Yeni başladım , yardıma ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Logannn

Üye
Merhaba abilerim . Ben 06.11.2000 doğumlu bir kardeşinizim , yarın 16 yaşımı doldurmuş olacağım :) Vücut geliştirme ve Fitness ile uğraşmaya 1-2 ay önce başladım . Ancak ilk haftalardan sonra gerekli gelişimi gösteremediğimi düşünüyorum . Boyum 170-169cm civarı kilom ise 50 . Spora başlamadan önceki kilom ise 47 idi . Küçüklüğümden beri jimnastik-futbol-basketbol ile yakından ilgilendim ve vücudum da dolayısıyla spora yatkın . Ancak biceps ve triceps'im gelişmeyi bıraktı . Bunla ilgili bir sürü araştırma yaptım ve uyku düzeni , beslenme , dinlenme gibi bir sürü önemli noktanın kas gelişiminde etkili olduğunu gördüm . Biceps-triceps-karın antrenmanlarını 2 günde bir , omuz ve göğüsü ise 3-4 günde bir yapıyorum ... Beslenme programın çok iyi değil ezelden beri yemek seçen biriyim ancak spordan sonra 3 kilo almayı başardım . Dediğim gibi biceps ve tricepsimin neden gelişmediğini merak ediyorum acaba zayıf olduğum için mi gelişmiyor ? 50 kiloluk bir adam olarak 30cm biceps sahibi olmam bile mucize gibi zaten , kilomu 65e çıkardığım zaman bicepslerim 35-40 cm arası olabilir mi ? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum , İyi günler dilerim ...

EDIT : Sporu evde yapıyorum herhangi bir salonda yapmıyor , protein tozu vb. yardımcı besinler tüketmiyorum .

Beslenme programim iyi degil demissin. Bu isin en temeli 1 - Besin 2- Uyku 3- Saglam bir antreman.
Sabah Oglen Aksam saglam beslenemiyorsan normal gelisememen. Bende sporda yeniyim 2 ay oldu.
Arastirmalarimi saglam yapiyorum. Beslenme uyku ve antremanlarimi saglam bir sekilde yapmaya gayret ediyorum.

Arkadaşın dediği gibi en önemli faktörlerin başında beslenme geliyor. Daha sonrasında düzenli uyku ve sağlam antremanlar.

Değerli üyemiz;
Konu başlığınız kilitlenmiştir.

Kilitlenme sebebi ;
“Yardım”, “Şuna Bir Bakın”, “Böyle Yapsam mı?”, “Nasıl?”, “Birkaç Soru”, “Acil Yardım” ve bunların benzerleri, hiçbir açıklayıcılığı olmayan konular açmak yasaktır.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı