Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim 3.ay bitti supplement olarak bi şey kullanmıyorum ama multivitamin kullanmamda bir sakınca olmaz sanırım değil mi ? Formda böle bi anket vardı solgar vm 2000 markalı vitamini kullanan çoğunluktaydı bu vitamini önermisiniz acaba ? Yada kullanmalımıyım daha doğrusu ?

hocam ben 1sene once 3 ay boyunca body yapmistim ve 8ay birakmak zorunda kaldim su anda 2 aydir devam ediyorum ve artik birakmama neden olucak bi engelim kalmadi .96kiloydum su anda 83kiloyum ama kollarim biraz guclenmesine ragmen cok ince ve alt bolgeden hafif sarkma var.ilk 3ay protein tozu kullanmamamiz tavsiye edilmis.Ben eski 3 ayimida katarak su anda protein tozu almam yararima olurmu ? tesekkurler

Değerli üyemiz ;
Size önerimiz öncelikle forumda bir müddet zaman geçirmeniz, mevcut başlıkları okumanız ve hangi kas grubu için hangi hareketlerin yapılabileceğini gösteren egzersizler bölümünü incelemeniz.

Daha sonra yeni başlamış iseniz forumda 3.aya kadar program kalıpları mevcut onları inceleyebilirsiniz.
Eğer daha ileri aşamada iseniz diğer üyelerin programlarının yorumlanması için açtıkları başlıkları inceleyiniz.

Hala tereddütleriniz varsa mevcut programınızı ve diğer özelliklerinizi yazacağınız bir başlık açınız ve üyelerimizin yorumlarını almaya çalışınız.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Bodyforumtr Ekibi

Öncelikle cevaplar için teşekkürler. Soruma geçeyim : ben şu an protein tozunu maltodekstrin ve dekstroz ile karıştırarak içiyorum. Spora başlayalı 6-7 ay oluyor ve ben 3. ay gibi başladım. Artık creatine veya glutamine kullanmak istiyorum. Şöyle söyleyeyim, yağ sorunum yok, hatta kilo eksiğim bile var, amacım kolları bacakları çalıştığım kasları şişirmek, yani hacım artışı. Glutamine mi alayım, creatine mi alayım daha fazla hacim için? Creatine su toplar diyorlar o yuzden çekici geliyor ama glutamine hakkında da güzel yorumlar okudum açıkçası. Çok arada kaldım bu konuda bir de hardline'ın KGT diye birşeyi var hem glutamine hem creatin varmış içinde ama pek sağlam gelmedi bana. Yardımcı olursanız sevinirim günlerdir araştırıyorum hala karar veremedim. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:
1.5 yıl oldu hala hiç bişey kullanmıyorum kullansam çok iyi bir sonuç olur mu? iyi kötü bir bucuk senelik altyapıya çok şey katıcagını söyliyenler var.

creatine monohydrate kullanmaya başladım(ON Pre-load Creatine Complex).
1 ölçü kullanıyorum(5gr Creatine) 10 gündür, haftada 6 gün antrenman yapıyorum, fakat yükleme dönemi yapmadım.
Sizce 4-5 gün, 2 ölçek (10 gr) kullanarak yükleme yapmamın bi anlamı var mı bu zamandan sonra?
Bir sorun da şu, haftada 6 gün yapıyorum antrenman ve Creatine'i hergün alıyorum , sizce bunda bir yanlışlık var mı?

flexor hoca metabolizması hızlı olanlar kolaykilo alamaz diğerlerine göre demişti,zaten normal beslenmeylekilo alamıyorsak protein tozu neden ilk3 ayda yardımcı olmasınki?yani demek istediğim forumdakibeslenme bölümüne girdim birçok gıdayı alıyorum tavsiye ettiğiniz yumurta,nestle kahvaltılık,tavuk,tavuk göğsü,prinç,makarna..ama bunların yanında 1haftalık yeni başlayan olarak protein tozu kullanmamın hiçbir yararı olmayacakmıdır?1.sayfadaki üye sormuş ama cevap veren olmamış araştırdım ama bulamadım bu sorunun cevabını..

selam arkadaşlar 2hafta oldu başlayalı.. boyum 1.71 kilom 65 sizce yeterli vede protein tozu + amino asit kullanmayı dusunuyorum sizce doğrumu ? yada ne kullanmamı onerirsiniz karın bölgemde kilomun az olmasına ragmen cok yağlanma var.. gogus kaslarımın gelismesini vede omuzlarımın gelismesini istiyorum karın bölgesinde yağ olmamasını istiyorum yardımcı olursanız sevinirim daha yeni oldugum icin kendimi ifade edememis olabilirim teşekkurler

arkadaşlar merhaba yaklaşık 3 ay oldu başlayalı optimum whey ve solgar vm2000 kullanıorm bide yanında zma kullanmayı düşünüorm ne düşünüosunz?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:05 ----------

şu forum çok iyi güzelde bi soruya cevap almak 1 yıl falan sürüo.aynı soruyu kaç topiğe yazdım hiç cevap yok editöre özel msj attım cevap yok

Merhaba ben 1 yıldan fazla vg ile uğraşıyorm fakat kas yapmaktan çok kilo verdim ayrıca birkaç ayda ara verdim ve yeniden başlıcam.şu anda 88 kiloyum boyumda 1.88 elimde amino asit creatin ve protein tozlarım var bunları ne sıklıkta hangi dozlarda kullanmalıyım?

merhaba bn ant gunlerı 500 gram tavuk gogusu 1lt süt ıcıyorm bunlara + olarak antrenmandan sonra 1ölcek ve uykudan once 1 olcek proteın tozu kullansam nasıl olur ? bir zararı olur mu bu protein tozlarının?

