Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hocalarim bir sorum olacakti 5. ay bitti protein tozu zaten bi miktar kullanmıstım onceden simdi iyice pistigimi dusunuyorum ve bcaa glutamine amino asit ve protein tozu birlikte almayi dusunuyorum yorumlarınız nelerdir hedefledigim vucut tipi-van damme gibi bir vucut

4 aylık bir deneyimin vardı aradan 5 ay geçti spor salonunu değiştirdim ve yeniden devam ediyorum.şu anda salondaki herkez bana gainer öneriyor çübkü çok zayıfım.1.72 boy 55 kg yim.çok güzel ağırlık basıyorum hocam takdir ediyor.acıyı hissediyorum.

her neyse lafın kısası bana ne önerirsiniz ? gainerin hangisinden almalıyım ? yağ oranım da düşük % 6 yağ oranım var. omuz felan çalışırken kaslar sanki iplik gibi ayrıldığını görebiliyorum

arkadaşlar 2 ay oldu 3,5 kg aldım.sevindim vücudum değişti lütfen bana cevap yazın sizce hangi gainer den protein tozundan veya herneydense ondan almlııyım ?

merhaba

hocam merhaba bende yeni katildim siteye.ben vucut gelistirmeye baslayali 1 bucuk ay oldu.ama daha oncesinden kickbox yaptim ve evdede calismalara devam ediodum.oyuzden bende simdi bi supplement almak istiorum ve haftaya almanyaya gidicem sizce protein tozumu yoksa amino asit mi almaliyim.hangisi kas yapimina daha yardimci olur beni hemen bilgilendirebiliseniz cok sevinirim simdiden tessekkur ederim.

herkeze slmlar,ben hem foruma hemde bu sporda yeniyim,bundan iki sene önce ufak bir merakla başladım ancak bilinçsizdim ve yaptıgım hareketler dumbell curl,dumbell fly,pull over,dumbellla alna press,hammer,mekik bide sınav tabi bilinöli çalısmıodm asaı yukarı 7 ay yaptım wucudum tabırı caızse karı gıbıydı en azndan yedı ay sonra toparladı baya bılıncsızce yapmam ragmen sonra 1 yıl gırdı araya oss sımdı unideyim salona gıdıorm 3 aydır bu 3 ay gaıner kullandım gercı yanlıs kullandım ama sımdı tertemız guzel bı baslangıc yapayım dedım aldm amıno 6100 creatinde alıorm yanında
son bır haftadır doğru mu yapıorm etki eder mi öneriniz nedir?boy 181 kılo 81 kol 39 gous 104

kilo almalıyımmmm

merhaba bende yeni üyeyim ama bir süredirde takip etmekteyim sormak istediğim önemli bazı şeyler var.
1.61 boyunda 43 kiloyum bayanım aşırı zayıfım ve bi türlü kilo alamıyorum en son şurupla kilo almaya çalıştım ama ne yediysem göbeğime gitti yani yine zayıf bi vücut ve şişen bir göbek
bu yüzden anladımki sporla ancak düzgün kilo alabilirim. aslında yıllardır dans eğitimi alıyorum ama tabi bu bölgesel çalışmanın vericeği şekillenmeyi vermiyor. ben 7-8 kilo almak bunuda kaslanıp şekilli almak istiyorum yani göbeklenmeden yağlanmadan
haftaya body building çalışmalarının ağarlıkta olduğu bir spor salonunda çalışmaya başlıycam kendiside milli sporcu olan bir antrenörden yardım alarak kaslanmaya çalışıcam.benim asıl sormak istediğim ek besin olarak ne alabilirim çünkü yeme problemide çekiyorum ama elimden gelenin en iyisini yapıcam mutlaka yanında ek besinde kullanmak istiyorum kilo alımıma katkısı olması için.öncelikle ek besinleri kullanmaya kaçıncı aydan itibaren başlamalıyım. birde kullanmam gereken benim için en iyi olabilecek nedir yani gainer mı protein tozu mu yoksa ikisini birden mi kullanmalıyım? amacım yağlanmadan kaslanarak kilo almak en az 5 kilo almam şart fazlasınıda istiyorum eğer yapabilirsem.
tavsiye edebileceğiniz markalarda benim için önemli. kendim araştırdığım kadarıyla fiyat-beğeni açısından hardline progainer 4500 gr almayı düşündüğüm marka maliyet açsından zorlamaması bikaç ay beni götürebilmesi de önemli. düşündüklerim bunlar beni bilgilendirebilirseniz taviyese verirseniz gerçekten çok sevinirim

araştırdığınız ürün fiyat ve performans olarak yeterli düzeyde. ancak bu ürünler kurtarıcı değil sadece yardımcıdır kilo almanız yolunda 5 dilim varsa bahsettiğiniz kilo aldırıcı bu 5 dilimden sadece 1 tanesine sahiptir.

