Merhaba Kenan23
Elimden geldiğince cevaplıyayım
1.Bıkkınlık olayını etlere fazla yoğunluk verdiğimde bende yaşadım...
Daha fazla sağlıklı yağ, daha fazla sebze yemeği çeşidi, daha fazla baklagil kullanarak bu sorunu aştım.
Ama bıkkınlık olayının temelinde alışık olunmayan beslenme biçimi yatıyor...
Çocukluğumuzdan beri sürekli ekmekli unlu ürünler ile yetiştiriliyoruz!
Bir insanın beslenme alışkanlığı çocukluk da yerleşiyor...
Aslında çocukluk dan itibaren daha fazla balık daha fazla tavuk ile yetiştirilsek böyle bir durum oluşmaz!
Ben şimdiye kadar ekmek den bıktım diyenine rastlamadım!
Çünkü çocukluk dan itibaren ona alıştırılmışız, tam 10-20 senedir unlu alan bir metabolizma söz konusu!!!
2.Çok yetersiz bir yemek yelpazesi yok diye düşünüyorum.
Baklagil çeşitleri sebze çeşitleri biraz daha geniş bir yelpaze sunuyor açıkcası.
Fakat sizinde dediğiniz gibi çok yeterli değil!
Bunu da biraz dünya çapında son 100 yıldır insanoğlunun sağlıklı beslenme şekilleri geliştirmemesine bağlıyorum...
Yani endüstriye bakın binbir çeşit unlu türevi var, yüzlerce farklı versiyonu...
Ama dana eti ile tavuk eti dışında bir et endüstrisi yok!
Bir geyik etinin, tavşan ördek etinin endüstrisi yok...
3.Örnek öğün ilk iletimde verdim...
Opsiyonu geniş tutmak adına genelleyerek verdim.
10 çeşit sebze yemeği saymadım da "sebze yemekleri" şeklinde genelleyerek söyledim.
İlk iletimdeki genellemem den aklınıza gelen her türlü opsiyon ile çeşitlendirebilirsiniz

Envai çeşit salatayı deneyin, sebze yemekleri deneyin, mantarlar olabilir, baklagiller yine aynı şekilde, etleri ve sağlıklı yağları zaten kullanıyoruz
4.Bende hiç durmadı açıkcası, sadece şuanda yavaşladı...
Onun sebebi de artık yağlanmanın yavaş yavaş sonuna geldiğimden dolayı...
Ben %5e en fazla yaklaştığım son ramaklardayım artık bende yavaşlaması normal çünkü olay bitti

Nasıl hızlandıracağız yerine en son bu şekilde çok az bir işimiz kaldığında tamamen temizleyip nasıl baklavaları dizeceğiz olarak soruyu yanıtlıyayım
Henüz başarmadığım bir olayı tutupda cevaplamaya kalkışmam biraz abes olacak fakat benim bilgi birikimim sonucu şahsi inancım şu yönde;
Bence en son kalan yağlanmalar kasdan kilo alınarak temizlenir!
Şahsi kanaatim vücut sürekli yağlanmanın atılması ile sürekli kendinden kayıp vermeye bir yerde dur demeye başlıyor ve kendini bir kiloda sabitlemeye çalışıyor...
Sabitlemeye çalıştığı kilonun ise ne kadarının yağ ne kadarının kas olduğu vücudun artık çokda umurunda değil...
Bence bunu aşmak kasdan kilo almak ile mümkün olur...
Bunu ise doğal olarak bir Vg ci başarabilir...
Bu olaya "ideal kilo teorisi" deniliyor...
Henüz teori fazla doğruluğunu destekleyen araştırma mevcut değil fakat ben gerçeğe çok yakın olduğunu düşünüyorum...
Bu en son yazdıklarımın tamamı bir teori üzerinden kendi tassavvufumdur!
Bu olay doğrudur ve gerçekdir diyemem!
Sadece kasdan kilo almanın yağlanma atmaya katkı sağlıyacağına olan inancım tam
5.İlk iletimde ki yazımda da okuduğunuz üzere karatay da ketosise girmiyoruz, ketosisdeki kadar hassas bir durum söz konusu değil!
Sağlıklı Kh lar istenildiği kadar alınabilir fakat hızlı Kh lar evet karatayda yasak!
Ve dolayısıyla karatay beslenmesinin ilkeleri bozar ve hedefinizden çıkmış olursunuz!
Sadece antremandan hemen sonra kortizol durdurmak amaçlı 1-2 adet meyve şeklinde bir hızlı Kh kabul edilebilir, onu da zaten Vg ci adam yapmak zorunda!
Yoksa kasdan kaybetme riski söz konusu