caneser
Üye
herkesin görüşüne saygı duayrak bende konu hakkındaki nacizhane görüşümü belirtmek istiyorum. karatay diyeti kitabını bir kaç ay önce merak edip okudum. kitapta en çok odaklanılan nokta glisemik index ve ara öğün mevzusu. bu diyet kitaptaki gibi uygulanırsa tabiki yağ yakımı söz konusu fakat amacı 6 pack olan bir sporcu için yetersiz. bu diyetle ancak bir yere kadar yağ yakabilirsiniz ve ara öğün olmamasından dolayı vücudu proteinsiz bıraktığınız için kas kaybı yaşarsınız.
şimdi en önemli noktaya değiniyorum. yazar ara öğünü insülin direncini artırdığı için sakıncalı görmüştür. fakat ara öğünlerde sadece saf protein ve kaliteli yağ kaynaklı besinler aldığımızda insülin yükselmez. asıl önemli noktada bu. zeuss arkadaşımızın dediği gibi bu diyet sıradan bir yaşam süren sadece sağlıklı olmayı amaçlayan insanlar içindir ve vg için pek uygun sayılmaz. ancakmodifiye edilebilir. ben şahsen karatay diyetini modifiye ederek spor yaşantımı sürdürüyorum ve müthiş fark gördüm. size kısaca uyguladığım modifiye karatay diyetinden bahsedeyim.
karatay diyetindeki gibi 3 öğünümü yiyorum. kaliteli yağları kesinlikle eksik etmiyor ve korkmadan kullanıyorum. özellikle fındık ve zeytin yağı. kitaptada bahsedildiği gibi sadece bu iki yağı yemeklerde kullanıyorum. çünkü ayçiçek ve mısır yağları ısıl müdehale gördüklerinde trans yağa dönüşürler.
aynı şekilde kolesterolünde vücut için yararlı bir yağ olduğunu bildiğim ve bu kitaptanda aldığım gazla sabah yediğim yumurtaları (kesinlikle organik olmalı) sarısı ile birlikte tüketiyorum. ekmek kesinlikle yok. sebebi de glisemik index değeri ve içindeki maya. eğer maya olmasa ekmek dünyanın en masum yiyeceklerinden birisi. o yüzden kendi ekmeğimi kendim yapıyorum veya pirinç, makarna, yulaf gibi kaliteli karbonhidratlar kullanıyorum.
ürünleri elden geldiğince az işlenmemiş ve organik tüketmeye çalışıyorum. yani kesinlikle light ve yarım yağlı ürün almıyorum. salça gibi ısıl işlem görmüş ürünler yerine gerçek domatesten püre yaparak kendi soslarımı kendim yapıyorum.
buraya kadar anlattıklarım kitapta bahsedilen kısımların bir özeti sayılır. kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. gelelim bizim yapmamız gereken modifikasyonlara
ara öğünlerde insülin direncini artrmamak için kesinlikle karbonhidrat tüketmiyorum ve en önemli modifikasyon da bu. ara öğünlerde antep fıstığı ve saf protein kaynakları tüketiyorum(protein tozu veya yumurta) antep fıstığıda aynı şekilde karbonhidratın yok denecek az bir gıda(100 gramında sedece 2 gram karbonhidrat ve 35 gr protein, bu sizin insülininizi tetiklemez) keto diyet yapan arkadaşlar bilir. 6 gram karbonhidrata kadar ketdan çıkmazsınız. bu tarz gıdalar araştırılırsa oldukça fazla.
yatmadan önce ise lor peyniri veya sütü kesmedim. süt ürünlerinin içindeki laktoz bu diyete biraz aykırı fakat ben bunun yerine bir alternatif konamayacağı için içmeye devam ediyorum.
umarım kafasında soru işareti olan arkadaşlara birazda olsa yardımcı olabilmişimdir. herkese saygılar ve iyi çalışmalar...
şimdi en önemli noktaya değiniyorum. yazar ara öğünü insülin direncini artırdığı için sakıncalı görmüştür. fakat ara öğünlerde sadece saf protein ve kaliteli yağ kaynaklı besinler aldığımızda insülin yükselmez. asıl önemli noktada bu. zeuss arkadaşımızın dediği gibi bu diyet sıradan bir yaşam süren sadece sağlıklı olmayı amaçlayan insanlar içindir ve vg için pek uygun sayılmaz. ancakmodifiye edilebilir. ben şahsen karatay diyetini modifiye ederek spor yaşantımı sürdürüyorum ve müthiş fark gördüm. size kısaca uyguladığım modifiye karatay diyetinden bahsedeyim.
karatay diyetindeki gibi 3 öğünümü yiyorum. kaliteli yağları kesinlikle eksik etmiyor ve korkmadan kullanıyorum. özellikle fındık ve zeytin yağı. kitaptada bahsedildiği gibi sadece bu iki yağı yemeklerde kullanıyorum. çünkü ayçiçek ve mısır yağları ısıl müdehale gördüklerinde trans yağa dönüşürler.
aynı şekilde kolesterolünde vücut için yararlı bir yağ olduğunu bildiğim ve bu kitaptanda aldığım gazla sabah yediğim yumurtaları (kesinlikle organik olmalı) sarısı ile birlikte tüketiyorum. ekmek kesinlikle yok. sebebi de glisemik index değeri ve içindeki maya. eğer maya olmasa ekmek dünyanın en masum yiyeceklerinden birisi. o yüzden kendi ekmeğimi kendim yapıyorum veya pirinç, makarna, yulaf gibi kaliteli karbonhidratlar kullanıyorum.
ürünleri elden geldiğince az işlenmemiş ve organik tüketmeye çalışıyorum. yani kesinlikle light ve yarım yağlı ürün almıyorum. salça gibi ısıl işlem görmüş ürünler yerine gerçek domatesten püre yaparak kendi soslarımı kendim yapıyorum.
buraya kadar anlattıklarım kitapta bahsedilen kısımların bir özeti sayılır. kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. gelelim bizim yapmamız gereken modifikasyonlara

ara öğünlerde insülin direncini artrmamak için kesinlikle karbonhidrat tüketmiyorum ve en önemli modifikasyon da bu. ara öğünlerde antep fıstığı ve saf protein kaynakları tüketiyorum(protein tozu veya yumurta) antep fıstığıda aynı şekilde karbonhidratın yok denecek az bir gıda(100 gramında sedece 2 gram karbonhidrat ve 35 gr protein, bu sizin insülininizi tetiklemez) keto diyet yapan arkadaşlar bilir. 6 gram karbonhidrata kadar ketdan çıkmazsınız. bu tarz gıdalar araştırılırsa oldukça fazla.
yatmadan önce ise lor peyniri veya sütü kesmedim. süt ürünlerinin içindeki laktoz bu diyete biraz aykırı fakat ben bunun yerine bir alternatif konamayacağı için içmeye devam ediyorum.
umarım kafasında soru işareti olan arkadaşlara birazda olsa yardımcı olabilmişimdir. herkese saygılar ve iyi çalışmalar...