miili sporcu bir hocamız konuyu çok daha iyi takip ve analiz yapacaktır.

isterseniz sizde bu bölüme https://www.bodyforumtr.com/vbforum/antrenman-g-nl-f59.html
başlık açıp günlük tutabilirsiniz böylece yanlış doğruda size yardımcı olabilir sizi takip edebiliriz.

Selamlar Hocam .. ßen body e yeni başladım. 1 ayım bitti ve 2. aydayım protein + amino kombinasyonu yapmam önerildi bana bu ne kadar saglıklıdır bu kadar erken kullanırsam bı yararı olurmu ? Boy 1.78 kilo 98

hocam merhaba bende yeniyim foruma
öncelikle bu kadar güzel bilgiler içerisnde adeta boguldum diyebilirim :) gercekten yaptıgınız bu çalışmalar güzel.

benim srum şu: tam 3 aydır bu sporu yapıyorum daha önce 1 ay yaptım bıraktım 1 ay yaptım bıraktım toplam bırakmalarım 2 ay falan olmuştur.
şuan da da hala devam ediyorum ve 19 nisan da da toplam 4 ay olacak.
1 ay olduktan snra whey muzlu protein tozu kullandım cünkü hergün et ve et ürünlerini yiyemiyorum maddi sorunlardan dolayı

boyum 1.80 kilom 83 diğer ölçülerimi tam bilmiyorum yani ezberimde degil.bayrampaşa da bir yerde spora gidiyorum.
benim amacım biraz daha gelişmek yani bu iş sabır işi biliyorum ama biraz sabırsız bir insanım :) biran önce böyle kollarımın 40 küsürlere gelmesini istiyorum mesela :) kolum ilk başladıgımda 32 falandı şimdi 36 geliyo ama yetersiz görüyorum.karn bölgemde yaglanmalar var mesela.bana ne tip haplar önerirsiniz.? yani beslenmemde kötü sayılmaz ama kollarmın bir an önce şişmesini vücudumun düzene girmesini istemekteyim 3 aydır yapıyorum ama sanki hala bişey yok gibi :( bana önerebileceğiniz aminoasitler nelerdir?

şimdiden ayırdıgınız degerli zamanınıza teşekkürler
saygılarımla

hocam merhaba bende yeniyim foruma
öncelikle bu kadar güzel bilgiler içerisnde adeta boguldum diyebilirim :) gercekten yaptıgınız bu çalışmalar güzel.

benim srum şu: tam 3 aydır bu sporu yapıyorum daha önce 1 ay yaptım bıraktım 1 ay yaptım bıraktım toplam bırakmalarım 2 ay falan olmuştur.
şuan da da hala devam ediyorum ve 19 nisan da da toplam 4 ay olacak.
1 ay olduktan snra whey muzlu protein tozu kullandım cünkü hergün et ve et ürünlerini yiyemiyorum maddi sorunlardan dolayı

boyum 1.80 kilom 83 diğer ölçülerimi tam bilmiyorum yani ezberimde degil.bayrampaşa da bir yerde spora gidiyorum.
benim amacım biraz daha gelişmek yani bu iş sabır işi biliyorum ama biraz sabırsız bir insanım :) biran önce böyle kollarımın 40 küsürlere gelmesini istiyorum mesela :) kolum ilk başladıgımda 32 falandı şimdi 36 geliyo ama yetersiz görüyorum.karn bölgemde yaglanmalar var mesela.bana ne tip haplar önerirsiniz.? yani beslenmemde kötü sayılmaz ama kollarmın bir an önce şişmesini vücudumun düzene girmesini istemekteyim 3 aydır yapıyorum ama sanki hala bişey yok gibi :( bana önerebileceğiniz aminoasitler nelerdir?

