Hangi pekmez türününü tüketiyorsunuz ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve coder tarafından 3 Eylül 2010 başlatılmıştır.

Hangi pekmez türünü tüketiyorsunuz ?

  1. Üzüm

    oy sayısı 40
    37,4%
  2. Dut

    oy sayısı 19
    17,8%
  3. Keçiboynuzu

    oy sayısı 46
    43,0%
  4. Andız

    oy sayısı 2
    1,9%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 26 üye.
  1. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ne alakası var karısımın gh ıle

    zaten yumrtanın(ne yumrtası oldugu farketmez) cıg ıcılmemesı gerektıgı forumda kac kez tarısıldı salmonella rıskı var
     
  2. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    bıldırcın olması bırsey degıstırmıyor o kusta aynı mıkrobu tasıyabılır :( o yuzden ıcılmemesı gerek
     
  3. coder
    Offline

    coder Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    480
    Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Yazılımcı
    Yer:
    istanbul
    organik pekmezi nerde buluyorsunuz ?
     
  4. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    eger ıstanbuldaysan ben beykoz dan alıyorum marketın adı tek organık market

    adresı ıse : Atatürk caddesi No: 5 Anadolu Hisarı / Beykoz
     
  5. leecH
    Offline

    leecH Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    319
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Genelde üzüm pekmezi tüketirim ama keçiboynuzu pekmezi yediğimde oluyor..
     
  6. ayberk228
    Offline

    ayberk228 Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2011
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Orda bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür :)
    Usta köy dedim mahalle değil. Bildiğin yüksek dağlarda, ağaçların arasında bol oksijenli bir köyüm var :) Zaten suni gübre ve ilaç sıkılmıyor :) Allah bir hikmeti işte :rolleyes:
     
  7. pkzip
    Offline

    pkzip Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2011
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar güvenilir markaları alın, onlar garanti gerçek ve şeker katkısız oluyorlar, huzur içinde yiyebilirsiniz.

    Peki güvenilir markayı nasıl tespit edeceğiz diye mantıklı bir soru insanın aklına gelebilir !
    işte cevabı :
    http://www.gimdes.org/wp-content/uploads/Helal_Sertifika_Alan_Firmalar.pdf

    şimdi link silinirse diye ufak bir açıklama da ekleyeyim: Gimdes gıda konusunda çok çok sıkı denetlemeleri olan bir kuruluş, onların onayını almak çok zor ve eğer bir gıda üreticisi Gimdes ten onaylıysa, %100 güvenilirdir.
    Ben Gimdesten onaylı olan iki marka : Koska ve Şener Pekmez aldım şimdiye kadar. İçim çok rahat, tereddütsüz tavsiye ederim.
     
    Son düzenleme: 9 Aralık 2011
  8. Android
    Offline

    Android Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2011
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    dut pekmezi en iyisiymiş protein ve enerji açısından en zengin olanıymış sporcular kullanırmış bi ara internette okumuştum. Ama kendim hergün 1 fincan üzüm pekmezi tüketiyorum . Dut ta deniycem. V.g de pekmezin faydasını gördümmü bilemiyorum her sabah ögünümde var ama hacim kazandığım bi gerçek
     
  9. emclord00
    Offline

    emclord00 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    569
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    73
    keçiboynuzu pekmezi, her sabah 1-2 kaşık almalısın . enerji için diyorsan eğer arı polenide öneririm sütle içince enerji patlaması yapıyor
     
  10. therion
    Offline

    therion Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2007
    Mesajlar:
    604
    Beğenileri:
    230
    Ödül Puanları:
    53
    gecen salonda yarısmacı bı arkadasın proteın tozuna pekmez kattıgını gordum. calkaladı ve ıkısını bırlıkte ıctı antrenman sonunda. sanırım basıt seker alımı ıcın yapıyor.
     
  11. yohalnes
    Offline

    yohalnes Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    keçiboynuzu pekmezi abi 2 su bardağı süt ile keçiboynuzu pekmezi,bal ve 2 bıldırcın yumurtaısnı karıştırıp sabah kahvaltıdan sonra için sonra selametle ;)
     
  12. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Dut kullanıyorum diğerlerini kullanmak nasip olmadı ama iyisini bulursam onlarıda deniycem her sabah kahvaltıda tahin le karıştırıp yiyorum vazgeçilmezim haline geldi :)

    pekmezin şöyle faydasını gördüm 1.5 -2 senelik kuru öksürüm düzenli pekmez kullanmaya başladığımdan 2-3 hafta içinde tamamiyle kesildi
    tesadüf değil çünkü 2 sene boyunca kullanmadığım ilaç veya gitmeiğim doktor kalmamıştı eski yöntemler her zaman daha iyi :)
     
  13. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    keçi boynuzu pekmezi kullanırım çoğunlukla tadıda diğerlerine göre daha iyi faydaları kansızlık için birebir grip ve balgam sökücü görevi var ve sperm sayısını artırıyor
     
  14. tero
    Offline

    tero Yeni Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    146
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    0

    organik etiketi artık marketlerde pazarlarda pazarlama şeklinde kullanıyolar bişeyin üstüne organik yazdınmı fiyatını 3 e katlıyolar. egede anadoluda gittiniz biçok yerde marketteki üstünde organik yazan gıdalardan daha temizini hemde normal fiyatına bulursunuz.
    bana soracaksanız istanbuldaki organik satıcılarıyla sanayi gıdacıları arasında fark görmem. biri halkın cebini sömürüyo ötekide sağlığını sömürüyo üç kağıtçılık aynı.
     
  15. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Keciboynuzu pekmezi saolsun akrabamiz koyden getiriyor.
     
  16. kpsz
    Offline

    kpsz Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Direk keçi boynuzunun kendisini tüketsek olmaz mı?
     
  17. asteq
    Offline

    asteq Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    535
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    fethiye
    bence daha iyi olur...illa içmek istiyorsan da kaynatıp içilebilir...buzdolabından çıkarıp buzgibi yazın iyi gider...ben kreatini antreman öncesi bununla içiorum :)
     
  18. Morte
    Offline

    Morte Üye

    Katılım:
    30 Mart 2012
    Mesajlar:
    175
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Keçiboynuzunun içindeki etken maddelerin yüksek sıcaklıkta etkisini yitirdiğini okumuştum.

    Bu nedenle de, kaynatılarak üretilen pekmezinin değil de doğrudan kendisinin (günde 4-6 tane) yenilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.
     
    kpsz bunu beğendi.
  19. ADESE
    Offline

    ADESE Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    keçiboynuzunun ayrı bir özelliği de gıdalarda kıvam artırıcı olarak kullunılmasıdır
     
  20. RoLL
    Offline

    RoLL Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    99
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    İzmir
    Dut pekmezi yeni başladım cidden bi karbonhidrat kaynağı.
     

Sayfayı Paylaş