Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Netrition'dan 08.09.2010da airmaille yola çıkan ürünlerim (6lbs cytogainer, 300 gr mhp glutamine) bugn elime geçti.Çok şükür ki uçmadı.Kapaktaki koruma bantları bile açılmamıştı.Mutluyum, huzurluyum.

belirtilen tarihlerde hava çok sıcaktı tüm dünyada.. yaklaşık 30 gün yollarda sürünmüş paket..ürünler bozulmamıştır umarım..

Netrition'dan 08.09.2010da airmaille yola çıkan ürünlerim (6lbs cytogainer, 300 gr mhp glutamine) bugn elime geçti.Çok şükür ki uçmadı.Kapaktaki koruma bantları bile açılmamıştı.Mutluyum, huzurluyum.

30.08.2010 da verilen kargomdan hiç bir haber yok malesef(airmail).Barkot no,da yok elimde hiç birşey yapamıyorum isyanlardayım..

Ya adam söyelemeyin diyor hala kargom geçti diyip duruyosunuz. Birak geçtiyse geçti kendine sakla işte. Problem ve sorun olursa buradan bilgilendirin

Arkadaşlar be şu an Belcikada yaşıyorum.Burası icin ucuz supplement siparişi verebileceğim ya da alabileceğim bildiğiniz shoplar var mı ?

shoplarda fiyatlar yüksek oluyor indirim zamanları dışında siz yanı başınızddaki almanyadan net üzerinden sipariş verin kargo ücreti fazla birşey tutmaz..

Ya adam söyelemeyin diyor hala kargom geçti diyip duruyosunuz. Birak geçtiyse geçti kendine sakla işte. Problem ve sorun olursa buradan bilgilendirin

Arkadaşlar hepimizin geleceği için, forumdan çok tecrübeli gümrük konusunda derin bilgileri bulunan bir arkadaşın yazdığı mesajı aktarıyorum. Lütfen bunları dikkate alın kimsenin başı yanmasın artık şu iherb mevzusunu da kapatmanızı tavsiye ederim. Öğrenen öğrendi öğrenmeyen de siteyi gezerek rahatlıkla görebilir. Ayrıca dediğim gibi iherb'de dhl ups'e takmayın hangisi uygunsa ki dhl uygun ondan alın bu forumda dhl'de takılan ne kadar tanıdıgım kisi varsa ups de en az o kadar ki bende hep dhl ile getiriyorum daha hiç takılmadı Allah'a şükür. Yeniden aşagıdaki mesajı okumanızı rica ediyorum.

Saygılar...

Dıstrıbütorler şikeyete bulunuyorlar şimdi bu gümrükleri çekilmez hale getirebilirler ozaman her ürünümüz takılır gümrükte, ve bu forum ağlama duvarına döner o yüzden 5-6 LB üstü siparişlerde forumda paylaşmamak gerekli çünkü bu sayfaya dıstıbutörlerde bakıyor.
Adam 10-15-25 LB sipariş veriyor ve burda paylaşıyor çok tehlikeli sonra TR deki dıstrıbutör ürün satamadığı için çıldırıyor senide bilgilendirmiş olayım çokça sipariş veren arkadaşları uyar çünkü onun aç gözlüğü yüzünden sen ve ben gün gelicek 1 kutu whey bile sokamayacağıız sonra TRde 2 kilo wheye 180 TL vericez

xxxxx adamın paylaşmayın dediği 5-6 lbs üstü siparişler benim paylaştığım bundan fazla değil zaten

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, ben de aranızda yeniyim ancak uzun süredir takip etmeye çalışıyorum, arama yapıyorum, bilmediğim konuları araştırıyorum vs.

İlk supplementlerimin siparişini vereceğim ancak Türkiye'deki fiyatlar malum. BB'den sipariş vermeyi düşünüyorum.

Sorularım şunlar;

1- Almak istediğim ürün şu -> http://www.bodybuilding.com/store/opt/performancestack.html

Fiyatı ve kampanyalı olması ilgimi çekti. Ürün 2kg'lık Whey Protein(5lbs), 900gr Casein Protein(2lbs) ve Opti-men içeriyor. Bu şekilde 3 kutu olması riskli midir yani tek paket halinde gönderilse bile gümrükte kalma olasılığını değiştirir mi? Veya şöyle sorayım, siz maksimum kaç kutuyu aynı anda sipariş ettiniz ve sonucu ne oldu?

