Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
öcelikle merhabalar bu forumda ilk mesajım inşallah sorularıma cevap bulabilirim......
bu spora 7 ay önce başladım ama çok az bi gelişme sağladım bu arada çok kilo aldım ve verdim vucut biraz degesizleşti ve vucudum çok yumuşak lastik gibi antrenörüm spora girerken karbonhidrat şeker +kreatin+amino9000 çıktıktan sonra protein + amino9000 kulanmamı tavsiye etti ama 7 ay zarfında çok az yol kat etttim ve spora hep düzenli katıldım beslenme programı verdi ona uydum ama sonuç hüsarn.........şimdide anapolon diye bir ilaç kulaan mamı öneriyor ve kilo almaya başladım ve külo alıp yağlanmak istemiyorum lütfrn yardın dinnnnnnnnnnn. boy 170 kilo 85 yaş 26 kullandığım ürünler markalrı (karbon hidran hardline+protein ultimate+kreatin üniversal+amino 9000 hardline)

1,5 aydir Vucut Gelistirme sporu ile ugrasiyorum.Bir gunde kahvaltim hafif olmak uzere,3 ogun ev yemekleri ile beslenirim.(olabildigince)

Spor hocam benden Supplementlere baslamami istedi ama burda Supplementlere baslamak icin en az 3 ay gerektigini okudum.Spor hocama guvenirim ama bu konu altinda yazilanlari okuyunca bende sizlere bir danisayim dedim.Hocam ilk basta 3 Supplement onerdi ama param kisitli oldugu icin her ay bir tane alabilecegimi soyledim.En son olarak ''Mega Mass 2000'' onerdi.Alacagim kutu bana 3 ay yetermis.Yani her ay 3 aylik bir tane Supplement alacagim icin 3 aylik bir sureden sonra 3 Supplement ile bu sporu yapiyor olacagim.

Acaba Supplementleri boyle almam dogru olur mu ve ilk kullanacagim Supplementin Mega Mass 2000 olmasi dogru mudur?

Boy:1,72
Kilo:70
Bel:83

2,5 aydır bu sporu yapıyorum. fakat benim yutma sonurunum var oyüzden amino yutma konusunda zorlanacak gibiyim. acaba bu tabletleri ezerek kullansam bir sakıncası olurmu veya toz halinde bana önerebileceğiniz bir aminoasit varmı ? şimdiden teşekkür ederim

hocam mrb lar . ben kilo alma amaçlı spora başladım ve 1.ayı tammladım. şuan hala aynı kilomdayım yaşım 20 boyum 178 kilom 63 bende grainer ve whep protein kullanma kararı aldım. spor öncesi grainer spor sonrası whey protein kullanmayı düşünürüyorum. sizinde fikrinizi almak istedim.

1,5 aydir Vucut Gelistirme sporu ile ugrasiyorum.Bir gunde kahvaltim hafif olmak uzere,3 ogun ev yemekleri ile beslenirim.(olabildigince)

Spor hocam benden Supplementlere baslamami istedi ama burda Supplementlere baslamak icin en az 3 ay gerektigini okudum.Spor hocama guvenirim ama bu konu altinda yazilanlari okuyunca bende sizlere bir danisayim dedim.Hocam ilk basta 3 Supplement onerdi ama param kisitli oldugu icin her ay bir tane alabilecegimi soyledim.En son olarak ''Mega Mass 2000'' onerdi.Alacagim kutu bana 3 ay yetermis.Yani her ay 3 aylik bir tane Supplement alacagim icin 3 aylik bir sureden sonra 3 Supplement ile bu sporu yapiyor olacagim.

Acaba Supplementleri boyle almam dogru olur mu ve ilk kullanacagim Supplementin Mega Mass 2000 olmasi dogru mudur?

Boy:1,72
Kilo:70
Bel:83

Tamamdır sorun cozulduthums:

1,5 aya yakın süredir Body ile uğraşıyorum. Günde yaklaşık 2 saate yakın bir çalışmam var.
1,78 Boy ve 74 kg kilom var. Elimde şu anda Whey protein Creatine ve amino 5000 var.
Artık başlamak için hazır olduğumu düşünüyorum ama tam olarak nasıl kullanmalıyım bunları. Her antrenman öncesi hala 40 dakıka kadar Bisiklet yapıyorum yağ yakmak için. 70 e düşene kadar boyle.
Elimdekileri en ideal nasıl kullanmalıyım. Hoca günde 10/15 tane almam gerektiğini soyledi amino 5000 den. Bu iyimidir? Başka türlü işe yaramadığını söyledi. Creatinede 2 tatlı kasıgı günde. Wheye ise gerek yoktu dedi.

