Hangi pekmez türününü tüketiyorsunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan coder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hangi pekmez türünü tüketiyorsunuz ?

• Üzüm

Votes: 40 37,4%
  • Dut

Votes: 19 17,8%
  • Keçiboynuzu

Votes: 46 43,0%
  • Andız

Votes: 2 1,9%

• Total voters
    107
bol bol harnup pekmezi ye yanına bıldırcın yumurtası kırıp bide onu içersen growth etkisini kısa zamanda görürsün

ne alakası var karısımın gh ıle

zaten yumrtanın(ne yumrtası oldugu farketmez) cıg ıcılmemesı gerektıgı forumda kac kez tarısıldı salmonella rıskı var

ben organık alıyorum pekmezı ole tad acısında bır fark yok ama yınede bence daha saglıklı

senınkıne organık degılde koy usulu dogal pekmez demek daha dogru organık olması ıcın cok zor baı sartların saglanması gerek

ornegın ; pekmez ıcın o bag yada agac yol kenarında olamaz yada o bolgede hıc fabrıka olmz hatta yerlesım alanı dahı olmaz kotu sartlardan etkılenmesın dıye . hıcbır sunı gubre atılmaz ılac sıkılmaz

o yuden koyden gelen seyler organık degıl de daha cok eskı usul dogal demek daha dogru

Orda bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür :)
Usta köy dedim mahalle değil. Bildiğin yüksek dağlarda, ağaçların arasında bol oksijenli bir köyüm var :) Zaten suni gübre ve ilaç sıkılmıyor :) Allah bir hikmeti işte :rolleyes:

Arkadaşlar güvenilir markaları alın, onlar garanti gerçek ve şeker katkısız oluyorlar, huzur içinde yiyebilirsiniz.

Peki güvenilir markayı nasıl tespit edeceğiz diye mantıklı bir soru insanın aklına gelebilir !
işte cevabı :
http://www.gimdes.org/wp-content/uploads/Helal_Sertifika_Alan_Firmalar.pdf

şimdi link silinirse diye ufak bir açıklama da ekleyeyim: Gimdes gıda konusunda çok çok sıkı denetlemeleri olan bir kuruluş, onların onayını almak çok zor ve eğer bir gıda üreticisi Gimdes ten onaylıysa, %100 güvenilirdir.
Ben Gimdesten onaylı olan iki marka : Koska ve Şener Pekmez aldım şimdiye kadar. İçim çok rahat, tereddütsüz tavsiye ederim.

Son düzenleme:
dut pekmezi en iyisiymiş protein ve enerji açısından en zengin olanıymış sporcular kullanırmış bi ara internette okumuştum. Ama kendim hergün 1 fincan üzüm pekmezi tüketiyorum . Dut ta deniycem. V.g de pekmezin faydasını gördümmü bilemiyorum her sabah ögünümde var ama hacim kazandığım bi gerçek

gecen salonda yarısmacı bı arkadasın proteın tozuna pekmez kattıgını gordum. calkaladı ve ıkısını bırlıkte ıctı antrenman sonunda. sanırım basıt seker alımı ıcın yapıyor.

keçiboynuzu pekmezi abi 2 su bardağı süt ile keçiboynuzu pekmezi,bal ve 2 bıldırcın yumurtaısnı karıştırıp sabah kahvaltıdan sonra için sonra selametle ;)

Dut kullanıyorum diğerlerini kullanmak nasip olmadı ama iyisini bulursam onlarıda deniycem her sabah kahvaltıda tahin le karıştırıp yiyorum vazgeçilmezim haline geldi :)

pekmezin şöyle faydasını gördüm 1.5 -2 senelik kuru öksürüm düzenli pekmez kullanmaya başladığımdan 2-3 hafta içinde tamamiyle kesildi
tesadüf değil çünkü 2 sene boyunca kullanmadığım ilaç veya gitmeiğim doktor kalmamıştı eski yöntemler her zaman daha iyi :)

keçi boynuzu pekmezi kullanırım çoğunlukla tadıda diğerlerine göre daha iyi faydaları kansızlık için birebir grip ve balgam sökücü görevi var ve sperm sayısını artırıyor

Organik pekmezler var ne düşünüyorsunuz?

organik etiketi artık marketlerde pazarlarda pazarlama şeklinde kullanıyolar bişeyin üstüne organik yazdınmı fiyatını 3 e katlıyolar. egede anadoluda gittiniz biçok yerde marketteki üstünde organik yazan gıdalardan daha temizini hemde normal fiyatına bulursunuz.
bana soracaksanız istanbuldaki organik satıcılarıyla sanayi gıdacıları arasında fark görmem. biri halkın cebini sömürüyo ötekide sağlığını sömürüyo üç kağıtçılık aynı.

Keçiboynuzunun içindeki etken maddelerin yüksek sıcaklıkta etkisini yitirdiğini okumuştum.

Bu nedenle de, kaynatılarak üretilen pekmezinin değil de doğrudan kendisinin (günde 4-6 tane) yenilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.

Back
Yukarı