Yeni Başlayıp Kilo Almak İsteyenler

Merhaba,
Ben ektomorf tipinde 38 yaşında, 185 cm boyunda ve 73 kiloyum.zor kilo alıyorum ama asıl sorum şu;yıllardır spor yapmıyordum çünkü 10 sene önce L4-5 seviyesinde ciddi bel fıtığı geçirdiğim çekiniyorum.üst vücut çalışmasında bir şekilde halledicem ama bu şartlarda bacak egzersizlerini ne yapmam gerekiyor.ayak bileği dahil komple bacak çok ince.Squat yapmak için ağır kiloya giremem hatta Squat tamamen bana zararlı olabilir mi, vücut ağırlığı ile yaparsak bacak gelişmezmi ve kaç tekrar yapmak lazım, leg extension gibi izole hareketler işe yarar mı, sonuçta amacım bacaklara hacim kazandıracak bir şey yapmak.sadece iyi beslenerek ve vücut ağırlığı ile Squat yapsam işe yarar mı?
Bu konuda sizden öneri bekliyorum,

Teşekkürler,

şunuda unutmayın vücut geliştirmede önemli olan kilo almak değil kas kütlesi kazanmaktır. ben 5 günde 6 kilo aldığımı biliyorum. bu şekilde kontrolsüz kilo alınınca neredeyse tamamen yağ olarak alıyorsunuz hiç bir amacı olmuyor. siz beslenmenize dikkat ederek ağırlıkta çalışırsanız eğer yeni başladıysanız ilk yıl rahat 8-10 kilo bir kas kütlesi alacaksınız zaten. o yüzden sakin olun kontrollü bir şekilde devam edin kilo almak için özel bir ürün, çaba gerekmiyor. herşeyi zamana bırakın. özellikle gaza gelipte profesyonellerin yaptığı gibi bulk yapıcam yemem lazım ne bulursam demeyin sakın tüm çabanız çöpe gider.[DOUBLEPOST=1431826642][/DOUBLEPOST]
Merhaba,
Ben ektomorf tipinde 38 yaşında, 185 cm boyunda ve 73 kiloyum.zor kilo alıyorum ama asıl sorum şu;yıllardır spor yapmıyordum çünkü 10 sene önce L4-5 seviyesinde ciddi bel fıtığı geçirdiğim çekiniyorum.üst vücut çalışmasında bir şekilde halledicem ama bu şartlarda bacak egzersizlerini ne yapmam gerekiyor.ayak bileği dahil komple bacak çok ince.Squat yapmak için ağır kiloya giremem hatta Squat tamamen bana zararlı olabilir mi, vücut ağırlığı ile yaparsak bacak gelişmezmi ve kaç tekrar yapmak lazım, leg extension gibi izole hareketler işe yarar mı, sonuçta amacım bacaklara hacim kazandıracak bir şey yapmak.sadece iyi beslenerek ve vücut ağırlığı ile Squat yapsam işe yarar mı?
Bu konuda sizden öneri bekliyorum,

Teşekkürler,

ilk olarak yağ oranınızı ölçtürün. %10 üzerindeyse bunun altına inmek için bazal metabolizma hızınızın bi miktar altında kalori alın. yağlarınız erisin kaslar korunsun. proteini ihmal etmeyin ağırlık çalışın kardinoyu abartmayın. %10 a ulaşınca bazal metabolizma hızının 200-300 fazlası kalori alarak devam edin çalışmaya zamanla yağsız bir vucut şeklinde kilonuz artacaktır.

bu ne demek kilo alamıyorum yada veremiyorum diye bişey yoktur. alamamanızın nedeni tamamen az yemenizden kaynaklı. metabolizma hızı altında yemek yiyince haliyle kilo alamıyorsunuz hepsi enerji olarak kullanılıyor. sakın kilo alacam diyo önümüze gelene vurmayın tamamen yağ olarak alırsınız.

Son düzenleme:
Merhabalar. Siteye artık yardıma ihtiyacım olduğu için üye oldum. Fazla uzatmadan anlatmaya başlayayım.