şimdiden ayırdıgınız degerli zamanınıza teşekkürler
saygılarımla

Senin ilacın belli. Sabretmek !!!

merhaba optimum whey aldım .haftada 3 gün salona gidebiliyorum.kutunun içinde bi ölçek var.ne zaman ve ne kadar whey kullanmalıyım .tşk ederim

merabalar.bu sporda 6.ayımı bitirdim ve bu süreç içerisinde yaklaşık 7.5-8 kilo kas aldım.boyum 1.87 başlangıç kilom 63 idi şimdi ise 71.sadece whey protein kullandım o da son 1.5 ay.geçen ay programımda köklü bi değişiklik oldu kasları gün gün farklı gruplar olarak çalışmaya başladım bilirsiniz,haliyle biraz yoğun ve yorucu olmaya başladı.. şimdi biten whey proteinimi yeniledim.benim sorum ise şu; uzun süreden beri sitedede onlarca sayfa yazı okudum creatine ve glutamine ile ilgili fakat henüz bir karara varamadım.sizce creatine ve glutamine'i wheyin yanında kombinasyon olarak dahil etmelimiyim? bi yararı olur mu yoksa 7.ayda kullanmak için daha erken mi?

kaslarım yumuşacık oldu arkadaşıma bakıyorum benden daha sert ve sıkı amino acid kullandım dedi bende aldım ama hala bi değişme yok bende hocam hatta karın kaslarımın görünürlüğü bile kayboldu ben ne kullanmalıyım acaba mankenler gibi olayım mesela mekik gögsümde 30 kilo ile yarım mekik sehbasında mekik çekiyorum artık kaslar ısıdan ölecek ya ama böyle net bi görünürlük yok taş gibi kas istiyorum yardım edin ha bide mesela benc press 70 basıyorum ama kaslar yumusak çevremdeki insanlardan performansım çok fazla ama kaslarda sıkıntı var görünüşte

Merhaba Hocalarım Size Sorularım Olacaktı;

Ben 1 aydır body gidiyorum.Yaşım 16, boyum 1.75 , kilom 56.Protein Tozu Kullanıyorum.

Hocalarım ben protein tozu olarak ......... whey pro kullanıyorum.
Hocalarım benim sorum kullandığım protein tozunun bana bir yararı olurmu onu sorcaktım bi de çabuk yorulduğum için creatin kullanmama gerek varmı ?

bench_O

Merhaba,
Ben de yaklaşık 3 yıl ara ara body yaptım. Bir miktar kas kütlesine sahibim.10 aylık uzun bir aradan sonra bu hafta tekrar başladım. İdmandan çıktıktan sonra bazen 2-3 saat; bazen 5-6 saat kadar eve gidemediğim ve yeterli beslenemediğimi düşündüğüm için supplement kullanmaya karar verdim. Daha önce kullanmadım ve bu başlıkta sormak istiyorum.
Bir altyapıya sahip olduğumdan tavsiye edilen 3 aylık sürenin benim için uzun olacağını düşünüyorum.Bugün gidip "Optimum Nutrition Gold Standard %100 Whey 940gr" Protein tozu aldım. Henüz almaya başlamak için erken olduğunun farkındayım ve 2-3 hafta sonra, kasları biraz açıp öyle başlamayı düşünüyorum.
Vücut yapım fazla yağlı olmamasına rağmen karında, özellikle göbek altında biraz yağlanma oldu. Sıkı bir diyetle 1 ayda verilebilinecek cinsten.
Çalışma sistemim ise eskiden beri şöyle. İlk 10 dk ısınma koşusu yapıyorum. Sonra hareketin türüne göre 8, 10 yada 12 tekrarlı göğüs+kol ya da omuz+sırt ya da bacak. son olarak da kardiyo ve 10 dk koşu. İdman sürem 60-100 dk aralığında değişiyor.
Boy: 1,81 m ; Kilo: 74 kg

Şimdi antreman şekli, boy/ kilo durumu ve verdiğim arayı dikkate alacak olursak; Supplement kullanımı için düşüncem ve tercihim doğru mudur?

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum...

Abi ben bu spora başladım. 3 ay gittim fakat maalesef sakatlandım. İnşallah 4 ay sonra falan tekrar başlayacağım. Gittiğim 3 ay sürede supplement kullanmadım. Acaba tekrar başladığımda supplement kullanmak uygun olur mu?

Back
Yukarı