Son Bench Press ve squat değerlerim

Bende anlayamadım Squat ve Bench Press te böyle yapabilirken DeadLift i bir türlü yüksek kilolarda yapamıyorum çok denedim başaramadım Deadlift e ilerlemeyi o yüzden deadlift hareketinden soğudum
Yüksek kiloları başaramamın sebebi bacak kısmım değil
kollarım kaldırmıyor
Bunun için o kadar enseden press yaptım kollarım için ne hikmetse enseden press te 60 kg yi geçemedim tek tekrarda enseden press ve deadlift beni en çok zorlayan hareketler
Deadlift te 90 kiloyu geçemedim bir keresinde çok zorlayarak 100 kilo yapmıştım
Flood yaptım düzenleme şansım yoktu
Bu arada konuda 50 kilo bar dahil tek tekrar başladığım hareket bench press
squat ta ise 35 kilo ile bar dahil tek tekrarı yapmıştım
Değerler 3 yıl önce böyleydi
Tabi bu ilk seferde yaptığım hareketleri yaptığımda çok zorlandım

Son düzenleme:
75 kg 16 tekrar
85 kg 13tekrar
105 kg 10 tekrar
115 kg 5 tekrar
125 kg 4 tekrar
140 kg 1 tekrar
hepsi yardımsız
bench press
bar dahil ve bar kısa bar
bar 5 kilo
squat barı 20 kg
100 kg 10 tekrar
110 kg 7 tekrar
120 kg 4 tekrar
130 kg 2 tekrar
yardımsız
bar dahil
Arkadaşlar 3 yıldır kesintisiz çalışıyorum
İerlemem nasıl
artık definsyona gireceğim o yüzden son bir durum değerlenmesi yaparmısınız 3 yıla göre
squat back squat deep squat bu arada
120 kiloyum %30 yağ oranım var
3 yıldır definasyon düşünmedim bu sefer kesin kararlıyım
3 yıla göre bir durum değerlendirmesi yaparsanız sevinirim
Önceki konu kilitlensin yada silinsin bu konuyu lütfen kilitlemeyin silmeyin[DOUBLEPOST=1433981446][/DOUBLEPOST]İlk günümde 50 kg ile bar dahil 1 tekrar ile başlamıştım
benim benchpres (86 kiloyum)
75kilo 18 tekrar
85kilo 11 tekrar
95 kilo 6 tekrar
105kilo 3 tekrar
115kilo 1-2 tekrar (evdeki toplam ağırlık 113 kilo :) )

bu genetik olmalı . 140 kiloyu kaldırıp 75 kiloyu en az 25 tekrar yapmanızı beklerdim. bense 140 kiloyu kaldıramam heralde.

benim benchpres (86 kiloyum)
75kilo 18 tekrar
85kilo 11 tekrar
95 kilo 6 tekrar
105kilo 3 tekrar
115kilo 1-2 tekrar (evdeki toplam ağırlık 113 kilo :) )

bu genetik olmalı . 140 kiloyu kaldırıp 75 kiloyu en az 25 tekrar yapmanızı beklerdim. bense 140 kiloyu kaldıramam heralde.
O son idmaninda yaptigi şekilde yazmis olabilir, ilk set sonucta tukenise kadar calismasi mantiksiz olur ilk sette.

O son idmaninda yaptigi şekilde yazmis olabilir, ilk set sonucta tukenise kadar calismasi mantiksiz olur ilk sette.
Aynen öyle zeo64 yoksa 85 kg de 20 tekrar yaptığımı bilirim geçen sene tabi bunu yapalı 1 yıl oldu o zaman maksimum 130 basabiliyordum Ama 4.sette oluyordu bu 6 ay sonrasında 130 ile 6 tekrar yapmıştım 3 set şeklinde yani tek set yapsam 100 kg ile 16-20 arası çıkarabillirim sanırım hiç denemedim
burda bahsettiğim kilolar bar dahildir ve bar kısa bar yani 5 kiloluk bardır
şimdi hatırladım olimpik barda 3 set 80 kg 100 kg 125 kg girmiştim 1 hafta öncesinde 20 kiloluk olimpik var ve 125 kg de saymadım ama en az 6-7 tekrar yaptığıma eminim 125 kg ye bar dahil ve 20 kiloluk bar
ogün uykusuzdum ve çift idman yaptım 2. idmanda 100 kg bar dahil 20 kilo bar 10 tekrar yaptımı hatırlıyorum aynı gün 2. idmanımda
maksimum denemede yaptım aynı günde 145 kg ile 1 tekrar yaptım tabi kısa bar birde 125 kg olimpikte 6-7 tekrar yaptıktan sonra yaptığım için 145 1 tekrar çıktı