Yaşım şu an 21. 164 boyundayım. Hayatım boyunca kilolu bir insandım, zaman içinde kademeli olarak verdim ama en hafif halim 59 kiloydu ancak aşırı yağlı bir vücudum olduğu için çok daha geniş gözüküyordum tabii. Geçtiğimiz ağustos ayında ise 65 kiloyu görmem üzerine diyet yapmaya başladım, son zamanlara kadar da her şey yolundaydı. Derken son birkaç ayda işin ucunu kaçırdım. Şu an kilom 42. Spor olarak uzun yürüyüşler yapıyorum günde min. 16 km, max 30 km civarı, ortalama 140-145 bmp ile, haftada 4-6 gün. Durum şu ki, bende resmen anoreksiya başlangıcı var. Kalori hesapları, kilo takıntısı vs. Görüntüm de hiç hoş değil artık, fazla cılızlaştım. Sözün özü, doğru düzgün kilo almak istiyorum ancak yağlanarak şişerek değil. Beslenme konusunda fazlasıyla bilgi sahibiyim, destek almak istediğim nokta antrenman konusunda. Neler yapmalıyım? Ne kadar yapmalıyım? Hem kilo alıp hem de sağlıklı/fit bir görüntüye nasıl kavuşulacağı konusunda bilginizi esirgememenizi temenni ederim. Çok teşekkürler şimdiden.

Selamlar.Forumda bulunduğum zaman içerisinde yeni üyelerin ve sporda yeni olanların en çok kafasını kurcalayan sorunlardan biri olan kilo almayı bi siteden alıntıladım.Kilo almak isteyen yeni bi sporcu bu makaleyi bi kere mutlaka okumalı diyorum;

Kilo Almanın Püf Noktaları
Kilonun fazlası zararlı olduğu kadar çok zayıf olmakta bir o kadar zararlıdır bazı insanlar vardırki metabolizması çok hızlı çalışır işte bu nedenle yediklerini çabuk yakarlar ve kilo alamazlar bazıları genetik bazılarıda başka etkenlerden dolayı kilo almada zorlanır...

Peki kilo nasıl alınır ? Kilo almak için günlük kalori ihtyacınızdan fazla kalori almak gerekmektedir. mesela sizin günlük kalori ihtiyacınız 3000kcal ise siz 4500/5000 yada daha fazla kalori alırsanız kilo almaya başlarsınız fakat buradaki püf noktası şudur aldığınız kaloriyi egzersiz & vücutgeliştirme gibi sporlarla birlikte değerlendirdiğinizde kas kütlesi olarak kilo alırsınız.... asıl olması gerekende budur tıp dünyası kas kütlesi olarak kilo almayı sağlıklı görmekte ve önermektedir yağ olarak kilo almak ilerde damar tıkanıklığı,kalp krizi, vb... sorunlara yol açtığı kanıtlanmıştır elbetteki vücudumuzun yağada ihtiyacı vardır fakat gerektiği kadar alınmalıdır....

Peki kilo alırken nelere dikkat edilmeli ? Eğer gerçekten ciddi bir zayıflığa sahipseniz bir doktora gözükmenizde fayda görüyoruz çünkü aşırı zayıflıkta obezite gibi bir hastalıktır ama almak istediğiniz 5-10kg gibi bir değerse bunu kendinizin oluşturacağınız bir yemek programı ile alabilmek mümkündür.....

Yağ kütlesi olarak kilo almayı kesinlikle önermediğimiz için... sizlere kas kütlesi olarak kilo almanın yollarını anlatmakta fayda görüyoruz.... kas kütlesi olarak kilo alabilmek için önemli olan gıda proteindir.... ama şunuda unutmamalıyız ki sadece protein almak bir işe yaramaz yanında spor yapmakta şarttır....

