Merhaba arkadaşlar;
08:00 -> 1 Bardak ılık Su, Omega 3, 1 Kaşık Fıstık Ezmesi
09:00 -> 5 yumurta Beyazı, 1 Sarısı, 25 Gram Lor, Yarım Domates (20 prot)
11:30 -> 5 yumurta Beyazı, 1 Sarısı, 25 Gram Lor, Yarım Domates, 1 Adet Yeşil Elma (20 prot)
14:00 -> 150 Gram Tavuk, 120 Gram Pilav (30 prot)
16:30 -> 150 Gram Tavuk, 120 Gram Pilav (30 prot)
19:00 -> 1 Bardak Nescafe, 4 adet GHMax, 3 Gram Creatine, Ventolin
19:30 -> Antrenman
21:00 -> 1 Ölçek Whey, 2 Paket jelibon (25 prot)
22:00 -> 150 Gram Tavuk, 100 Gram Pilav (30 prot)
24:00 -> 10 Adet Badem, 1 Kaşık Elma Sirkesi, 1 Adet Omega 3, 1 Diş Sarımsak, 1 Adet Spradyn, 2 Adet GHMax, 5 Gram BCAA, 1 Adet Çinko
Sarımsak ve Çinko gece yatmadan testosteron oranımı arttırabilmek için. ZMA kullananlar bilir, testo kısmında arttırmak için en önemli maddesi çinkodur. Normalde Magnezinc alacaktım fakat eczanede "Magnezinc kimyasaldır karaciğeri yorar ama Solgar tamamen naturaldir kimyasal olmadığı için karaciğeri yormaz" dediler ve güvenerek "Solgar 22mg Zinc" adlı çinkoyu aldım. Fakat nedense "2 adet atabilir miyim ?" diye sorduğumda "Gerek yok fazla kaçar" dediler. BCAA'yı yatarken kullanmamın sebebi ise antrenmandan sonra aldığım proteinde zaten 5.5 gram BCAA ve 4 gram Glutamine olması. Sanırım hangi markayı kullandığımı anladınız.
İşin özeti her gün antrenmanımı ve supplementlerin gösterdiği etkilerini tek tek yazmaya çalışacağım. Sabah ilk işim Beşiktaş iskelesinin önünde tartılıp yağ oranımı ölçtürmek. Yarın göğüs-triceps antrenmanı yapacağım. Üzerine 25 dakika Hiit koşu. Gerçekten extra hormon almadan bu sporda iyi yerlere gelmek istiyorum, çabalıyorum. Okuyacak ve takip edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Herkese iyi akşamlar![]()
Onlar yazmadığım kısımlar. Domates, salatalık, göbek, biber. Aklıma gelenler bunlar. Antrenmandan sonra atıştırıyorum. Zaten çok komik 8-10 kalori bir domates. Ama hiç yemediğim günler de oluyor tabii.Yani şimdi bu "diyetle" veya beslenme planıyla diyelim hiç sebze, salata yemiyor musunuz?
Elbet ki sıkılıyorum, pazarları bozuyorum. Ama suyunu çıkarmadan. Mesela geçen babam baklava almış netten baktım tek bir dilimi 180 kalori. 30 dakika HIIT yapsam 110 kalori yakıyorum zaten 1 saat cardio yapmam lazım emeğime yazık. İçim gitti ama yemedim. He 50 kalorilik bir yemek olsa ve sağlıklı olsa yerdim ama şeker sonuçta. Bir süre sonra insan alışıyor, hele sıkı çalışır emeklerinin karşılığını alırsan o zaman gözün baklava falan görmüyor. Verdiği öz güven bambaşkaBen sadece her gün aynı şeyi yemekten sıkılmıyor mu insanlar diye merak ediyorum.
Ya işin açıkçası ben kasaba özel gramajlı olarak yaptırıyorum tavukları. Bozulmasınlar diye 2 günlük alıyorum gün aşırı kasaba gidiyorum. Gittiğim çevrede hindi sadece Migrosta var, ve gerçek hindi olmadığını söylüyorlar. Ayrıca eğer yanlış hatırlamıyorsam*** tavuğun kilosu 9-11 tl, hindinin 18-26 tl. Neredeyse iki katı. O kadar durumum olsa az daha zorlar et yerimGenel soru, niye Türkiye'de hindi yenmiyor? Türk damak tadına mı uygun değil, yoksa pahalı mı? hindide de tavukta olduğu kadar protein var, yoksa biraz tavuğa göre yağlı diye mi yemiyorlar?
Aslında o gün alinan kalori özelinde eğer cok alınmışsa denenebilir fakat tabiki bacak gibi bir büyük kas grubunda ağır bir programın ustune kardio overtraning e göz kirpabilir bencedeBacak gününde kardio yapmanı pek onaylamıyorum.
Herkes aynı şeyi diyor fakat ben özellikle yapıyorum. Bunu yaptığım zaman adelelerdeki tüm gücü tüketip onları çalışamayacak hale getiriyorum ve yağ kütlesini azaltıyorum. Üst gövdem fena olmasa da bacaklarım parçalı gözükecek kadar yağsız olmalı. He aşırı çalışma yüzünden katabol söz konusu olacağını pek sanmıyorum çünkü diyetime, aldığım proteine oranına güveniyorum ve bacaklarımı 1 tam hafta dinlendiriyorum. Benim topladığım bilgilere göre kendi cümlelerim ile özetlersem düşüncelerim şu şekilde. Hormon kullanmayan bir insanın kas kütlesini arttırabilmesi için çalışmış olduğu kas grubunu kendi dinleneceği zaman zarfında tamamen tüketerek ardından sağlam beslenip iyi dinlenerek bu olayı tekrarlaması lazım. Yani örneğin bacak 3 günde dinleniyorsa tamamen tüketip 1 hafta dinlendiririm. Biceps 1 günde dinleniyorsa tamamen tüketip 2-3 gün dinlendiririm. Şu anlık mantığım bu yönde çünkü bu şekilde çalıştığım zaman faydasını gördüm. Naturel bir insanın kas kütlesini arttırması çok zor bir olay. Ben 1 aylık bir sürece girdim çünkü arginine ve ventolini deniyorum. Yoksa 1 ayda kas kütlesi artışında aman aman bir şey beklemiyorum zaten seneler istiyorBacak gününde kardio yapmanı pek onaylamıyorum.
Çok teşekkür ederim herkes beni motive ediyor. Başta yazmıştım ama tekrar yazayim. En son baktığımda 81-82 kilo arasındaydım, 176 boyum var. Sadece kollarımı ölçmüştüm evde kendim 38 çıktılar. Diğer bölgeleri salonda biri olursa ölçtürürümCok iyi gidiyorsunuz. Aynen devam. Musait bir zamanda boy kilo ve olculerinizi paylasirmisiniz ? Kolay gelsin. Basarilar.