Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
supplement kullanımı

herkese slm bu spora yeni başladım ve aklımda bir çok soru var cogunu forumda buldum ama su var aklımda kalan 1,83 boy 69 kiloyum kas kütlesi olarak kilo alma amaclı basladım ve hocam daha basladıgım gün supplement kullanmamı önerdi ve 15 gün oldu kullanıyorum yemekle ilgili bir sorunum yok günde 5 ögün ve protein yıgını yiyorum ama kilo alamıyordum dokrotun tavsiyesiyle basladım spora sizce devam etmelimiyim supplement kullanmaya şimdiden teşekkürler.dumbelllls

öncelikle herkese selamlar..bende bu sporo yeni başladım ama daha önceden break dance yapıyordum ve vücudum az miktardada olsa kaslı...ben çok yoğun olduğumdan dolayı öğünlerimde fazla proteğin içeren yiyecekler yiyemiorum...bu yüzden ek olarak protein'mi almalıyım yoksa amino acid mi?? yada hiç birşey almamalıyım???

ben kilo almakta zorlanıyorum weight-gainer önerirmisiniz? hangi weight-gainer ii sonuç verir,hangisi kalitelidir, hangisinin fiyat performans oranı iyidir?

ben kilo almakta zorlanıyorum weight-gainer önerirmisiniz? hangi weight-gainer ii sonuç verir,hangisi kalitelidir, hangisinin fiyat performans oranı iyidir?

dostum ben 52-53 kiloydum spora başlarken bazı gainerlar kullandım çokta düzgün kullanamadım fiyatlarından dolayı az az kullandım fayda alamadım o yüzden..

en son hardline progainer aldım forumda ki yorumlara göre fiyatıda güzel bi kutuyu bitirip ikincisini aldım çok memnun kaldım yani. şuanda 62-63 kg.yim.

ama bununla birlikte güzel antrenman yapıp iyi beslendim iyi dinlendim.. haftada 3 günü geçirme bence antrenman gününü kilo almak istiyosan ama çok kilo az tekrar sağlam asıl antrenmanlara ve tabiki normal öğünlere..

ben bu şekilde 52kg.den istediğim kiloya ulaştım. şimdi hedefim 70 kg.. 3. "progainer" ım haftasonu geldi bu gün küre başladım. tavsiye ederim rahatlıkla.

Selam

Herkese Selam formunuza yeni üye oldum.17 yaşındayım 1.70 boyunda 64 kiloyum.Yaz tatilinde çalışmaya başladım.yeni başlayanlara önermiyorsunuz ama 2-3 haftadan sonra az miktarda aminoasit alsam faydası olur mu? (Örneğin antrenmandan önce alınması gerekenin yarısı kadar) İnternette fiyatlara baktım hardline BCAA nın fiyatı ve yorumları uygun geldi.Yeni başlamama rağmen antrenman sırasında kasları desteklemek için BCAA almam uygun olurmu sizce? çok uzun süreli kullanmayı düşünmüyorum.Gelişimi hızlandırmak için 1-2 ay kullanıp bıraksam zararı olur mu?

s.a hocam uzun bi aradan sonra tekrar aranıza geldm ben eylülde baslamayı düşünüyorum ve bidaha ki yaza kadar defisyonluı bi vucudum olsun istiyorum suanda öyle ama gögüs ve kollarda eksiklik görüyorum ve baslarken aslında creatine ve kilo aldırıcı kullanmayı düşünüyordum bu yazdıklarınızdan sonra kararsız kaldım ne yapmalıyım :S boyum 174 kilom 65

Fayda sağlamasından ziyade ilk 3 ay programı zaten hafif ağırlıklarla yapıldığı için vücudun harcayacağı enerjiyi normal öğünlerden protein ve karbonhidrat alımıyla kapatabilirsin. 3. aydan sonra hacim için yüksek ağırlık girileceği için ek besin takviyesi önerilir.

Merhabalar bodyforum üyeleri . Benim 1 ayım oluyor nerdeyse 1 hafta önce protein almaya başladım . 182 boya 65 kilo olup yediğimide yetersiz bulduğumdan protein desteği aldım . Eğerki almasam bir deri bir kemik kalacaktım . spor yapan bir insan kilosunun 2 katı gr olarak protein alması gerek . Ne kadar yesemde aldığımı düşünmediğim için protein aldım . Yani param çöpe mi gitmiş oluyor ?

