merhaba,
oldukça faydalı bi konu olmuş masteer teşekkür ederim. ben forumda yeniyim ve iki gündür oldukça fazla makale okudum ama hala kafamda soru işaretleri var. 182cm, 76kg omuz 118 göğüs 98 ve bel 86 cm. ölçülerim bunlar karın bölgesinde bir miktar fazlam var. 4 yıldır yılda 2 ay body çalışıyorum. bu sene yine başladım önümdeki 5 ay boyunca devam etmek istiyorum. şuanki kas ölçülerim bana yeterli geliyor. sadece yağlardan kurtulmak ve hatları belirginleştirmek istiyorum. iki haftadır günlük 1600 kalorilik bir diyet uyguluyorum faydasını da görmeye başladım. ama bir yandan da egzersiz yaptığım için iyi beslenmem gerektiğini okudum. bu dengeyi nasıl kurabilirim? bir arkadaşım forumda brad pitt vücudu tabirini kullanmış

aşırı kaslı olmayan fakar hatları belirgin bir vücuda sahip olabilmek için önce şişmek zorunda mıyım? yoksa önce gerçekten tüm yağlardan kurtulmamı sağlayacak bir diyet uygulayıp kasların gelişimini sonraya mı bırakmalıyım? yardımcı olursanız ve fikirlerinizi benimle paylasırsanız çok sevinirim... saygılarımla...
Dengeyı en basıt halıyle su sekılde kurabılırsın ;
1.Ne yaparsan yap kendını oldurecek kadar bıle calıssan gereken proteını aldıgına emın ol, yanı dogal besınler proteınle bırlıkte yag ve karbonhıdratta ıcerdıgı ıcın - amıno acıd toz- hap al, dogal besın olarak ıse proteın ıcın sadece
yumurta beyazı - tavuk gogsu ızgara veya haslama al.
Haftada 5-6 gun multıvıtamın ve b vıtamını komplexı al.
2.Haftada en az 4 gun antrenman yap- en ıdealı 5 gundur !
3.Bolunmus 2 veya 3gunluk antrenman programı uygula.Her kas ıcın 1 temel hareketı cok agır kılolarla 8-6 tekrar 4-5 set yap, sonra 2 ısolasyon hareketını
10-12 tekrarlarla uygula, ısolasyon hareketlerınde set aralarını kısa tut max 40-50 sn.
4.Her kas grubunun antrenmanı bır oncekınden daha ıyı olmalıdır.Bu ıllede daha agır basmak demek degıldır! Kasın daha ıyı sısmesı veya daha kısa set arası sureler kullanmak yada daha cok terlemek, antrenman sonunda esnemek bıle olabılır
5.Her gun en az 8 saat uyu, az uyumak kılo aldırır.
6.Şekeri, yagı , tuzu olabılecek mınımum sevıyeye ındır, bunun dışında karbonhıdratı antrenman dozajına gore kontrollu alabılırsın. Yabancıların dedıgı gıbı at gıbı calısıp fare gıbı yıyemezsın, onemlı olan ne kadar yedıgın degıl ne yedıgındır. Gunde 8 - 10 yumurta beyazı , 1 kılo tavuk gogsu, 2-3 tabak pırınc lapası, 1 tabak yagsız yogurt ,sınırsız havuc salata elma yemek cok gelebılır,
ama bu sabah 1 pohaca 1 kutu cola oglen yaglı ıskender aksama ıse normal sulu yemek ve aburcubur cıps coladan cok daha az yag tutar vucutta.
7.Cok dısıplınlı calısıp dıyetını hıc bozmazsan kendıne 8-10 gunde bır odul verebılırsın, o bır gunde yedıklerın vucudunun senden ıstedıklerı olacaktır, yanı canının cektıgı dıyetını bozmaz.
Sımdılık aklıma gelenler bunlar.