yigitcan1990
Yeni Üye
Merhaba.Benim ton balığı konusunda bilgiye ihtiyacım var.Bimde 160gramlık tonbalıkları var.Bunların kutusunda 160 gramında yaklaşık olarak 40gram protein var tam olarak yanılmıyorsam.
Ben öğrenci yurdunda kalıyorum ve her gün okul yemekhanesi + yurt yemekhanesinde yediğim et miktarı 120-130 gram anca vardır,fakat bana günlük olarak 70 gram protein lazım ki sabah yediğim 3 haslanmış yumurta beyazı ile bunun 12 gramını karşılıyorum.kalan 55-58 gramın ise bu yukarıdaki 120-130gram ette de 30gram protein olsa 25-30gramlık bir protein eksiğim oluyor.Bu eksiği ton balığı ile kapatmak istiyorum fakat,ton balığı kutusunun içinde hepinizin bildiği gibi ayçiçek yağı var.O yağı tam olarak süzmeye çalışsam da yine de etin içerisinde o yağdan belli miktarda kalıyor,ve o eti yerken o yağları da tüketmiş oluyorum doğal olarak.Bu yağlar ne derece zararlı olabilir.İlk sorum bu.
İkinci sorum ise,forumda gördüğüm kadarı ile tonbalıgınınhaftada max 2-3 gün tüketilmesi gerektigi yazılmış.Daha fazlası civa zehirlenmesine neden olabilir denilmiş.Bu ne derece doğru?Haftada 3defadan daha fazla ton balığı tüketen var mı aranızda ?
Bir sorum da şu.Ben spora yeni başladım.4 gün gittim şu ana kadar.Belim=90 cm.Göbeğim var.Protein tozu almayı düşündüm fakat göbeğin gitmeden almamalısın,yoksa protein tozu hacim aldırdıgında göbegin kötü görünür dediler.Bir de bir kaç kişi de ilk 2 ay falan gel spora sonra alırsın protein tozu dediler.Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Tüm cevap verecek olan kişilere şimdiden teşekkür ediyorum.
Ben öğrenci yurdunda kalıyorum ve her gün okul yemekhanesi + yurt yemekhanesinde yediğim et miktarı 120-130 gram anca vardır,fakat bana günlük olarak 70 gram protein lazım ki sabah yediğim 3 haslanmış yumurta beyazı ile bunun 12 gramını karşılıyorum.kalan 55-58 gramın ise bu yukarıdaki 120-130gram ette de 30gram protein olsa 25-30gramlık bir protein eksiğim oluyor.Bu eksiği ton balığı ile kapatmak istiyorum fakat,ton balığı kutusunun içinde hepinizin bildiği gibi ayçiçek yağı var.O yağı tam olarak süzmeye çalışsam da yine de etin içerisinde o yağdan belli miktarda kalıyor,ve o eti yerken o yağları da tüketmiş oluyorum doğal olarak.Bu yağlar ne derece zararlı olabilir.İlk sorum bu.
İkinci sorum ise,forumda gördüğüm kadarı ile tonbalıgınınhaftada max 2-3 gün tüketilmesi gerektigi yazılmış.Daha fazlası civa zehirlenmesine neden olabilir denilmiş.Bu ne derece doğru?Haftada 3defadan daha fazla ton balığı tüketen var mı aranızda ?
Bir sorum da şu.Ben spora yeni başladım.4 gün gittim şu ana kadar.Belim=90 cm.Göbeğim var.Protein tozu almayı düşündüm fakat göbeğin gitmeden almamalısın,yoksa protein tozu hacim aldırdıgında göbegin kötü görünür dediler.Bir de bir kaç kişi de ilk 2 ay falan gel spora sonra alırsın protein tozu dediler.Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Tüm cevap verecek olan kişilere şimdiden teşekkür ediyorum.