Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar.Besin alımı ile ilgili bir sorum var.Yaklaşık 1,5 aydır bu sporu yapıyorum.Boyum 177 cm kilom 82.İlk 2 hafta adaptasyon sürecindeydim.Ondan sonra normal çalışma programına girdim.Öğrenciyim ve diyet yapıyorum.Spora yapmaya başladığımda alınan ölçülerimle bu hafta başında alınan ölçülerim arasında hiç bir gelişme olmamış.Sadece bisepte ve omuz ölçülerimde 1er cm bir gelişme var.Hocam bunu görünce hareketleri yapışımı kontrol etti ve yanlış yaptığım bir hareket veya aşırı ağırlık bulamadı.Sizce nedeni protein eksikliği olabilir mi ? Eğer öyle ise whey protein tavsiye eder misiniz ? Yoksa normal yollardan mı almalıyım ? Normal yollardan almak benim için çok zor.Çünkü 2. öğretim bir öğrenciyim ve akşamları eve geç geliyorum.Diyetisyenim saat 8den sonra bir şey yeme dediği için bu durum beni sınırlıyor.Okulda doğru dürüst protein kaynağı bulamıyorum. Ne dersiniz ? Önerileriniz nelerdir? Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Sayın wangel
Bu sporda yapılan en büyük yanlışlardan biri aceleci olmak.1.5 ay sonunda kolunuzun ne kadar ölçü almasını bekliyordunuz?Lütfen aceleci olmayınız.
Yeni başlayanlarda ilk 3 ay supplement kullanımı önerilmiyor ama siz eğer ben öğünlerimde yeterli protein alamıyorum diyorsanız günde 1 porsiyon antremanlardan sonra whey alabilirsiniz.3.aydan sonra günlük 2 porsiyona çıkarabilirsiniz.

@Al Neri Teşekkür ederim cevabınız için.Aslında acecilikten değilde,sadece merak ettim acaba normal mi ? Yoksa pek önemli değil kilo verdiğim sürece hacmimin artmaması.Sizin cevabınızdan anladığım kadarıyla gelişme olmaması çok normal.O yüzden protein desteği almayı pek düşünmüyorum.Zaten çok pahalı. :)

Sayın wangel

Gelişme olacak tabi ama 1 ayda(hele ki bunun ilk iki haftası adaptasyon çalışmalarıyla geçmiş) çok fazla bir ölçü almayı beklemeyin.Söylemeye çalıştığım şey zaten 1 ayda kimse koldan veya başka bir yerinden 4-5cm hacim alamaz.Siz çalışmalarınıza devam edin protein takviyesini daha sonraki haftalarda düşünürsünüz.

Hepinize selamlar,

Ben de aranıza yeni katıldım. 22 yaşındayım. 185 boyunda 86.5 kiloyum. Toplamda 2 yıl body building yapmış olsam da hiç 3 ay üst üste gidemedim. Ancak haftada en az 3 tane çok büyük sahada halı saha maçım olduğundan sporla aramı hiç soğutmadım.

Ataşehirde Hercul Sporda idman yapıyorum. Hocasını bilirsiniz belki Orhan Karaağaç.. Orhan hocayla biraz konuşup, bu sefer bırakmayacağımı, hayatımın sonuna kadar devam edeceğimin sözünü verdikten sonra hemen başladık çalışmaya. Sizin söylediğinizin aksine bana başlangıçta Reishi, Tribulus, Ginger, Hydronix, amino hap ve creatin verdi. Düzenli olarak kullanıyorum bu suplementleri.

Yeniden spora başlamamın üstünden 1 hafta geçmesine rağmen, kendimi inanılmaz enerjik hissediyorum. Şu sıralar vizelerim de vardı. Gece 4 te yatıp sabahın 7 sinde zımba gibi uyanmış oluyorum.

Durumu mu kısaca özetledikten sonra sorularımı sormak istiyorum.

1- Bu yan ürünlerin bana bu kadar enerji veriyor olmasının bir tehlikesi var mıdır ? Farkında olmadan kalbimi yoruyor olabilir miyim ?

2- Aldığım ilaçlardan sonra cinsellikte dikkat etmem gereken bir şey var mı ?

3- Hocanın yazdığı programda bazı hareketlerde, çalıştığım bölgeyi hissetmiyorum. Bu hareketleri değiştirmeli miyim ?