Son düzenleme:
3 set girdim bugün 3.sette olimpik barda bar dahil 3 tekrar çıkarmayı başardım 140 kg bar dahil 20 kg bar Bench Press hareketinde
geçende 120 kg leg curl yaptım o yüzden squat olmadı bugün olduda 3 set 100 kg ile birazda hareketi zorlaştırdım kendimce tamamen çömelip 5-10 saniye bekliyorum o pozisyonda ve kalkması biraz daha zor oluyor
ilerlememi arada sırada bu konuya yazmayı düşünüyorum mod ve admin arkadaşların izni olursa ?

kimse yazmamış ama bench pressin squattan fazla olması bence squata gerekli önemi vermediğini gösterir normalde squatın daha fazla olması gerekirdi.

kimse yazmamış ama bench pressin squattan fazla olması bence squata gerekli önemi vermediğini gösterir normalde squatın daha fazla olması gerekirdi.
squatınız da benchinize göre geri kalmış ve muhtemelen deadlift zayıf olmanız sebeplerinden en büyüğü olabilir.
Squat Deep Squat yani back squatta denebilir o yüzden rakamlar biraz düşük

mevzusu geçti aslında,squata yeterince önem vermediğinden mi yoksa deadlift yapmadığından mı bilemiyorum.

Tavsiyem deadlifte basla kilo girmeye calisma teknigi oturt hareketi ogren birde hareketi yaparken kendini videoya cekip ideal teknigini bul derim

Отправлено с моего JY-S3 через Tapatalk

Squat a 35 kiloyla başlamıştım bench press e ise 50 kilo malesef bu kadar oldu belkide deadlift e önem vermedim ondandır powerliftingçileri takip edenler bilir onlardada benzer durumlar oluyor adam 200 kg squat giriyor o kadar çalışmasına rağmen 130 kilo bench press giriyor kimisi bench presste daha iyi olur kimisi squatta tabi ben 120 kiloyum beldeki yüklede alakalı olabilir

Squat a 35 kiloyla başlamıştım bench press e ise 50 kilo malesef bu kadar oldu belkide deadlift e önem vermedim ondandır powerliftingçileri takip edenler bilir onlardada benzer durumlar oluyor adam 200 kg squat giriyor o kadar çalışmasına rağmen 130 kilo bench press giriyor kimisi bench presste daha iyi olur kimisi squatta tabi ben 120 kiloyum beldeki yüklede alakalı olabilir

zaten normali bu.eğer elit 80 kg civarı bir power sporcusundan bahsediyorsak(ve muhtemel natural)bench 1rm 130-140-150 civarında olması gayet normal.ve de aynı kişinin rahat +260 +270 deadlift yapabildiğini,rahaat +220 +230 squat yapabildiğini görürsünüz ki az bile söylüyorum bu rakamların deadlift veya squatta bu vücut ağırlığında +30 +40kg üstüne çıkabilen çook sporcu var.

demem o ki düzenli power amaçlı çalışan birinde(ya da direk power amaçlı çalışmasa da güce de ciddi önem veren birinde)squat ve benchin eşit ya da yakın olabilmesi imkansız.sizdeki durumu da ben kesinlikle deadlifte yoruyorum.deadliftte girmeniz gereken ağırlığın neredeyse 3te1 ini giriyorsunuz,dışarıdan bakan objektif bir gözle söylüyorum bu çok büyük bir eksiklik.çünkü güçlü deadlift demek güçlü glutes/hips demek,güçlü glutes/hips demek de çok daha güçlü squat demek.hele low bar squat falan yapıyorsanız,glutes gücü olmadan squatı artırabilmeniz mümkün değil.

bu arada her size mesajımda deadlift deadlift diyorum,yanlış anlamayın amacım kötülemek taş koymak vs değil,amacım güç amaçlı sağlam çalışan birisine deadliftin önemini anlatabilmek.siz doğru düzgün deadlift yapmaya başlasanız,6 ay sonra suanki deadlift ağırlıklarınızı yaklaşık 2 ye katlayabilirsiniz,bunu yapmanız işten bile değil.

Yalniz aman arkadas gaza gelip deadlifte kontrolsuz yuklenmeye kalkmasin sakatlir gelir dikkatli ol kendini tartarak git derim.

Отправлено с моего JY-S3 через Tapatalk

zaten normali bu.eğer elit 80 kg civarı bir power sporcusundan bahsediyorsak(ve muhtemel natural)bench 1rm 130-140-150 civarında olması gayet normal.ve de aynı kişinin rahat +260 +270 deadlift yapabildiğini,rahaat +220 +230 squat yapabildiğini görürsünüz ki az bile söylüyorum bu rakamların deadlift veya squatta bu vücut ağırlığında +30 +40kg üstüne çıkabilen çook sporcu var.

demem o ki düzenli power amaçlı çalışan birinde(ya da direk power amaçlı çalışmasa da güce de ciddi önem veren birinde)squat ve benchin eşit ya da yakın olabilmesi imkansız.sizdeki durumu da ben kesinlikle deadlifte yoruyorum.deadliftte girmeniz gereken ağırlığın neredeyse 3te1 ini giriyorsunuz,dışarıdan bakan objektif bir gözle söylüyorum bu çok büyük bir eksiklik.çünkü güçlü deadlift demek güçlü glutes/hips demek,güçlü glutes/hips demek de çok daha güçlü squat demek.hele low bar squat falan yapıyorsanız,glutes gücü olmadan squatı artırabilmeniz mümkün değil.

bu arada her size mesajımda deadlift deadlift diyorum,yanlış anlamayın amacım kötülemek taş koymak vs değil,amacım güç amaçlı sağlam çalışan birisine deadliftin önemini anlatabilmek.siz doğru düzgün deadlift yapmaya başlasanız,6 ay sonra suanki deadlift ağırlıklarınızı yaklaşık 2 ye katlayabilirsiniz,bunu yapmanız işten bile değil.

zeo64 eleştirilerinizi çok yapıcı buluyorum dediklerinizi uygulamayı deneyeceğim Bench Press 1 rm bugün hoca başımdaydı 140 kg 3 tekrar yaptım yardımsız 3.sette 4.tekrarımda hoca yardım etti 1 rm ye 150 kilo dedi deadlift ve squat a daha çok dikkat edeceğim bench press hakkında birşey demediğinize göre normalim o konuda sanırım böyle objektif bakarak doğruları söylemeniz aksine beni mutlu ediyor bana daha çok çalışma şevki veriyor teşekkür ederim :)

Arkadaşlar çok özür dilerim hoca destek verdi ve söylemedi
En son desteksiz bench press olimpik barda bar 20 kg 130 kg 2 tekrar bar dahil girdim
başımda kimse yoktu en son sette bu arada
barı göğsüme değdirip girdim en zor şekliyle yani nizami
Squatta ise yine desteksiz girdim son sette 140 kg 1 tekrar deep squat yaptım
140 kg 1 tekrar ass to grass yaptım son setimde
yani bench press 1 rm 135 kg , squat 1 rm 140 kg yanlışlık için çok özür dilerim
yine tek başıma 100 kg deadlift girdim 1 tekrar

Arkadaşlar çok özür dilerim hoca destek verdi ve söylemedi
En son desteksiz bench press olimpik barda bar 20 kg 130 kg 2 tekrar bar dahil girdim
başımda kimse yoktu en son sette bu arada
barı göğsüme değdirip girdim en zor şekliyle yani nizami
Squatta ise yine desteksiz girdim son sette 140 kg 1 tekrar deep squat yaptım
140 kg 1 tekrar ass to grass yaptım son setimde
yani bench press 1 rm 135 kg , squat 1 rm 140 kg yanlışlık için çok özür dilerim
yine tek başıma 100 kg deadlift girdim 1 tekrar
bu mesajı 140 kg da 3 tekrar bench press demiştim onun için yazdım ilk mesajdaki değerler doğrudur
bugün 140 kg squat girdim ilk tekrar ass to grass yaptım 2. tekrarda normal yaptım
130 kg bench press 2 tekrar girdim nizami
135 kg bench press 1 rm olimpik barda yani şunu anladım kısa barda 10 kilo daha fazla basıyorsunuz yani kısa barda bastğım 145 kilo bunu özellikle denemiştim kısa barda 10 kilo daha ağır basılabiliyor
bu konuyu günlük olarak kullanıyorum umarım kural ihlali yapmıyorumdur

O kiloları basmak için 120 kilo olmana gerek yoktu aslında . Başta bu gerçeği kabullen . Ben şu an 84 kiloyum . 80 kilo olduğum zamanlarda squatta 135 kiloyu gördüm ve salonu bırakmasan 2 ay içerisinde 160-170 kiloyu görürdüm . Neden diye soracaksan şöyle izah edeyim : bacak çalışmaya sonra başlamıştım . Vücudum çok kısa sürede adapte oldu 60 kilo basarken yaklaşık 15-20 hafta sonra 135 kiloyu gördm . Benchte de 120 kiloları bastım sonra bileğim incindi (benchle alakası yok) ve aylarca press hareketleri yapamadım şu an yavaş yavaş arttırıyorum . Senin bu kilona göre zaten bastığın ağırlık az . Sırf güçten düşme korkusuna 3 yıllık bir definisyondan bahsediyorsun ki bu çok mantıksız . İnan bana aynı özveri ve hırsla 90 kiloya geldiğinde aynı Ağırlıkları rahat basarsın. Kilolu görünmek seni motive ediyorsa- ki bazıları cutting değil de kalıp arar - tabiki bu seçim senindir . Ama kilolu olmak insana + bür güç katar gibi bir yanılgıya düşme sadece .

O kiloları basmak için 120 kilo olmana gerek yoktu aslında . Başta bu gerçeği kabullen . Ben şu an 84 kiloyum . 80 kilo olduğum zamanlarda squatta 135 kiloyu gördüm ve salonu bırakmasan 2 ay içerisinde 160-170 kiloyu görürdüm . Neden diye soracaksan şöyle izah edeyim : bacak çalışmaya sonra başlamıştım . Vücudum çok kısa sürede adapte oldu 60 kilo basarken yaklaşık 15-20 hafta sonra 135 kiloyu gördm . Benchte de 120 kiloları bastım sonra bileğim incindi (benchle alakası yok) ve aylarca press hareketleri yapamadım şu an yavaş yavaş arttırıyorum . Senin bu kilona göre zaten bastığın ağırlık az . Sırf güçten düşme korkusuna 3 yıllık bir definisyondan bahsediyorsun ki bu çok mantıksız . İnan bana aynı özveri ve hırsla 90 kiloya geldiğinde aynı Ağırlıkları rahat basarsın. Kilolu görünmek seni motive ediyorsa- ki bazıları cutting değil de kalıp arar - tabiki bu seçim senindir . Ama kilolu olmak insana + bür güç katar gibi bir yanılgıya düşme sadece .

Bu konuda en beğendiğim yorum oldu seninki sayende kilo kas kaybı hakkında düşüncelerim değişti herkes kilo verme kas gider derken sen ver gitmez diyorsun inan bana tabularımı yıktın dostum bunu duyduğuma çok sevindim sayende kafam rahat definnasyona gireceğim şunu sorayım 90 kilo olsaydım 3 yıla göre bench press te nasıl olacaktım squat ı sormuyorum çünkü kilo verdikçe squat artıyor beldeki yük azaldığı için
Bench press te 1 rep max kısa barda 145 kg olimpik barda 135 kg

Son düzenleme:
Ş
Bu konuda en beğendiğim yorum oldu seninki sayende kilo kas kaybı hakkında düşüncelerim değişti herkes kilo verme kas gider derken sen ver gitmez diyorsun inan bana tabularımı yıktın dostum bunu duyduğuma çok sevindim sayende kafam rahat definnasyona gireceğim şunu sorayım 90 kilo olsaydım 3 yıla göre bench press te nasıl olacaktım squat ı sormuyorum çünkü kilo verdikçe squat artıyor beldeki yük azaldığı için
Bench press te 1 rep max kısa barda 145 kg olimpik barda 135 kg
şu an aynı kiloları basardın . Ben sana değerleri verirken 6-8 tekrara göre verdim . 120 kilo 6-8 tekrar . Sen bunun çok daha üstüne çıkarsın . Önemli olan kasın kalitesi , kullanabildiğin kapasitesi ve merkez bölgenin ve bileklerin sağlamlığıdır . Bu etkenler seni zirveye tşımaya yeter.

Ş

şu an aynı kiloları basardın . Ben sana değerleri verirken 6-8 tekrara göre verdim . 120 kilo 6-8 tekrar . Sen bunun çok daha üstüne çıkarsın . Önemli olan kasın kalitesi , kullanabildiğin kapasitesi ve merkez bölgenin ve bileklerin sağlamlığıdır . Bu etkenler seni zirveye tşımaya yeter.
Sen kaç yıldır yapıyorsun ?

2 yıldır[DOUBLEPOST=1437149583][/DOUBLEPOST]Bunun dışında askeri okuldan biraz da atletik bir geçmişim var
1 rm senin 150 kilo çıkıyor hemde 2 yılda demekki 5 yıllık olunca 190 olur rahat senden powerlifting şampiyonu olurdu doğrusu 2 yılda süper ilerleme ben 3 yıl full boşa çalışmışım vay be
birde olimpik barda basıyorsan 20 kiloluk mükemmel ilerleme

Back
Yukarı