Savunduğunuz şey sizin kendi doğrularınız , buna asla bir şey diyemeyiz ancak fullbody ile splite nazaran daha az gelişim sağlanır cümlesi objektif olmaktan çok uzaktır. Kimisi fullbody ile daha iyi gelişirken kimisi de splitle full bodye oranla çok daha iyi gelişebilir ancak burada ayırt edilmesi gereken nokta full body ile splitin dayanmış olduğu temellerdir. 2 Aylık bir sporcu göğüs kası için dumbbell fly - cable crossover gibi izole hareketler yapsa ne olur yapmasa ne olur ? Adam daha bench pressin ne olduğunu öğrenmeden fly hareketlerine girişiyor ve sonra da neden gelişemiyorum vs. gibi sebeplerden ötürü motivasyonu düşüyor. Aynı şekilde henüz yeterince inşa edilmemiş bir biceps kasına 3-5 tane hareket girmek de neyin nesi ? Defalarca söyledim ; 5 günlük tek bölge splitlere geçebilmek için değil 2-3 ay 1-2 yıl bile yeterli değildir bana göre ki bunu hem kendi vücuduma hem de çevremde gördüğümü vücutlara dayanarak söylüyorum ve yabancı forumlarda da bunu destekleyen birçok paylaşım - yazı okudum. Örnek veriyorum , göğüs için ıncline press ve bench pressi hakkıyla yapan birisinin yorgun göğüsleriyle dumbbell fly gibi bir hareketten sağlayacağı verim ne olabilir ki ? Yani anlatmaya çalıştığım şey iki hareketle düzgünce kası uyardıktan sonra ekstradan o kas için yapılacak hareketler kasın iyileşmesini geciktirmekten başka bir hiçbir şeye sebep olmayacaktir ki zaten 5-6 hareket yapan birisinin son hareketlerde çok komik kilolar kullanmak durumunda kaldığını görüyorum salonda . Fullbody de ise maksimum 2 hareket ile o bölge uyarıldığı için doğal olarak requ'nun da belirttiği gibi iyileşme süreci ciddi anlamda azalarak bir günlük dinlenmeyle haftada 3 gün antrenmana izin verir. Evet belki kası her bölgeden çalıştırma şansı yok fullbody de ama zaten full bodynin amacı kasları izole ederek çalışmak değil , temel hareketlerle genel kütle kazanımıdır ki antrenman günlerine 1-2 tane izole hareket eklenmesinin önünde de hiçbir engel yoktur . Yani özetle , bu sporu doğal olarak yapan ve beslenmesi orta seviyede olan ve her gün salona gitme şansı bulunmayan birisi için Fullbody - upper lower - push-pull-legs gibi temel hareketlerle hacim almaya yönelik antrenman sistemleri her şekilde Splitlere ağır basar