çok haklısın hernan, ama yeni başlamış birisi için bo konular çok karmaşık geliyor.salona ilk gittiğinde ihtiyacını belirtiyosun, örneğin kilo almak istiyorum diyorsun ve hoca sana kısa bir salon turu attırdıktan sonra, kendisinin ne kdr dürüst çalıştrığından bahsediyor, diğer salonlarda ise hocaların öğrencileri çok gelişmemesi için engelleyecek şekilde çalıştırdığından bahsediyor ve bunun gibi şeyler.kendi yeterliliklerinden bahsediyor hemen, şöyle ilk yardım eğitimi,böyle bilmemne sertifikası ve aranılan bir insan olduğu fikrini empoze ediyor.dikkat ettim bu insanlar hep aynı profil, meslek ne olursa olsun.
salona benim gibi yeni başlayan birsürü insan var, her birine başlarken bir kutu amino(supplement), bir cutu creatine satıyor.-yeni başlayan biri olarak nerden ne alınması gerektiğini bilmediğinden direk oradan alıveriyorsun-çok kötü bir şey bu, resmen insanların saflıklarından yararlanıyorlar.işin iyi beslenme ve beslenme programı kısmından da hiç bahsetmiyor, sadece bol bol ye deniyor.halbuki supplement kullanımı önemli birşey dediğin gibi, para çöpe gidiyor resmen.bu durumlar insanı resmen bu spordan soğutuyor. :mad:
herşeye rağmen, başka yerlerde çalışıp iyi bir duruma gelmekte kararlıyım.
cevaplarınız için de teşekkür ediyorum bu arada.forum sayesinde kulaktan dolma bilgilerden kurtuldum.thums:

merhaba
ben vg ye başlayalı 1 ay kadar oldu.salona ilk yazıldığımda ordaki hoca amacımın ne olduğunu sordu ,ben de kilo almak dedim.bana ertesi gün protein tozu sattı ve o tozdan 2 kez aldım 1 ay içinde,ayrıca paketin üzerinde marka filan dahi yok sadece üstünde ürün açıklaması var(orjinal değil Türkçe).bana bir de kimseye söyleme ve gösterme dedi. bu yazıyı okuduktan sonra keklendiğimi düşünmeye başladım.bu arada günlük protein ve karbonhidrat ihtiyacımı karşılayacak şekilde besleniyorum bırakmalımıyım protein tozunu?
bu arada
yaş 19
kilo 67
boy 1,74

Merhabalar arkadaşlar.Ben bu sporu 2 yıl önce 3 ay yaptım.Geçen sene 2 ay yaptım.Ve en son bu sene 1bucuk ay kadar yaptım.Şimdi tekrar başlıyorum.Protein tozu kullanmayı düşünüyorum.Ne dersiniz ? Ben şimdi yeni başlamışmı sayılıyorum.Yoksa önceden yapmış olduğum için bu kural bende geçerli değilmi direk başlasam fayda görürmüyüm ?Çünkü bu sene 1 bucuk ay kadar yaptım fakat hiç bir gelişme göremedim.Diğer senelere göre.Aslında gözle görülür tek gelişme ilk yaptığım yılkiydi.

yeni başlamış sayılıyosun sürelerin arasında 1 er yıllık farklar var önce bu sporu devamlı yapıp yapamıyacagına karar ver ondan sonra 1 ay dogal yollardan karsılamya calıs eger uzun süre hatta hayatının bir parcası haline getireceksen bu sporu ek besin maddelerine ihtiyacına göre yönel.

Cevap için teşekkürler.Bu sporu ilk yaptığımda ilk ay baya bir ilerleme kaydetmiştim.Göğüs(yanlış hatırlamıyorsam)8 cm büyümüştü.Fakat ara verdikten sonra tekrar başladığım her seferimde ilk ay hiç bir gelişim gösteremediğimden şevkim kırıldı hep bıraktım.Bu kezde aynısını yaşamak istemiyorum.Ciddi bir şekilde devam ettirmek istiyorum bu işi.Sanırım bir ay bekleyip duruma göre kullanıcam veya kullanmıycam.Yada dayanamayıp direk yarınki antreman sonrası ilk proteintozumu içicem :D

Cevap için teşekkürler.Bu sporu ilk yaptığımda ilk ay baya bir ilerleme kaydetmiştim.Göğüs(yanlış hatırlamıyorsam)8 cm büyümüştü.Fakat ara verdikten sonra tekrar başladığım her seferimde ilk ay hiç bir gelişim gösteremediğimden şevkim kırıldı hep bıraktım.Bu kezde aynısını yaşamak istemiyorum.Ciddi bir şekilde devam ettirmek istiyorum bu işi.Sanırım bir ay bekleyip duruma göre kullanıcam veya kullanmıycam.Yada dayanamayıp direk yarınki antreman sonrası ilk proteintozumu içicem :D

protein tozları sadece destek içindir protein ihtiyacının tamamını onunla karşılayamazsın o yüzden acele etme öncelikle bi altyapı oluştur beslenmene dikkat et nasıl beslenmen gerektiği bi çok başlıkta bulunuyor...

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-beslenme-tekni-t8692.html

bu başlığa bakabilirsin...

Son düzenleme:
Beyler Kasların gelişim süreci nasıldır bende yeni başladım fakat amacım şekillenmesinden cok hacmini genişletmek hemde cok fazla ne önerirsiniz en kısa zamanda nasıl iyi sonuç alırım yardımcı olursanız sevinirim...

Back
Yukarı