Selam arkadaslar, Ben spordan sonra dırek eve gelıp 2 yumurta kırıyorum ve yanına süt+bal+polen şeklindede bi içecek hazırlıyorum. Sormak istediğim sey menümün proteın acısından dahada zengınleşmesı ıcın basitçe katabıleceğım bıseyler daha varmı? Ozellıkle tavada yumurta kırıyorum bu yumurtaya ek olarak ne eklesem proteın değerını artırabılırım?
Ben antreman sonraları geçen yıl, 200-250gr tavuk göğsünü kuşbaşı yapıp tavada pişmeye yakın üzerine 2-3 adet daha yumurta kırıyordum. Bunu deneyebilirsin ki tadı çok iyidir. Veya, light kaşar, peynir, diğer her türlü et içeren gıda: sucuk, kavurma, pastırma, aklına ne geliyorsa.
forumda bir çok konuda hazır et ürünlerinin (pastırma , sucuk vs) body için zararlı olduğunu okumuştum , sonuçta çok fazla yağ ve baharat var...
Hmm tavuk göğsü evde herzaman olmayabılır ama kaşar peynir olur veya dediğin gibi et urunlerıde bulunur. Tesekkurler..
Ben et kaynaklı yağların, yani doymuş yağların testesteron seviyesini arttırmada etkili olacağını savunanlardanım ve bende bu nedenle tüketiyorum. Fazla yağlı olduğunu düşündüklerini tüketmeyebilirsin. Baharata gelince, baharatın bir zararı olmaz, hatta kırmızı biber metabozlimayı ateşlemek içinde iyidir.
yumurtaya lor ekle veya peynir ekle çok iyi olur ...Lor un önemini zaten biliyosundur... afiye tolsun...
evet lor peyniri vg. için bulunmaz nimet ama uzun vadede tadı bayıyor malesef ben haşlanmış yumurtaları bi tabağa doğrayıp yanına maydanoz, tereotu ve ton balığı olan porsiyon hazırlıyorum. protein oranı yüksek ve doyurucu bi öğün oluyo. ayrıca proteinsel besinlerin yanında yenilen yeşil sebzeler tamamlayıcı niteliktedir. sindirim, enzimleme ve protein sentezine olumlu etkileri vardır.
Sağolasın. Proteın acısından gercekten cok katkısı olur. Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:57 ---------- Hmm guzel. Fakat bn fazla uğrasmayı sevmem dırek yumurtayı kırıp yerım Ama bundan sonra lor da eklıcem. İçeceğim ztn yeterlı heralde süt+bal+polen...
sucuk gıbı oldukca yaglu urunler degılde pastırma jambon ıyı olur soırun olmaz a tabıkıde hepsı sarkuterı urunu yanı ıslenmıs yıyecek saglık kısmı ayrı zaten
Yumurtanın içine değil ama yanında patates veya buğday ürünü tüketmek yararlıdır. Tam buğday ekmeği , buğday gevreği veya patates püresi olabilir. Buğday - yumurta veya patates - yumurta veybirbirlerinin eksik aminal değerlerini tamamlayan besinlerdir. Böylece tükettiğiniz proteinlerin biyolojik değerlerini yükseltmiş olursunuz. Aynı şekilde yumurta ile tofu ve süt ile de yenilmesi yararlıdır. Örneğin: Patates / Yumurta (Oran 10/1) biyolojik değeri .... 136 Bugday / Yumurta (Oran 1/3) biyolojik değeri .... 118 Tofu / Yumurta (Oran 10/3) biyolojik değeri .... 123 Süt / Yumurta (Oran 2/5) biyolojik değeri .... 122