triceps antrenmanı

arkadaşlar 8 aydır body yapıyorum kollarım 33-34 arası nedense triceps antrenmanından sonraki gün hiç hamlama hissetmiyorum antrenmanda zorluyorum ama olmuyor :( siz triceps antrenmanında hangi hareketleri yapıyorsunuz

Close grip bench press tavsiye edebilirim tabiki herkeste aynı etki olmaz deneyerek bulucaksınız ama bence en etkili hacim hareketlerinden biri triceps için..Hamlama olmuyosa arada kaslarınızı şaşırtabilirsiniz mesela set sisteminizi degiştirirsiniz,hareket eklersinizi cıkarırsınız ağırlık arttırırsınız,süper set drop setler denersiniiz vsvs.....

Dambil enseye, bacaga agirlik koyarak dips. Bu iki hareketi tam anlamiyla ve dogru agirlikla hissederek yaparsan hamlamayi da hissedersin yuksek ihtimalle.

3 hareket yapıyorum, tek dambıl enseye indiriyorum , yatarak iki dambıl kafama indiriyorum, bir de dips. bu kickbackı çıkardım, eklemeli miyim acaba tekrar?

Triceps için 2 3 hareket yeterlidir. Tek yapman gereken hakkını vermek. Makina ile pressleri veya itişleri deneyebilirsin. Tek eksik arka kolun ise sabrediceksin zamanla düzelir. Tamamen eksiklik varsa beslenmene dikkat et ve stresten uzak dur.

Genetik olarak zor gelisebilir sikinti yapma
Profilimdeki triceps antremaninida incelemeni oneririm

ha eğer bicepse göre geriyse arka kolun, haftada iki veya 3 kez calıştır iki hafta boyunca. sonra normale dön.

3 hareket yeter de tekrar sayilari ve set kac?
enseye indirmeyi 12 kilo ile 4 set 12 tekrar yapıyordum, bu hafta kiloyu 13 yapıp, 3*10 yaptım, yatarak kafaya indirdiğim var, o da yine 12şer kilo ile 3*12, bir de dips yapıyorum, ama ağırlıksız, 4*12. ama zorluyor yani kolumu.

enseye indirmeyi 12 kilo ile 4 set 12 tekrar yapıyordum, bu hafta kiloyu 13 yapıp, 3*10 yaptım, yatarak kafaya indirdiğim var, o da yine 12şer kilo ile 3*12, bir de dips yapıyorum, ama ağırlıksız, 4*12. ama zorluyor yani kolumu.
Kiloyu artirmak guzel de seti ve tekrari azaltmak olmamis. 4 set 12-10 tekrar arasi yapsan daha iyi olur.

bence ağrılara bakma ölçülere bak benimde bicepsler hiç ağrımıyodu ama ölçüü aldığımda 2 cm artmıştı

Back
Yukarı