyisi andızmış
 
Ben köyde yaptığımız elma pekmezini yiyorum ama şıklarda bulunmuyor. Gerek kokusu gerek tad olarak ilk tercihimdir. Ayrıca güçlü bir antioksidan , kan yapıcı ve kolestrol düşürücü. 2. tercihim benimde keçiboynuzu pekmezi.
 
Bence siyah üzüm pekmezi en iyisi bütün uzmanlar öneriyor.Bala göre çok daha iyi bir besin kaynağıymıs.Birde pekmezin doğal kendi şekerinden korkmayın.Tabi abartmamak suretiyle.
 
Üzüm pekmezi tüketiyorum. Bizim köyün meşhur. Tanıdıklar akrabalar vasıtasıyla 2-3 kavonoz getittirip tüketiyorum.. %100 organik...
 
Organik pekmezler var ne düşünüyorsunuz?

ben organık alıyorum pekmezı ole tad acısında bır fark yok ama yınede bence daha saglıklı

Üzüm pekmezi tüketiyorum. Bizim köyün meşhur. Tanıdıklar akrabalar vasıtasıyla 2-3 kavonoz getittirip tüketiyorum.. %100 organik...

senınkıne organık degılde koy usulu dogal pekmez demek daha dogru organık olması ıcın cok zor baı sartların saglanması gerek

ornegın ; pekmez ıcın o bag yada agac yol kenarında olamaz yada o bolgede hıc fabrıka olmz hatta yerlesım alanı dahı olmaz kotu sartlardan etkılenmesın dıye . hıcbır sunı gubre atılmaz ılac sıkılmaz

o yuden koyden gelen seyler organık degıl de daha cok eskı usul dogal demek daha dogru
 
üzüm pekmezini severek yerim. tahin-pekmez zaten efsanedir yahu :D malum önümüz de kış, bolca tüketmeye çalışıyorum.
 
aslen malatyalı olduğumuzdan köyden dut pekmezi gelir.bir yerde kalsiyumun oranının epey yüksek olduğunu okumuştum.ayrıca boğazınızdan hasta olduğunuzda bire bir
 
Back
Yukarı