Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Peki hocam bende birşey sorucam zaten 4 aydan sonra yağların neredeyse tamamı yakılmış olacaktır.. Peki 4 aydan sonra zaten gerek kalmazki l-cartine yagyakıcı kullanmaya ? Yanlışmı düşünüyorum ?

İstesenizde yağların tamamını yakamazsınız vucudunuz yağ kas dengesi üzerine kuruludur. araç yağsız kaldığında ne oluyorsa vucutta yağsız kaldığında aynısı olur.

yağ yakıcı demek yanlış aslında ben onlara yağ taşıyıcı derim. vucudun biyolojik işlemlerinde taşıma görevinden dolayı bu ismi verdim.

Kullanıp kullanmama tamamen size kalmış bir durum eğer çalışma ve beslenmeniz denk ve yeterliyse gerek yoktur.

flexor bi sorum olacaktı.bende gecen yıl 4ay gttm 6ay ara werdim simdi 1ay olacak yine basladım,bir aydan sonra protein tozuna başayım diorum bu erkenmi olur?nezaman olmalı?malum ögrencilik hali elimizden geldigince beslenmeye calisiorum ama supplement takviyesi olmalımı?eger kullanmalıysam ne dozda ve nezamanlar?artı birde güçsüzlük var gibi biraz kaslar alışacaktır ama 1.85 ve 90kg olarak kaldırdıgım kilo pek tatmin etmiyor.bu konuda güçlendirici etkili creatini önerdi salondaki hoca bunun başka neye etkisi var ve buna nezaman başalamalı ve ne şekilde almalıyım.uzun bi soru oldu ama kusura bakma,teşekkür ettim:)

hocam merhabalar benim boyum 1.78 kilom 81. fakat gerçekten vücüdumda yağ cok fazla özelliklede karın bölgesinde. ayrıca ben 4 aydır düzzenli spor yapıyorum geçmiştede bi kaç ay yapıp bırakmıştım.şimdi ise ciddi olarak çalışıyorum. bana tavsiye edebileceginiz supplementler neler olacaktır.

hocam merhaba bu sıteye yenı katıldım sıtede emegı gecen herkese ve sızın de yardımlarınıza tesekkur ederım
sızden ufak bır yardım ısteyecegım hocam 2 aydır vucut gelıstırmeyle ugrasıyorm boy 185 kg 98 spor salonunda hocam senın vucudun elverıslı cok daha hızlı yaparsın dıyor ben ek takvıyelere baslamak ıstıyorum
hocam benım yag yakıcımı almam gerek
veya benım proteın ve amıno mu kullanmam gerek
ve 2 gundur aklımda olan unıversal steroıl komples mı kullanmam gerk kafam cok karıstı yardımlarınızı beklıyorum

hocam merhaba bu sıteye yenı katıldım sıtede emegı gecen herkese ve sızın de yardımlarınıza tesekkur ederım
sızden ufak bır yardım ısteyecegım hocam 2 aydır vucut gelıstırmeyle ugrasıyorm boy 185 kg 98 spor salonunda hocam senın vucudun elverıslı cok daha hızlı yaparsın dıyor ben ek takvıyelere baslamak ıstıyorum
hocam benım yag yakıcımı almam gerek
veya benım proteın ve amıno mu kullanmam gerek
ve 2 gundur aklımda olan unıversal steroıl komples mı kullanmam gerk kafam cok karıstı yardımlarınızı beklıyorum

merhaba

2 aydır vg yapıyorsunuz , kafanızı supplementlere takacağınıza " nasıl daha kaliteli beslenirim " " antrenmanda hareketleri nasıl nizami yaparım " " dinlenme sürecini nasıl daha iyi geçirip bir sonraki antrenmana maksimum güçle çıkarım " kendinize bol bol bunları sorabilir , istediğiniz kadar bu konulara kafayı takabilirsiniz. size ancak fayda getirir. eleştirim için kusura bakmayın bu konunun en başında flexor'un yazdığı satırları iyice okumanızı tavsiye ederim.

Merhabalar bir sorum olucaktı elimde 5 lbs protein tozum var daha hiç kullanmadım kenarda bekletiyorum vgde şuan 2. ayımdayım 3. ayıda tamamlayıp salonda çalışmaya ara verip tatile gidicem tatilde yanımda götürüceğim dambıllar ile çalışıp beslenmeme yine dikkat edip cardiomu yapıcam benim sormak istediğim ben salonda 3. ayıma girdiğimde protein tozuna başlamayı düşünüyordum ama flexor hocamın yazısını okuyunca kararsız kaldım eğer 3. ay başlamazsam 4. ay evde çalışma yaparken başlarsam salonda yapmak ile evde yapmanın arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünürsek protein tozundan verim alabilir miyim?

yeni

ben body yeni başladım bu ilaçları bana hocammı önericek yoksa benmı alıcam alıcaksam nezaman alıcam lütfen hemen cevap yazarmısınız şimdiden teşekkür ederim saygılar

acil yardımm????

bu dediğiniz madde hacim yapmak isteyenler için mi ben yeni çalışmaya başladım ama amacım öle çok fazla vücut yapmak deil

merhabalar ilk önce ben aranıza yeni katıldımm spora başlamak içi karar aldım ahım şahım bişiler istemiorum bu konuda abi diyeceğim birilerini arıyorumm öncelikle nerden başlamam lazım ne yapmam lazım ne yiyip ne içmem lazım ilaç olarak neler kullanmam lazım bi problem var yalnız hocam ekipmanım vsrem yok nelere ihtiyacm var bana yardımsı olursanız sevinirim gerekirse özelden de konuşabiliriz HELP ME!!!