Vücutgeliştirme sporunun temelinde yatan karbonhidrat & protein beslenme stili size kilo aldırmak için yeterli olacaktır yanlız antreman öncesi karbonhidrat antreman sonrası protein & karbonhidrat alınması daha uygundur. zayıf bir bünyeye sahipseniz antremanda aldığınız karbonhidratı yakacağınız için daha fazla karbonhidrat almak ve antremandan sonra yine karbonhidrat almak hem kas kütlesine enerji verecektir hemde size kalori olarak dönüp kilo almanıza yardımcı olacaktır Sporcunun sevdigi, alisik oldugu besinler tercih edilmelidir. Hacmi az konsantre besinler alinmali, besin degeri yüksek bilesik karbonhidratlar tercih edilmeli, enerjinin artisina bagli olarak hayvansal kaynakli kaliteli protein, vitamin ve mineral alimi artirilmalidir. Ögün aralarinda; kuru kayisi, kuru erik, kuru üzüm gibi kuru meyveler ve findik, fistik, ceviz, badem gibi kuru yemisler alinmalidir. Sütlü veya hamur isi tatlilara kek ve pastalara findik, fistik, ceviz, krema, yumurta, kuru üzüm eklenmelidir. Çay, kahve, kakao ve meyve sulari gibi içeceklere, seker ve süt katilabilir. Bulanti, kusma gibi olumsuzluklardan kaçinmak için yemekler çok yagli olmamalidir (çok yagli besinler, kizartmalar). Yagli besinler ayni zamanda tokluk hissi vererek istahi olumsuz etkilerler. Salata yerine sütlü tatlilar tercih edilmelidir. Kalorisi yüksek, besin degeri düsük bos enerji kaynagi dedigimiz besinler (alkol, kola, gazoz vb.) diyette fazla yer almamalidir Yemek saatleri programlanmali, acele ayak üstü ve gelisi güzel saatlerde atistirma seklinde yemek yenilmemelidir. Sinirlilik hali istahi olumsuz etkileyebileceginden sinirli ve huzursuzken sofraya oturulmamalidir. Kilo almak için karaciger, böbrek bozukluklarina yol açan kansere neden olabilecek ilaçlar (anabolizan vb.) alinmamalidir. Reçetesiz satilan ve dogal oldugu söylenen kilo veren ek besinlerin içerigine dikkat edilmelidir.

--------------vucutgelistirme.net sitesinden alıntıdır...-----------------
ben vg başlayalı 3 hafta oldu harlibe nutrition pro gainer 5000gr kullandım bitmek üzere ama bi kilo artışı olmadı.boyum 1 71 kilom 54 nasıl kilo alabilirim ya bu zayıflıktan bıktım yaşım 21

Ben mideyi boş bırakmamak işin püf noktası diyorum. Eğer benim gibi öğrenciyseniz sabah kahvaltısını 08.00 da yaptınız misal bundan sonraki tenefüslerde saat 10:00 gibi poğaça simit ve yanında da bir içecekle midenizi doldurabilirsiniz. Poğaça ve simitteki susamlar istediğiniz kiloyu size verecektir.

Ama bu kilolar istediğimiz şekilde olmayabilir
Doğru elde ettiğin kilo yağ olacağı için vücudunun istediğin yerinde ve istediğin şekilde olamaz tabi ama hedeflediğin kütleye ulaşırsın. Ondan sonra salonda o yağları yakmak sana kalmış bişey.

İnsanlar ilginç yahu. Youtube'dan bazı hocaları izliyorum birkaç aydan sonra protein tozu şart diyor , kullanmazsan ilerleme kaydedemezsin diyor. Bazıları ise düzenli beslen ne protein tozu yorma karaciğeri diyor. Hangisine inanacağımı şaşırdım.

İnsanlar ilginç yahu. Youtube'dan bazı hocaları izliyorum birkaç aydan sonra protein tozu şart diyor , kullanmazsan ilerleme kaydedemezsin diyor. Bazıları ise düzenli beslen ne protein tozu yorma karaciğeri diyor. Hangisine inanacağımı şaşırdım.
Sen düzenli beslen bak keyfine. Doğallıktan şaşma derim.

Merhaba böyle bi forum sitesi buldugum icin cok mutluyum. Ben 1.62 boyunda 45 kilodayim. 8 ay once dogum yaptim eski halime döndüm. Cocukla ilgilenmekten kendi yediklerime dikkat etmez oldum cogu gunu tek ogunle max. Iki ogunle bitiriyorum. Sigara cok tuketiyorum oda bildiginiz uzere iyice istahimi kesiyor. 2-3 ay icinde işe tekrar baslayacagim ve sporada gitmeyi dusunuyorum cunku cok sıskalaştım eşimde bende cok şikayetçiyiz bu durumdan. 55 olmak istiyorum kac ayı bulur gercekten bi bayan olarak sporla kilo alabilir miyim