Sizin tavsiyelerinizi alabilirmiyim...

Verdiğiniz bilgiler gerçekten tatmin edici sabırlı cevaplarınız ve ilgileriniz için ayrıca hepinize teşekkür ederim..
ben VG yeni başladım ama boks ve muay thai ile ugraştım 3 sene şınav harici hiç bir şey yapmadım gerçi işimde baya bir ağır vede sıcak o yüzden ek besin olarak suplement önerirmisiniz ? günde 90 100 gr protein alımını hesaplıyorum k.et tulum kaşar peyniri vs. buda yeterlimi ?

Yaş 26
Boy 178
Kilo 81
Bel 90
göğüs 102
omuz 119
kol 36

herkese slm ben 26 yasındayım 175 boy ve 60 kiloyum...kilo alma problemi yaşıyorum bunu için en spor yapmaya karar verdim amacım üçgen vucud falan değil sadece kilo alıp vucudumu forma sokmak ve güçlenmek istiyorm.Bir kaç gun oldu spora başlayalı hoca amino whey 2200 ve weight grenier almam gerektiğini soyledi bunun faydası olacakmı kime sorduysam ve sorduyduysam kullanma zararlı dediler hatta sordurdugum kişler arasında başka bir salon sahibi bile var oda kullanırken zararı yok sporu bırakınca zararnını görür demiş.daha öönce dediğim gibi ama ole ahım şahım kas yapmak deil yanıtlar için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Protein tozu aldım bugün. Hocam ağırlığın kadar al dedi birde size sormak istedim doğrumudur bu. 79 kiloyum

Öncelikle merhaba ;
Bugün üye oldum bende 20 yaş. 194 cm , 81 kg 2-3 gün oldu başlayalı daha önceden de sürekli body e gidiyordum ve bu pek uzun sürmüyodu.Benim amacım spordan çok görsel amaçlı :) nasıl bir yemek prog. hazırlamalıyım üni. ögrencisi oldugumdan pek özen gösteremiyorum beslenme konusuna o yüzden günlük protein degerini karşılamak için protein tozu almayı düşünüyorum fakat ilk 3 ay tavsiye edilmiyor.Hocama(Taner Gıcır 2002 tr. şam.) sordugumda bi problem teşkil etmez dedi.Arada kaldım dogrusu :S yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler....weightlifter

Flexor'a sonuna kadar katılmakla beraber eklemek istediğim şu..

hiç bir zaman supplementlar öğünlerin yeri almaz..yani 200 gr.kırmızı etten alacağınız aminoasitt profilini sadece supplementlar ile karşılayamazsınız..normal öğünlerde proteini doğal kaynaklardan alıp destek olarak supplementlara başvurun (ilk 3aya kadar hiç supp.kullanmamak kaydı ile tabi)
ayrıca sindirim mekanizmasını çalıştırma ve yormama açısından doğal besinlerin fizyolojisi farklıdır..farklı enzimleri tetiklerler ve bazı eksileri tolere ederler..
Merhaba..Hocam. Ben forumda yeniyim .20 yasındayım. 6 aydır body yapıyorum. supplement hiç kullanmadım . ve 7 ayımdan itibaren glutamin kullanmak istiyorum.yani glutamin tavsiye ettiler spor salonundakiler. L-glutamin sizce nasıl bir ürün 6 aydan sonra glutamin ile başlamak sizce iyi bir fikirmidir?

Merhaba ben 103ten 78 kiloya kadar zayıfladım ve %10 yağ oranına sahibim. . Günlük 200 gram protein alıyorum. Yağ az omega-3 6 ve zeytinyağı. Karbonhidrat ise spor öncesi kompleks normal düzeyde alıyorum. Spor sonrası kompleks çok az alıyorum. 1 aydır body yapıyorum fakat hala kilom 78. Şimdi bu kaslanamadığım anlamına gelir mi? Vücut geliştirme için illa ki kilo alımı mı gerçekleşmelidir. 78 kiloyken yağım azalırken kasımda artış meydana gelemz mi? Acaba protein tozuyla birlikte günlük protein alımımı 260 grama çıkarıp 87-88 olana kadar böyle gidip ardından definasyon falan mı yapmalıyım.

İlk başlayanlar için buna gerek yok demişsiniz kafam karıştı. Ben şimdi 200 gram protein alırken protein tozu kullanmaya mı başlamalıyım yoksa karbonhidratı kontröllü arttırarak kilo alımı mı sağlamalıyım?

Merhaba..Hocam. Ben forumda yeniyim .20 yasındayım. 6 aydır body yapıyorum. supplement hiç kullanmadım . ve 7 ayımdan itibaren glutamin kullanmak istiyorum.yani glutamin tavsiye ettiler spor salonundakiler. L-glutamin sizce nasıl bir ürün 6 aydan sonra glutamin ile başlamak sizce iyi bir fikirmidir?

Glutamin aminoasit havuzunun %60 oluşturur en sevdiğim özelliği gizli ve içeriden çalışmasıdır ağır ameliyat sonrası doktorlar glutamin verebilir enfeksiyon ve yaraların iyleşmesinde miyo ve micro fibril dokunun hızlı yenilenmesini sağladığı için favori ürünlerim arasındadır yapısı itibariyle endo ekto ve mezo tiplerine uyumlu olan nadir üründür. fakat!

Daha öncede belirttiğim gibi sen bunu al kullan bu iyidir demek için. antremanı beslenmeyi kas yapısını herşeyi bilmek gerekir. ve glutamin alıp hiç bir faydası yok diye çok bırakan olmuştur.

Merhabalar
Forumun 1,5 yıldır üyesiyim, sürekli okuyor ve takip ediyorum. sonunda spor salonuna yazıldım, 2 aydır bb yapıyorum ve 3. aya supplement ile başlamayı düşünüyorum.
önceki konulardan edindiğim bilgilere göre 3-4. aydan önce supplemente başlanmaması gerektiğini anladım. et ve tavuk sevmiyorum ve yemek seçtiğimden ötürü de beslenme sistemlerini ve yararlı yemek tariflerini uygulayamıyorum.
sizce 3. ay ile beraber supplement kulllanmam yararlı olur mu? supplement olarak da sadece protein tozu düşünüyorum. acaba amino-asit de almam gerekir mi?
bu arada yaşım 22 boyum 179 kilom 68

4 aylık bir deneyimin vardı aradan 5 ay geçti spor salonunu değiştirdim ve yeniden devam ediyorum.şu anda salondaki herkez bana gainer öneriyor çübkü çok zayıfım.1.72 boy 55 kg yim.çok güzel ağırlık basıyorum hocam takdir ediyor.acıyı hissediyorum.

her neyse lafın kısası bana ne önerirsiniz ? gainerin hangisinden almalıyım ? yağ oranım da düşük % 6 yağ oranım var. omuz felan çalışırken kaslar sanki iplik gibi ayrıldığını görebiliyorum

Arkadaşlar bu spor ile yaklaşık 2 yıldır ilgileniyorum ama hiç spor salonuna gitmedim ve evde çalışıyorum.İki yıldır ilgileniyorum ama yaklaşık 1.5 yılını boş geçti.İlk evde başladığımda gerçekten çok hızlı kilo almıştım ve gelişim hızlı olmuştu.Evde çalıştığım için ne kadar uğraşsanız bile düzenli olmuyor.Şimdi tekrar başladım yaklaşık 1 aydır yapıyorum .Ama benim yemek alışkanlığım nedeniyle hiç kilo alamıyorum.Ne Kadar yemek yersem yiyeyim artık kilo alamıyorum.bu yüzden suplement aldım.daha önceki mesajları okudum ama aklımda net kullanım şekli belirleyemedim.Ve sivilce için zoretanin kullanıyorum(60mg/1Gün).Karaciğeri fazla yormayacak bir kullanım Şekli Yazarmısınız.Aldığım Ürünler:

Jarrow Formulas, Branched Chain Amino Acid Complex, 120 Capsules

MRM, Creatine Monohydrate 1000

Twinlab, 100% Whey Protein Fuel, Mass, Chocolate Surge Flavor

Yaşım:20
Kilo:64
Kol:34-35(Sadece Kol Ölçümü Biliyorum)

bu yazdıklarının biri hariç hiçbirisi karaciğere pek sorun olacak tipten değil
ama zoretanin i kullanman bana üzücü geldi
benim annem eczacı babam doktor ve ikiside buna çok karşı
bence kullanmadan önce birkez daha düşün, çünki çok gördüm bizim eczane bulunduğumuz yerdeki cilt bakım konusunda en çok ürün getiren eczane olduğu için bunu almaya gelenlerin nasıl geri çevrildiğini

Peki Hocam Nasıl Kullanmam Gerek Ve ölçülendirmesi nasıl olacak.Hangisi karaciğeri etkiliyor..cevapladığınız için teşekkür ederim.

Back
Yukarı