merhabalar ilk önce ben aranıza yeni katıldımm spora başlamak içi karar aldım ahım şahım bişiler istemiorum bu konuda abi diyeceğim birilerini arıyorumm öncelikle nerden başlamam lazım ne yapmam lazım ne yiyip ne içmem lazım ilaç olarak neler kullanmam lazım bi problem var yalnız hocam ekipmanım vsrem yok nelere ihtiyacm var bana yardımsı olursanız sevinirim gerekirse özelden de konuşabiliriz HELP ME!!!
Bende yeni başladım,benm sorum şu olcak;ben spor yapmaya evde başladım kendi çapımda bi kaç alet var,kapı barfiksi vs.bi de dumbell seti alıcam yakında herneyse,benm vücudum yağsız ve sıkı bi kas yapım var bu yüzden hiç kilo alamıyorum,ne zayıflıyorum ne kilo alıyorum,acaba enerji desteği alıp spor yapmam kilo almamı sağlar mı?benim amacım kiloyla birlikte biraz kas yapmak,boy 170 kilo son tartıldıgımda 5-6 ay önce 57ydi,ama bu ara biraz göbek oldu gibime geliyo ama böyle kilo almak istemiyorum,vücut incecik ama göbek yağlı,çok kötü bi gidişata gidiyo eğer spor yapmazsam,siz ne önerirsiniz acaba,uzun zamandır forumu takip ediyorum kendimce kafamda bişeyler oluştu,ama yine de ek tavsiyeleriniz bekliyorum,teşekkürler

Değerli üyemiz ;
Size önerimiz öncelikle forumda bir müddet zaman geçirmeniz, mevcut başlıkları okumanız ve hangi kas grubu için hangi hareketlerin yapılabileceğini gösteren egzersizler bölümünü incelemeniz.

Daha sonra yeni başlamış iseniz forumda 3.aya kadar program kalıpları mevcut onları inceleyebilirsiniz.
Eğer daha ileri aşamada iseniz diğer üyelerin programlarının yorumlanması için açtıkları başlıkları inceleyiniz.

Hala tereddütleriniz varsa mevcut programınızı ve diğer özelliklerinizi yazacağınız bir başlık açınız ve üyelerimizin yorumlarını almaya çalışınız.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Bodyforumtr Ekibi

Tavsiyeleriniz??

herkese selam olsun...
ustadlar 2 aydır bu spora gönul verdım ve devam edecegımde..yasım 21 boy:1,98 kılo:94
1-)benım yan belimdekı yaglar bıraz fazla bunu erıtmek ıcın gereklı antremanları yapıyorum yanlız bı degısıklıgını goremedım onerılerınz nedır?
2-)herhangı bır yag yakıcı kullanmama ıhtıyac varmı?
3-)bırde kas gelısımım ıcın onerdıgınız bır amıno asıd veya protein tozu varmı?yoksa bunlarsızda vucudumu gelıstırebılırmıyım?

cvplarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım....

Değerli üyemiz ;
Size önerimiz öncelikle forumda bir müddet zaman geçirmeniz, mevcut başlıkları okumanız ve hangi kas grubu için hangi hareketlerin yapılabileceğini gösteren egzersizler bölümünü incelemeniz.

Daha sonra yeni başlamış iseniz forumda 3.aya kadar program kalıpları mevcut onları inceleyebilirsiniz.
Eğer daha ileri aşamada iseniz diğer üyelerin programlarının yorumlanması için açtıkları başlıkları inceleyiniz.

Hala tereddütleriniz varsa mevcut programınızı ve diğer özelliklerinizi yazacağınız bir başlık açınız ve üyelerimizin yorumlarını almaya çalışınız.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Bodyforumtr Ekibi

merhabalar. sitenize yeni üye oldum ve bir konuda danışmak istiyorum.
6 ay'dır vücut geliştirme ile uğraşıyorum ve ilk 3 ay haftanın 3 günü sonrası ise 4 gün olarak malum çalışma günlerimde yaklaşık 2 saatim spor salonumdan verilen program ile aksatmaksızın devam ediyor. 2. ayımdan itibaren optimum nutrition %100 whey ve amino asit kullanıyorum. protein tozunu antrenman günleri antrenman arkasından amino asitide antrenmanın yaklaşık 1 saat öncesi 3 adet alıyorum.
geride kalan 6 ayda twist, mekik gibi karın bölgesine verdiğim önem sayesinde sıkı bir vücudum oldu diyebilirim. güç olaraksa ilk günlere göre 15-20 kg artı bir katkı oldu ve devam ediyor.

yalnız maddi nedenlerden dolayı son 1 ayda hiç bir supplement alamadım ve vücudumda halsizlik, düşüş hissettim ki sanırım bir anda bırakmamdan dolayı oldu. şimdi güçlü bir formülle geri dönmek niyetindeyim ve sizden bir amino asit ve protein tozu önerisi , kullanım tavsiyesi rica ediyorum.

Muscle tech Nitro Hardcore ve
Optimum Whey 100% Whey Gold Standart arasında çelişkide kaldım. Muscle tech daha yüksek fiyatlı ancak pek çok birleşim içerdiği için beni çeksede optimum whey'e bu kadar ilgi gösterilmesi de beni etkiledi. amino asitte ise 100 tl'yi geçmeyecek ve 1 ay süre ile beni idare edebilecek bir şey olsa iyi olur. şimdiden teşekkür ederim.

Back
Yukarı