yumurta sarısından korkma saçmalığı

Arkadaşlar biliyorum içinizden nadir insanlar hariç herkes yumurtanın sarısını atıp akını yiyor özellikle yağ yakım döneminde. Arkadaşlar bu büyük bir saçmalık ben ara öğünlerde yediğim ne kadar masum olduğunu bilmediğim diyet bisküvilerinden ya da envahi çeşit supplementten kormayacağımda, yumurtanın sarısından mı korkacağım? Arkadaşlar kiminiz ne der bilmiyorum ama bence bu büyük bir saçmalık zira 3 ay kadar yağ yakımına girdim günde 3-4 tam yumurtayı götürmeme rağmen ilk 2 ayda 80 kilodan 73 kiloyu buldum üstelik kardiyosuz yağ oranı %23ten %17yi gördü yanlış anlamayın supplementlere kesinlikle karşı değilim ama böyle şeyler artık saçma geliyor bir yerden sonra insana.

14 yaşında neyin supplementi neyin sacmalıgı ne kadardır bu sporu yapıyosunda bu konulara hakimsin?
Supplement le yumurta sarısını kıyaslaman bile sacma neyse biraz makale oku calısmaları oku oyle konus
kaldı ki bu forumda 3-4 degil 10-15 yumurta yiyen insanlar var günde nedemek sarısını yememek sacma.?

Değerli üyemiz;

Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır.

Önceki Bölüm : Marka Marka Besin Değerleri

Lütfen başlık açarken en doğru bölüme başlık açmaya özen gösteriniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

• Like
Reactions: Azi
sabah 5 yumurta yiyen bir sporcu (1tam-4beyaz) hepsini tam yese kalp rahatsızlıkları kendini göstermeye başlar

Konuya hakim olmadan üstünkörü bir değerlendirme yapmışsın. Öncelikle iki tarafında ( sınırlı sayıda tam yumurta tüketenler ve ketosis , karatay gibi beslenme programı uygulayan sporcuların ) forumdaki düşüncelerini araştır . Forumda her hangi bir üyenin bütün yumurta yiyenler yağ yakamaz dediğini duymadım.

Beach Boy sana katılıyorum ama 3-4 yumurta sarısından korkmanın nedeni ne işte bende bundan bahsediyorum ben uzun süredir böyleyim ve bir rahatsızlık olduğunu düşünmüyorum

Genel anlamda 1 yumurta sarisi gunluk kolestrol ihtiyacini giderir, bundan fazla alinacak sari iler ki donemler icin karaciger yaglanmasi, kalp ve damar rahatsizliklari, kolestrol problemlerini beraberinde getirir.Fiziksel aktivitesi yuksek olan kisilerin 2-3 yumurta sarisini tolere edebilecegi rapor edilmis. Gunde 3 yumurta yiyen birinin 1 yumurtayi tam yemesinde bir sakinca yoktur. Ama Benim gibi 10 yumurta civari yiyen bir tum olarak bu yumurtalari yerse 30 yasindan sonra ki daha once bile olabilir, hastanelere tasinabilir.

ben daha düne kadar 12 yumurta yiyordum 4-5 tanesi sarılı sadece,kolesterolüm zaten sınırda geziyor,benim gibi yağlanmak için bahane arayan bir vücudun varsa hele aman aman:)

sabah 5 yumurta yiyen bir sporcu (1tam-4beyaz) hepsini tam yese kalp rahatsızlıkları kendini göstermeye başlar

Neden? Günde 5-7 yumurtanın kalp rahatsızlığı yaptığı , damar tıkadığı veya kolesterolu fırlattığını kanıtlayan bir araştırma varmı ?
1-2 yıldır hergün 5-7 arası yumurta yiyorum ayrıca tam olarak.

Son düzenleme:
sadece haslanmış yumarta için geçerli değil sanırım bu konu...neticede öğrenci evlerinde olsun bekar evlerinde olsun...6-7 yumarta kırılıp pişirilip yeniyor...pişirildiğinde fark ediyor mu ?

Bana kalırsa 3-4 yumurta yiyorsan 2 tüm 2 beyaz şeklinde tüketmeyi dene bilindiği gibi kolestrol oranını yükselktebiliyor bir problem yaratmaması herhangi birşey olmayacağı anlamınada gelmiyor daha dikkatli tüketsen daha kaliteli olabilir senin için.

biz VG cilerin kolestrolden korkması saçmalıktır kolestrol olmazsa çalıştırmak istediğim hormonlar (testosteron,growth) birbirine bağlı olarak çalışmaz buda kas gelişimini olumsuz etkiler ayrıca yumurta aklanan bir besin.

ANKARA - Surrey Üniversitesi’nden bir ekip, araştırmalarının, çoğu insanın, sağlığına zarar verme korkusu taşımadan istediği kadar yumurta yiyebileceğini gösterdiğini söyledi.
Yumurtayla ilgili yapılan diğer araştırmaları inceleyen bilim adamları, haftada üçten fazla yumurtanın sağlık için zararlı olduğu düşüncesinin hala yaygın olduğunu belirttiler. Bilim adamları, ancak bunun modası geçmiş verilere dayanan bir yanlış anlama olduğunu bildirdiler.

İngiliz Beslenme Vakfı’nın yayın organında yayımlanan araştırmada, doymuş yağ tüketiminin sağlık sorununa yol açması ihtimalinin daha fazla olduğu kaydedildi.

Prof. Bruce Griffin, yumurtanın sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasını oluşturduğunu belirterek “Yumurta tüketimini kolesterol ve kalp hastalıklarıyla bağlantılandıran kökleşmiş yanlış düşüncenin düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

Griffin halka, beslenmede yumurta sayısını azaltmasına gerek olmadığı, tam tersine “doğanın bu en besleyici gıdalarından birini rahatlıkla beslenmesine dahil edebileceği” tavsiyesinde bulundu.

İngiltere Kalp Vakfı haftada üç yumurtadan fazla yememe tavsiyesini, yeni kanıtların ortaya çıkması üzerine 2007 yılında kaldırmıştı.

Yüksek kolesterol, kalp hastalığında önemli bir faktör. Ancak kolesterolün yalnızca üçte biri yediğimiz besinlerden kaynaklanıyor. Diğer faktörler ise sigara kullanmak, aşırı kilolu olmak ve egzersiz yapmamak.

İngiliz Kalp Vakfı’ndan diyetisyen Victoria Taylor da, “Kolesterolünüzü azaltmak istiyorsanız yağlı et, tam yağlı sütlü ürünler, kek, pasta gibi, doymuş yağların bulunduğu yiyecekleri azaltmalısınız” dedi.
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/475106.asp#storyContinues

biz VG ciler için günlük 5 yumurtaya kadar tam yenebilir çok ağır çalışılıyorsa bu miktarın 7 ye çıkması içten bile değil.

iyi forumlar

bünyeylede alakalı biraz...
benim limitim günlük 4 sarılı,fazlası kolesterolümü yükseltiyor,tecrübeyle sabit...
ama başka biri 7 sarılı yer bişey olmaz...
fazladan alınacak yağıda hesap etmek lazım tabi...

ama şu bir gerçek yumurta müthiş bir protein bu kesin,ben 12 tane yiyordum hergün,bu ara tavuk göğsüne başladım bir müddet sonra yine yumurtaya dönecem,asla vazgeçmem yumurtadanthums:

canan hoca yumurtanın zararsız olduğunu açıkladı üç öğün 5 er yumurta yerim 15 yumurta 90 gram pro demek kolestrol sorunuda çekmedim kolestrol yanlış beslenmeden olur yumurtadan olmaz

Back
Yukarı