Şimdiden teşekkürler.

merhaba ben bb ye başlayalı 2.5 ay oldu

boyum 1.80 kilom 94. Vücudum dengesiz değil.Hatta üst tarafım üçgen bile sayılabilir. Kollarım.göğüslerim,kanatlarım,omuzlarım dan filan gayet memnununm tek problem göbek ve çevresi

Sorum şu spor salonunda ki hocam artık suplementlere başlamamı söyledi vücut daha hızlı ve sağlıklı şekillenirmiş. Ama kilo olduğu için tamam diyemedim.

Şimdi kilo aldırmadan hangi suplementi kullanabilirim hatta yağ yakıp kas yapan bir suplement varsa onu kullanmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

boyum 1.80 kilom 94. Vücudum dengesiz değil.Hatta üst tarafım üçgen bile sayılabilir. Kollarım.göğüslerim,kanatlarım,omuzlarım dan filan gayet memnununm tek problem göbek ve çevresi

Sorum şu spor salonunda ki hocam artık suplementlere başlamamı söyledi vücut daha hızlı ve sağlıklı şekillenirmiş. Ama kilo olduğu için tamam diyemedim.

Şimdi kilo aldırmadan hangi suplementi kullanabilirim hatta yağ yakıp kas yapan bir suplement varsa onu kullanmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Öyle bişi olsa heralde microsofttan daha zengin bir şirket olurdu:D
Şimdi hedefin kas yapmaksa protein amino glutamin creatine beta-alanine vs... gibi bir ton supplement var
Yağ yakmaksa cla l-carnetine termojenik fat burner vs.. gibi bir ton supplement var.
Tercih senin

Yağları kasa çeviren bir supplement malesef yoktur. 2.5 ay bu spor için çok kısa bir süre en az 1-2 ay daha destek ürünlerini kullanmana gerek yoktur. Vucudun daha geçiş döneminde bu tür ürünleri kullansan bile fazla verim alamazsın.

Her zaman dediğim gibi kilo vermek ve şekillenmenin 3 altın kuralı vardır Sabır - Spor - Diet .

Bu üçü olmadan ne yaparsanız yapın kazanım sağlıyamazsınız.

Öncelikle herkese merhaba
Protein tozunun sütle mi yoksa suyla karıştırmalıyım?
Gaspari myofusion kullanıyorum.arkasına baktım sütle veya soğuk suyla karıştırınız diyor.ama salondaki hocama sorduğumda su ile karıştır demişti ve de bundan önce nicro tech kullandım onda da yağsız süt ile karıştırabilirsiniz yazıyordu.
şimdi sorum şu
su ile mi yoksa yağsız süt ile mi karıştırmalıyım?
sütlere bakıyorum hepsi yarım yağlı.geçenlerde bi danonenin %0.01 yağlı olan lighr sütünü gördüm acaba myofusion'u bu light süt ile karıştırsam sorun teşkil eder mi?
şimdiden teşekkürler...

protein tozu hakkında bilgi

öncelikle hayırlı akşamlar arkadaşlar..siteye yeni üye oldum ve bir kaç sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim..
boyum 1,73 ve kilom 69..3 aydır bu sporu 4 gün aksatmadan yapıyorum..gelişme oldu ancak tam istedim gibi olmuyo.yeteri kadar protein alamıyorum yetmiyo.
önceden biraz kiloluydum rejim yaparak zayıfladım ve sorum şu protein tozu kullanırsam tekrardan kilo alır mıyım?zaralarından bahsediyolar yağ bezesi yapıo falan gibi herhangi bir yan etkisi var mı bu tozların? bir arkadaşımdan duymuştum kullandığından bahsetti ve vücudunda yırtıklarda oluşmuş ve çok kötü duruyo böyle bişey olabilir mi acaba?(arkadaşım kilo almıştı ve yırtıklar içinde ilaç kullanıyo) ben kilo almak istemiyorum.. sadece istediğim kaslarımı ortaya çıkarmak çok şişmek aşırı hacimli olmak istemiyorum salonda gördüğüm bi çok insan baya geniş ama göbekli yağlı bi vücuda sahip..sadece kaslarımı ortaya çıkarmak omuz göğüs karın ve pazu kaslarını ortaya çıkarmak istiyorum. şimdiden teşekkürler