2- Yıllardır Paypal kullanıyorum, Paypal reytinglerim çok yüksektir. Yurt dışından birçok alışveriş yaptım ve sadece 1 kere gümrükte ürünüm kayboldu. (Gümüş bir kolye ucuydu, sipariş verirken de çok tereddüt ettim, gümrükte büyük ihtimalle çalındı çünkü kayıtlarda dahi yoktu ancak satıcıdan para iadesi aldım.) Ödemeyi Paypal havuzumdaki para ile yapacağım, kredi kartı vs girmeyecek devreye. Ödemeyi Paypal ile yaparsam BB'de herhangi bir sorun yaşar mıyım?

3- BB'de shipping türleri arasında en hızlı olan hangisidir ve fiyat farkını öğrenebilir miyim?

4- iHerb diye bir siteden bahsettiğinizi gördüm. Acaba bu sitenin avantajı nedir kusura bakmayın pek araştıramadım bu siteyi.

Tecrübesi olanlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

Hepinize kolay gelsin.

Son düzenleme:
410 sayfalık konu oldu.Başlık Yurtdışından supplement siparişleri...

Merak etsem yahu nasıl yurtdışından alınıyor desem sadece spam mesajları okuyacak olurum :)

Konu daha çok dertleşme sayfasına dönmüş :) Konuşulan da ; iherb den kargom çıktı.İnşallah gelir..Aaa geldi valla....

Zaten normal olan gelmesidir.Takılması daha zor olan bir olasılıktır.Nedir bu heyecan anlamakta zorluk çekiyorum :)

410 sayfayı okumak istemeyenler için özet yazayım.

-Yurtdışından BB******iherb,netrution dan alışveriş yapılır.
-Dhl,Ups kullanımı takip açısından faydalıdır ve çabuk gelir.(Tracking no ludur) Airmalle 1 ayda gelir ama ucuzdur.
-Kargo dahil 150 Euro yu geçmezseniz ürünün gümrükten geçişi memurun insiyatifindedir.Ama genelde geçer.150 Euro yu geçince geçme ihtimali azalır.

Herkese stressiz ve relax günler dilerim :)

410 sayfalık konu oldu.Başlık Yurtdışından supplement siparişleri...

Merak etsem yahu nasıl yurtdışından alınıyor desem sadece spam mesajları okuyacak olurum :)

Konu daha çok dertleşme sayfasına dönmüş :) Konuşulan da ; iherb den kargom çıktı.İnşallah gelir..Aaa geldi valla....

Zaten normal olan gelmesidir.Takılması daha zor olan bir olasılıktır.Nedir bu heyecan anlamakta zorluk çekiyorum :)

410 sayfayı okumak istemeyenler için özet yazayım.

-Yurtdışından BB******iherb,netrution dan alışveriş yapılır.

-Dhl,Ups kullanımı takip açısından faydalıdır ve çabuk gelir.(Tracking no ludur) Airmalle 1 ayda gelir ama ucuzdur.
-Kargo dahil 150 Euro yu geçmezseniz ürünün gümrükten geçişi memurun insiyatifindedir.Ama genelde geçer.150 Euro yu geçince geçme ihtimali azalır.

Herkese stressiz ve relax günler dilerim
:)
çok doğru söylemişin dostum bi artı olaral 5lbs olan paketler genelde açılmıyor bile.
bench_O

valla ben sponsorların yerinde olsaydım çoktan baskı yapmıştım.. ama ilginç valla bişey demiyorlar ??

Kimin ne demeye hakkı var? Bana yasal olarak kendi ihtiyaclarım icin belli oranlarda yurtdısından bu tip ek besin getirme hakkı tanınmıs ve bu forumda hemen hemen herkes bu yasal hakkını kullanıyor.

Sorun hakkını kullanmamak değil hakkını kullanırken bazılarının bu durum kendi aleyhine oldugundan çekememesi ve yasadışı yollardan çeşitli girişimlerde bulunması. Söyler misin bana biz yasak hakka en ince deteyına uydugumuz halde nasıl 5 lbslik 2-3 kg lik kargo dahil toplamda 50-60 doları geçmeyen ürünler nasıl gümrükde takılıyor. Ki sınırımız toplam 150 euro oldugu halde bunu sorun kendinize. Bu da gösteriyorki demekki yasal hakla iş bitmiyor olaya başka pislikler karışıyor. Biz de bu durumu çözemeyecegimize göre hiç olmassa bu pisliklerin gözüne batmayalım yoksa her zamanki gibi olan bize olur işin özeti bu. Anlatabilmişimdir umarım.

i herb ten alış veriş yapanların dikkatine,benim siparişi 2 gündür tutuyolar.Taşınıyolarmış 3 gün içinde kargoya verilir dediler.

DELAY DELAY DELAY DELAY DELAY DELAY DELAY DELAY

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı