Son Bench Press ve squat değerlerim

berkay7743

Özel Üye
75 kg 16 tekrar
85 kg 13tekrar
105 kg 10 tekrar
115 kg 5 tekrar
125 kg 4 tekrar
140 kg 1 tekrar
hepsi yardımsız
bench press
bar dahil ve bar kısa bar
bar 5 kilo
squat barı 20 kg
100 kg 10 tekrar
110 kg 7 tekrar
120 kg 4 tekrar
130 kg 2 tekrar
yardımsız
bar dahil
Arkadaşlar 3 yıldır kesintisiz çalışıyorum
İerlemem nasıl
artık definsyona gireceğim o yüzden son bir durum değerlenmesi yaparmısınız 3 yıla göre
squat back squat deep squat bu arada
120 kiloyum %30 yağ oranım var
3 yıldır definasyon düşünmedim bu sefer kesin kararlıyım
3 yıla göre bir durum değerlendirmesi yaparsanız sevinirim
Önceki konu kilitlensin yada silinsin bu konuyu lütfen kilitlemeyin silmeyin[DOUBLEPOST=1433981446][/DOUBLEPOST]İlk günümde 50 kg ile bar dahil 1 tekrar ile başlamıştım

Son düzenleme:
Rakamlara dicek bişeyim yokta,5 kg lık bar a 140 kg takıp nasıl benc yapıyorsunuz?o bar 140 kg ı taşıyormu?

Rakamlara dicek bişeyim yokta,5 kg lık bar a 140 kg takıp nasıl benc yapıyorsunuz?o bar 140 kg ı taşıyormu?
bekci bir abi 140 kg takıp 6 tekrar yaptığı halde taşıyor
birde benimki 140 değil 135 bar dahil 140
yukarıda bar dahil yazmıştım bench ve squatta bar dahil yani hepsinde bar dahil

Bendede var 8 kg bar 110 kg
ye kadar takiyorum kisalardan.sikinti olmuyor

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Boyun ve yaşın kaç bilmiyorum ama bence acil kilo ver ve yağ yakmaya başla.
Vücudunun %30 yağlı olması hiç sağlıklı değil, istersen 200 kg kaldır ne önemi var ?!?
Tabi powerlifter yarışmalarına katılmayacaksan...

Vücudunun %30 yağlı olması hiç sağlıklı değil, istersen 200 kg kaldır ne önemi var ?!?
powerlifting olarak değerlendirsen ?
definasyonu squat için istiyorum
boy 178
kilo 120
yaş 21
3 yıllık kesintisiz ağırlık geçmişim var[DOUBLEPOST=1434020715][/DOUBLEPOST]
boy 178
kilo 120
yaş 21
3 yıllık kesintisiz ağırlık geçmişim var

Peki bu barın uzunluğu benc yaparken ellerinizi yeterince açık tutmanıza yeterli oluyormu?
Bendede var 8 kg bar 110 kg
ye kadar takiyorum kisalardan.sikinti olmuyor

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bekci bir abi 140 kg takıp 6 tekrar yaptığı halde taşıyor
birde benimki 140 değil 135 bar dahil 140
yukarıda bar dahil yazmıştım bench ve squatta bar dahil yani hepsinde bar dahil

boy 178
kilo 120
yaş 21
3 yıllık kesintisiz ağırlık geçmişim var[DOUBLEPOST=1434020715][/DOUBLEPOST]
boy 178
kilo 120
yaş 21
3 yıllık kesintisiz ağırlık geçmişim var

21 yaşında ve 1,78 boy için 120 kilo çok fazla. Eğer profesyonel olarak power lifter olmayacaksan ve yarışmalara katılmayacaksan kendine ve kas/eklem/iskelet grubuna eziyet etmene gerek yok.
Daha çok gençsin 5-6 yıl sonra iş hayatı, aile vb. hayatına girince spor yapmak zorlaşacak ve eğer o zamana kadar kilolarından ve yağlarından kurtulmaz isen çok zorlanacaksın.
Bence acil definasyona gir (metabolizman yaşın itibari ile hızlı çalıştığından işin kolay) ve kilo+yağlarından kurtul. Varsın 50kg az kaldır ama sağlıklı ve fit ol...
Powerlifter olacaksan hayırlısı olsun, o konuda antrenman ve beslenme olarak bilgim yok...

öncelikle yorum yaparken herkesin tertemiz büyümek istemeyebileceğini,yağlı olmanın da kişisel bir tercih olduğunu,herkesin vücut görünüşünü her zaman ilk plana almayabileceğini göz önünde bulundurmalıyız bence,nasıl %5 yağ oranıyla parça parça olmayı bazılarımız beğeniyorsa,hayatı boyunca %20 yağ oranıyla dolaşmayı da bazılarımız beğenebilir.

benim görüşlerime gelirsek de,evet yağlı olunabilir fakat sınır biraz aşılmış gibi.amaç tam olarak ne bilmiyorum fakat güce de önem veriliyorsa squat yetersiz,muhtemelen deadlifti de yapmıyorsunuz ya da önem vermiyorsunuz ki bu ciddi bir hata.ki ağırlıkları yazarak konuya başlayıp başka bir mesajda da güç kaybına tahammülüm yok diyorsanız evet güce fazla önem veriyorsunuz,deadliftsiz güç sporcusu OLMAZ.squatınız da benchinize göre geri kalmış ve muhtemelen deadlift zayıf olmanız sebeplerinden en büyüğü olabilir.

ayrıca güç ve kas kaybını minimum tutmak için de bu süreci olabildiğince yaymak lazım,6 ay denmiş;olabilir.

hepsinden öte de bu forumda harbiden güçlü olan,güce önem veren insan sayısı daha az.o yüzden kendi adıma tebrik ediyorum sizi ve eğer düzenli olarak günlük tutarsanız da düzenli şekilde takip etmek isterim çok.açıkçası çıkacak sonucu ve gidişatta ne kadar güç/hacim kaybı yaşayacaksınız gerçekten merak ediyorum.

öncelikle yorum yaparken herkesin tertemiz büyümek istemeyebileceğini,yağlı olmanın da kişisel bir tercih olduğunu,herkesin vücut görünüşünü her zaman ilk plana almayabileceğini göz önünde bulundurmalıyız bence,nasıl %5 yağ oranıyla parça parça olmayı bazılarımız beğeniyorsa,hayatı boyunca %20 yağ oranıyla dolaşmayı da bazılarımız beğenebilir.

benim görüşlerime gelirsek de,evet yağlı olunabilir fakat sınır biraz aşılmış gibi.

Üniversite öğrencisi olmandan seninde 20'li yaşlarda olduğunu tahmin ediyorum, eğer profesyonel powerlifter (yani hayatını idam ettirmek ve para kazanmak için) olmayacak ise %30 yağ oranı 20'li yaşlarda hobi olarak yapılan bir spor için çok fazla ve sağlıksız. Aynı şey %7-8 arası yağ oranı altı içinde geçerli. Tekrarlıyorum profesyonel olarak yapanlar hariç.
Yani burada olay sadece görünüş değil yaptığımız işi sağlıklı yapmak...

benim görüşlerime gelirsek de,evet yağlı olunabilir fakat sınır biraz aşılmış gibi.amaç tam olarak ne bilmiyorum fakat güce de önem veriliyorsa squat yetersiz,muhtemelen deadlifti de yapmıyorsunuz ya da önem vermiyorsunuz ki bu ciddi bir hata.ki ağırlıkları yazarak konuya başlayıp başka bir mesajda da güç kaybına tahammülüm yok diyorsanız evet güce fazla önem veriyorsunuz,deadliftsiz güç sporcusu OLMAZ.squatınız da benchinize göre geri kalmış ve muhtemelen deadlift zayıf olmanız sebeplerinden en büyüğü olabilir.

ayrıca güç ve kas kaybını minimum tutmak için de bu süreci olabildiğince yaymak lazım,6 ay denmiş;olabilir.

hepsinden öte de bu forumda harbiden güçlü olan,güce önem veren insan sayısı daha az.o yüzden kendi adıma tebrik ediyorum sizi ve eğer düzenli olarak günlük tutarsanız da düzenli şekilde takip etmek isterim çok.açıkçası çıkacak sonucu ve gidişatta ne kadar güç/hacim kaybı yaşayacaksınız gerçekten merak ediyorum.