öncelikle hayırlı akşamlar arkadaşlar..siteye yeni üye oldum ve bir kaç sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim..
boyum 1,73 ve kilom 69..3 aydır bu sporu 4 gün aksatmadan yapıyorum..gelişme oldu ancak tam istedim gibi olmuyo.yeteri kadar protein alamıyorum yetmiyo.
önceden biraz kiloluydum rejim yaparak zayıfladım ve sorum şu protein tozu kullanırsam tekrardan kilo alır mıyım?zaralarından bahsediyolar yağ bezesi yapıo falan gibi herhangi bir yan etkisi var mı bu tozların? bir arkadaşımdan duymuştum kullandığından bahsetti ve vücudunda yırtıklarda oluşmuş ve çok kötü duruyo böyle bişey olabilir mi acaba?(arkadaşım kilo almıştı ve yırtıklar içinde ilaç kullanıyo) ben kilo almak istemiyorum.. sadece istediğim kaslarımı ortaya çıkarmak çok şişmek aşırı hacimli olmak istemiyorum salonda gördüğüm bi çok insan baya geniş ama göbekli yağlı bi vücuda sahip..sadece kaslarımı ortaya çıkarmak omuz göğüs karın ve pazu kaslarını ortaya çıkarmak istiyorum. şimdiden teşekkürler

Şu bölüme yazan soruların hepsi aynı neredeyse.
Protein tozu ile yırtık oluyorsa
Steroid kullananların ortadan 2 ye çatlaması lazım:D

merhaba bende bb de 3 üncü ayıma yeni girdim 22 yaşındayım 1.73 boy 90 kiloydum 8 ay önce ve şuan 73 kiloyum çok iyi kilo verdim 2 ay fitness yaptım 3 üncü ayımda bady e geçtim hocam ölçülerimi aldı ve durumun çok iyi vucudun şekil almaya başlamış dedi tabi hala kilo verdim için ölçülerimde belim hala inceliyo kolarım 2 aydır aynı ölçüde hocam protein ve amino kullanmamı söyledi bende bide farklı bi olay var ben solonda 3 üncü ayımdayım ama 1 senedir çalışan arkadaşların kaldırdığı ağırlıklara rahatca giriyorum zorlanmıyorum tabı bağzı haraketler hariç gögüslerim sertleşmeye başladı bacaklarım kolarımda öyle kaslarım belirginleşti çok fark var sizce protein kullanmaımıyım daha tam 3 ay olmadı ama bu gelişmelerle napmam gerek.

Hocam ben creatine dün başladım , ve bir hafta dolum haftasıymıs günde 3 kez alıyorum, Bir çay kaşıgı kadar agzıma atıp üzerine su içiyorum , şişe koydugumda yarısı dibinde kalıyor böyle kullanmamın bir sakıncası olur mu ?

Antrenmandan hemen önce veya sonra çabuk sindirebilmek için suyla, diğer zamanlar isterseniz sütle.

Öncelikle herkese merhaba
Protein tozunun sütle mi yoksa suyla karıştırmalıyım?
Gaspari myofusion kullanıyorum.arkasına baktım sütle veya soğuk suyla karıştırınız diyor.ama salondaki hocama sorduğumda su ile karıştır demişti ve de bundan önce nicro tech kullandım onda da yağsız süt ile karıştırabilirsiniz yazıyordu.
şimdi sorum şu
su ile mi yoksa yağsız süt ile mi karıştırmalıyım?
sütlere bakıyorum hepsi yarım yağlı.geçenlerde bi danonenin %0.01 yağlı olan lighr sütünü gördüm acaba myofusion'u bu light süt ile karıştırsam sorun teşkil eder mi?
şimdiden teşekkürler...

Hocam sitede araştırdım fakat konular kitli. ben bir A.b.d. sitesi buldum protein fabrikası .Karışım yapıyorlarmış acaba bu siteyi bilen varmı.Adres kısmında TR seçeneği de var gayet uygun acaba tecrübeli bir arkadaş bakabilir? mi linki versem ??

Yurtdışından alışveriş konusunda halen yürürlükte olan bir genelge var. Bu siteden yapılan ürünler de gümrüğe takılacaktır.

Hocam sitede araştırdım fakat konular kitli. ben bir A.b.d. sitesi buldum protein fabrikası .Karışım yapıyorlarmış acaba bu siteyi bilen varmı.Adres kısmında TR seçeneği de var gayet uygun acaba tecrübeli bir arkadaş bakabilir? mi linki versem ??