İyi gunler ben 5 ayımı doldurdum ve ramazan ve izinime geldigi için 45 gun kadar ara verdim.Benim boyum 1 75 ve 70 kg yım ve tekrar gitmeye başladıgımda ne kullanmamı tavsiye edersiniz ? protein takiyesi gainer vb ? benim için hangisi daha yararlı olur.?

Arkadaslar Ben 3 aydır yapıyorum bu sporu daha öncede yapmıştım ama ara verdim neyse sadede geleyim ben bugun bu spor salonlarındaki bu içtikleri proteinlerden kullanmaya karar verdim iki seceenek sunuldu bana biri whey protein olması lazım digerinin markasıda multipowerdı siz hangisini önerirsiniz multı daha pahalı ancak farklı proteinler varmıs ne dersiniz

Arkadaşlar konu açmama gerek kalmıyor bu başlık ve altında deneyimli arkadaşların yazdıklarını okuyunca...şimdi ben 6.ayın içindeyim bb 'de..artık hocaya birşey kullanmam gerekirmi diye sordum ve oda bana

http://www.naturaturk.com/default.asp?git=9&urun=122225

YUKARIDA linkini verdiğim (salonda satılıyor fiyatı 90 tl..)bunu kullanarak başlamam gerektiğini söyledi..şimdi ben ona soramadıklarımı sizlere yöneltmek istiyorum;

1- bu benim neyime yarayacak ,yani bende ne etki yaratacak

2-kilo yapacakmı

3-böbrek taşı v.s sorunlar okumuştum bu tür ek besin kullanmanın bunda buna benzer sorunlar yaşarmıyım...

4-neden protein tozu ve creatin değilde özellikle bunu önerdi...

Beni bunlarda aydınlatırsanız çok sevinirim...

SAYGILAR...

Benim merak ettiğim ben bu spora başlayacağım ama ben öyle şişmek istemiyorum boyum 1.75 kilom 70 ben kas yapıp en fazla 75 kilo olmak istiyorum bunun için protein tozu kullanmalımıyım 3. aydan sonra?

Arkadaşlar konu açmama gerek kalmıyor bu başlık ve altında deneyimli arkadaşların yazdıklarını okuyunca...şimdi ben 6.ayın içindeyim bb 'de..artık hocaya birşey kullanmam gerekirmi diye sordum ve oda bana

http://www.naturaturk.com/default.asp?git=9&urun=122225

YUKARIDA linkini verdiğim (salonda satılıyor fiyatı 90 tl..)bunu kullanarak başlamam gerektiğini söyledi..şimdi ben ona soramadıklarımı sizlere yöneltmek istiyorum;

1- bu benim neyime yarayacak ,yani bende ne etki yaratacak

2-kilo yapacakmı

3-böbrek taşı v.s sorunlar okumuştum bu tür ek besin kullanmanın bunda buna benzer sorunlar yaşarmıyım...

4-neden protein tozu ve creatin değilde özellikle bunu önerdi...

Beni bunlarda aydınlatırsanız çok sevinirim...

SAYGILAR...

Arkadaşlar biri yardımcı olabilirmi 2 gün oldu halen bir yanıt yazılmamış..

Değerli hocalarım yakalşık 3 aylık bi aradans sonra yarın spora başlıyorum.2 yıldır ara ara yaptım gçen sende 3 er aydan 2 dönem yaptım yaşım 21 boy 1.80 60 kiloyum hedefim kilo alımı..elimde now markasının creatin -BCAA-Glutamine multivitamini var Twinlab amino liquid ve twinlab whey var bunları kullanırım diye aldım zmanında..şimdi forumdaki bazı konularda ilk 3 ay yeni başlayanların hiçbişey kullanmaması önerliyor fakat ben kendimi hangi kategoriye sokmam gerektiğni bişmiyorm ben bu sporla 8 kilo aldım gram göbek yapmadn beslenmeme süper dikkat eden birisiyim ve çok ağır az çalışarak hissederek çalışarak yaparım antremnımı yani yeni başlayan gibi boş barla dğil olayım benim gib çalışan biri içinde bu suplement kulanmama kuralı geçerlimi bugüne kadar bi tek whey kullandım ama gerçekten ağır çalışyıorum ve faydasınıda görüyorum..sizce bu ürnleri bi kaç ay sonra mı kullanayım yoksa hemen başlıyayım mı nasıl yüzded yüz fayda sağlarım hangilerini kullanamm hedefime yönelik olur ilk 3 ay zaten karbonihdrat artırıcım yulaf tı eti burçak fln ama kendmi suplement kullanama konusunda özelikklede glutamin creatin ve BCAA konusnda bi konuma yerleştirmedim wheyi kesin kullanıcam ama beni bilgileindirseniz çok sevinirim cvplarınız için teşküelr dumbelllls

hocam ben bu vitamin protein işlerinden anlamıyorum hiç fakat antreman sonrası içilen protein içecekleri falan var yada apları bunlardan alıyımmı salondakiler diyorki zararlıdır yanı demek ıstedıgım bu protein aplarından falan alsam bır faydası olurmu gerçi sporada daha yenı basladım

yeni başladığım zamanlarda kreatin kullanmıştım zararıma oldu çünkü ynında yeterli sıvı almıyordum(cahillik) ve kreatin kullan dığım zamanlarda antrenman sırasında (ağırlık kaldırırken) titremeye başlıyordum ben de kullanmayı bıraktım daha sonra sporu da bıraktım ve dizlerimde aşırı derecede kuruluk varrı 4 ay sonra yeni yeni düzelmeye başladı yani bu sporu sadece fit kalmak amacıyla yapıyorsanız supplement kullanmamanızı öneririm. bu benim önerim sitedeki ustalarım yanlışsa lütfen söylesinler ben de yanlışımdan döneyim.

Back
Yukarı