ben vg başlayalı 3 hafta oldu harlibe nutrition pro gainer 5000gr kullandım bitmek üzere ama bi kilo artışı olmadı.boyum 1 71 kilom 54 nasıl kilo alabilirim ya bu zayıflıktan bıktım yaşım 21
Ayni urunu bende kullaniyorum kutunun yarisini geçtim ve 6kg civari aldim ama beslenmeme aşırı dikkat ediyorum gunde 3200 3500 arasi kalori aliyorum .. Yagli beslenmiyorum gunde en as 6 7 ogun yemek yiyorum 2gun spor 1gun ara şeklinde antrenman yapiyorum.. Tek problemim kahvaltilar sadece simit peynir ile idare etmeye calisiyorum.. Eger siz hic kilo alamiyorsaniz ek ara ogunler ekleyin programiniza gunluk en az yarim litre sut tuketin sabah ve gece yatmadan once 1 bardak seklinde... Imkaniniz varsa kahvaltida 1 2 yumurta yemeye calisin kesinlikle ac dolasmayin.. Supplementler ek gida oldugu icin size dogrudan kilo aldiracagini düşünmeyin.. Hayatınız ne kadar düzenli olursa o kadar hızlı ve sağlıklı kilo alirsiniz.. Forumda bol bol beslenme ile ilgili konulari araştırın..bu arada baslangicta kilo 49.9du suan 55.5 yas 22 boy 177 .. Benziyoruz yani :)

Merhaba böyle bi forum sitesi buldugum icin cok mutluyum. Ben 1.62 boyunda 45 kilodayim. 8 ay once dogum yaptim eski halime döndüm. Cocukla ilgilenmekten kendi yediklerime dikkat etmez oldum cogu gunu tek ogunle max. Iki ogunle bitiriyorum. Sigara cok tuketiyorum oda bildiginiz uzere iyice istahimi kesiyor. 2-3 ay icinde işe tekrar baslayacagim ve sporada gitmeyi dusunuyorum cunku cok sıskalaştım eşimde bende cok şikayetçiyiz bu durumdan. 55 olmak istiyorum kac ayı bulur gercekten bi bayan olarak sporla kilo alabilir miyim
Size tavsiyem spora başladığınız dönemde 3 öğüne ek olarak 2 ara öğün yapmanız. Antrenman öncesi ve sonrasında da gerekli besinleri alırsanız yağ yakmadan hacim arttırmış olursunuz. İyi çalışmalar...

Selaun aleykum abilerim kardeşlerim yeni üye oldum ve bu ilk mesajım. 3 aydir duzenli spora gidiyorum vucudumdaki degisimide gormeye basladim fakat sıkıntım az kilo duzenli yemege dikkat ediyorum. Ama sizin onerebileceginiz kısa ve öz kilo aldırıcı besinler soyleyebilir misiniz gramajlı degilde sunlari sunları tüket sana kilo katar diyeceginiz besinler nelerdir esmer pirinç vs vs bu arada boy 1.75 kilom 59-60

Selaun aleykum abilerim kardeşlerim yeni üye oldum ve bu ilk mesajım. 3 aydir duzenli spora gidiyorum vucudumdaki degisimide gormeye basladim fakat sıkıntım az kilo duzenli yemege dikkat ediyorum. Ama sizin onerebileceginiz kısa ve öz kilo aldırıcı besinler soyleyebilir misiniz gramajlı degilde sunlari sunları tüket sana kilo katar diyeceginiz besinler nelerdir esmer pirinç vs vs bu arada boy 1.75 kilom 59-60
Tavuk pilav makarna bulgur pilavı lor peyniri baklagiller. En degerlileri

yardım edermisiniz, daha önce kilolu olup kio veren ve bünyesi yağlanmaya müsait sporcular için ne tür beslenme uygulayabilirz. Şeker alımı ve beyaz ekmek dışında karbonhidrat tüketimi yağlandırır mı?

16 yaşımdayım . 1.83 boy , 59 kiloya sahibim . belden genişlemek için yağ mı almalıyım yoksa kas kütlesi ile birlikte o bölgem de genişler mi ?

yardım edermisiniz, daha önce kilolu olup kio veren ve bünyesi yağlanmaya müsait sporcular için ne tür beslenme uygulayabilirz. Şeker alımı ve beyaz ekmek dışında karbonhidrat tüketimi yağlandırır mı?
Low carb diyeti tercih edilebilir kompleks karbonhidrat ve sağlıklı yağlardan şaşmamak kaydıyla

Teşekkür ederim cevap için. Bir sorum daha var , belimi genişletmek için yapabileceğim hareketler neler ? Sadece beli genişletmeye yarayan hareketler neler ?

Back
Yukarı