Merhabalar...
Öncelikle böyle bir platform olusturup,bu bilgileri bizimle paylasiyor oldugunuz icin tesekkur ederim...
Amacım kilo vermek...
Daha dogrusu onceligim kilo vermek ve sonrasında kas olusturmak...
Bu yaklaşımla supplement olarak ne tavsiye edersiniz?
Uygun fiyata Hardline Nutrition Burner 160 Kapsul buldum,sizce almalı mıyım?İşime yarar mı?
Daha once 18 kilo vermiştim sağlıklı bir şekilde,annemi kaybettiğim dönemden beri cok daha fazlasını aldım,amacım tekrar eski halime dönmekten öte,olmam gereken insana dönüşmek...
Bu dogrultuda dogru adreste oldugumu tahmin ediyor ve siz,bilen arkadaslardan tavsiye bekliyorum...
Boyum 1,73 Kilom 103 Yaşım 27
Sağlıklı halim 71-73 arası gidip geliyordu,yani kilom buydu diyebilirim...66 kilo oldugumda cevremden hos olmayan tepkiler aldım;"hasta gibisin cok zayıflamışsın abi" gibi yaklaşımlar oldu...Hedefim kaslı bir 75 olmak...Merak etmeyin,yolum uzun,cok iyi biliyorum...
Bu nedenlerle onerilerinizi ve Hardliner Nutrition Burner 160 Kapsul hakkında goruslerinizi bekliyorum...
Şimdiden teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Merhabalar...
Öncelikle böyle bir platform olusturup,bu bilgileri bizimle paylasiyor oldugunuz icin tesekkur ederim...
Amacım kilo vermek...
Daha dogrusu onceligim kilo vermek ve sonrasında kas olusturmak...
Bu yaklaşımla supplement olarak ne tavsiye edersiniz?
Uygun fiyata Hardline Nutrition Burner 160 Kapsul buldum,sizce almalı mıyım?İşime yarar mı?
Daha once 18 kilo vermiştim sağlıklı bir şekilde,annemi kaybettiğim dönemden beri cok daha fazlasını aldım,amacım tekrar eski halime dönmekten öte,olmam gereken insana dönüşmek...
Bu dogrultuda dogru adreste oldugumu tahmin ediyor ve siz,bilen arkadaslardan tavsiye bekliyorum...
Boyum 1,73 Kilom 103 Yaşım 27
Sağlıklı halim 71-73 arası gidip geliyordu,yani kilom buydu diyebilirim...66 kilo oldugumda cevremden hos olmayan tepkiler aldım;"hasta gibisin cok zayıflamışsın abi" gibi yaklaşımlar oldu...Hedefim kaslı bir 75 olmak...Merak etmeyin,yolum uzun,cok iyi biliyorum...
Bu nedenlerle onerilerinizi ve Hardliner Nutrition Burner 160 Kapsul hakkında goruslerinizi bekliyorum...
Şimdiden teşekkür ederim...

Başınız sağolsun ilk önce.
Hardline Burner almanızın sebebini öğrenebilirmiyim.
Araştırıp mı karar verdiniz yoksa hoca tavsiyesimi?

Başınız sağolsun ilk önce.
Hardline Burner almanızın sebebini öğrenebilirmiyim.
Araştırıp mı karar verdiniz yoksa hoca tavsiyesimi?

Teşekkür ederim...
Hoca tavsiyesi olarak garcinia cambogia kullanmam soylenmişti...Uzun suredir aktif spor yapmadıgım icin egzersiz sırasında kaybedecegim enerjimi dengeleyebilmem egzersizi tam anlamıyla yapabilmem amaclı onerilmişti...Ben de daha sonra arastırdım,forumunda cok yardımı oldu,bircok kullanıcı L-Carnitin ve CLA yı oneriyor yag yakımı icin...Bende bu ürünü,Hardliner'i daha komplike gordum icerik olarak,mucize bir sonuc beklemiyorum,zaten temel prensip "no pain no gain"...Bununla birlikte alacagım siteden indirim ceki kazandıgım icin cazip geldi,sitede diger urunlerde var o yuzden siz bilen arkadaslara danısmak istedim...

Back
Yukarı