Squat Deep Squat yani back squatta denebilir o yüzden rakamlar biraz düşük
Powerlifting te isteyen seçtiği dal ve dallarda yarışabilir benim en çok önem verdiğim squat ve bench press
Deadlift hareketine önem vermiyorum.
Teşekkürler yorumunuz için
120 kiloyum 6 ayda olur inşallah

Son düzenleme:
Üniversite öğrencisi olmandan seninde 20'li yaşlarda olduğunu tahmin ediyorum, eğer profesyonel powerlifter (yani hayatını idam ettirmek ve para kazanmak için) olmayacak ise %30 yağ oranı 20'li yaşlarda hobi olarak yapılan bir spor için çok fazla ve sağlıksız. Aynı şey %7-8 arası yağ oranı altı içinde geçerli. Tekrarlıyorum profesyonel olarak yapanlar hariç.
Yani burada olay sadece görünüş değil yaptığımız işi sağlıklı yapmak...

katılıyorum,ben zaten tersini söylemedim,hatta onun durumunun yağlanmaya sıcak bakan benim gibi birisi açısından bile fazla yağlı olduğunu belirttim.benim tek karşı çıktığım nokta herkesi "fitness" kategorisinde değerlendirmek gerektiği,yoksa %20 üstü rakamlar benim açımdan da fazla.

Son düzenleme:
Squat Deep Squat yani topuklarımla kalçalarımı birleştirecek kadar çömeliyorum yani back squatta denebilir o yüzden rakamlar biraz düşük

ass to grass yapıyorsunuz demek ki bu da iyi bir şey.fakat genel olarak bench squat ve deadliftin belli bir orantısı olur.bu kişinin yapısına(bacak gövde uzunluğu,genetik olarak güçlü/baskın kas grupları olması,hareketin kişinin anatomisine uyup uymaması vs)göre değişebilir fakat demek istediğim normal bireylerde hepsine önem verilirse belli bir orantısı olur bu hareketlerin.

ayrıca berkay7743 deadlift konusuna da cevap vermemişsiniz,gerçekten deadlift yapmalısınız.

Squat Deep Squat yani back squatta denebilir o yüzden rakamlar biraz düşük
Powerlifting te isteyen seçtiği dal ve dallarda yarışabilir benim en çok önem verdiğim squat ve bench press
Deadlift hareketine önem vermiyorum.
Teşekkürler yorumunuz için
120 kiloyum 6 ayda olur inşallah

mesajınızı sonradan editlemişsiniz ilk kısmını hemen görüp cevaplamıştım,evet powerlifting meetlerinde(bizim ülkemizde pek yok tabi)önem verilen gruplar olur,farklı kategoriler olur.fakat deadlift bir nevi vazgeçilmezdir.deadlift yapmamanız hiçbir zaman istediğiniz ağırlıklara çıkamamanıza sebep olacaktır,kesin.

mesajınızı sonradan editlemişsiniz ilk kısmını hemen görüp cevaplamıştım,evet powerlifting meetlerinde(bizim ülkemizde pek yok tabi)önem verilen gruplar olur,farklı kategoriler olur.fakat deadlift bir nevi vazgeçilmezdir.deadlift yapmamanız hiçbir zaman istediğiniz ağırlıklara çıkamamanıza sebep olacaktır,kesin.
Bende anlayamadım Squat ve Bench Press te böyle yapabilirken DeadLift i bir türlü yüksek kilolarda yapamıyorum çok denedim başaramadım Deadlift e ilerlemeyi o yüzden deadlift hareketinden soğudum
Yüksek kiloları başaramamın sebebi bacak kısmım değil
kollarım kaldırmıyor
Bunun için o kadar enseden press yaptım kollarım için ne hikmetse enseden press te 60 kg yi geçemedim tek tekrarda enseden press ve deadlift beni en çok zorlayan hareketler

Son düzenleme:
Back
Yukarı