Yumurta ve Yüksek kolestrol

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pappy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pappy

Üye
Forumdaki yumurtanın kötü kolestrol bakımından aklandığı yazılarından sonra (yaklaşık 4 ay kadar önce) beslenmemi yeniden şekillendirdim. sabah 4 tam akşam antrenmandan sonrada 4 tam yumurta yiyordum. 4 gün önce baş dönmesi iştahsızlık ve sürekli yorgunluk hali şikayetlerim yüzünden doktora gittim. Kan testimde koletrolüm 396mg/dl çıktı. Durumumu doktoruma da anlattım derhal diyet yapmamı ve bu tür besinlerden bir süre uzak kalmamı söyledi. Daha önce böyle bir rahatsızlık yaşamamıştım acaba doktorumun dediği gibi bu durum yumurtadan olabilir mi. Eğer zararlıysa sadece yumurta akını tüketsem bi zararı olurmu.

Son düzenleme:
yıne bır yanlıs anlama daha :)

sen o makalelerı tekrar oku ıstersen gunde 1 hadı maks dıyelım 2 tam yumrtadan bahsedıyor

gunde 6-8 tam yersen tabıkde kolestrolun yukselır

gunde maks 1 tam gerısını beyaz ye . yumrta akı hıc kolestrol ıcermez

yıne bır yanlıs anlama daha :)

sen o makalelerı tekrar oku ıstersen gunde 1 hadı maks dıyelım 2 tam yumrtadan bahsedıyor

gunde 6-8 tam yersen tabıkde kolestrolun yukselır

gunde maks 1 tam gerısını beyaz ye . yumrta akı hıc kolestrol ıcermez

Uzun zaman oldu tam hatırlamıyorum ama makalede tam yumurtadan bahsediyordu. Hatta uzun süre deneklere günde 6-8 tam yumurta yedirip kan değerlerini ölçmüşler ve koletrol artışı olmadığını görmüşler. Bilim adamlarının bi dediği ötekini tutmuyor zaten.. bende bişey anlamadım.

Bilgi kirliliğinin vahim bir sonucu . Bu tür yazıları okurken araştırmanın ciddi kurumlarca yapılıp yapılmadığını da araştırmalısınız. Net üzerinde araştırma adı altında binlerce gayri ciddi yazı mevcuttur. En kısa zamanda sağlığına kavuşmaya bak geçmiş olsun..

Bilgi kirliliğinin vahim bir sonucu . Bu tür yazıları okurken araştırmanın ciddi kurumlarca yapılıp yapılmadığını da araştırmalısınız. Net üzerinde araştırma adı altında binlerce gayri ciddi yazı mevcuttur. En kısa zamanda sağlığına kavuşmaya bak geçmiş olsun..

saol beachboy bu konularda daha özenli olmaya çalışıcam .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı