SCHWARZXXL Antrenman

Selam SCHWARZXXL,

Carb backloadingin ketojen diet sirasinda fizyolojik bir gereklilik oldugunu dusunuyor musun? Geleneksel pratiklerin bunun gereksiz/gecersiz oldugunu gosterebilecegini dusunuyorum. Weston Price efendinin de sozunu ettigi uzere Paraguayli Aché'lerin dietlerini %60-70 oraninda pekari eti (bir tur yagli yaban domuzu denebilir) olusturuyor ve neredeyse hic (cok cok kisitli sayida palm starch) koklu sebze (tahildan soz etmeme gerek yok, sanirim sen de yemiyorsun) yemedikleri halde kisa mesafeleri modern insani sasirtacak bicimde (100m'yi 10-11 snde kosmak gibi) hizli kosabiliyorlar. Ayrica cok aktifler ve gun icerisinde 5000-6000 kalori yakiyorlar. Bu, modern bir insanin gunluk kalori yakiminin yaklasik 3-4 katina esdeger.

Aerobik performans soz konusu oldugunda bunu destekleyen baska ornekler de var. Ornegin Arctic alanlarda yasayan Inuitler ya da Masaai'ler, Hadza ve !Kung'lar da oyle.

Carpici orneklerden bir digeri Robb Wolf'un hemen her IF articlesinde sozunu ettigi, Norvecli iki kisinin karlik bir alanda mahsur kalip sadece fok ve kutup ayisi eti yiyerek (burada dikkat cekici olan "yagli et" yoksa rabbit starvation kacinilmaz olur) 6 ay boyunca hayatta kaldiklari ve kurtarildiklarinda yapilan kan testlerinin muazzam oluslari zamaninda bilimsel dergilerde cok defa bahsedilmisti. Ayni zamanda siddetli soguga ve sifir karbonhidrat alimina ragmen enerji seviyelerinde en ufak bir dusus meydana gelmemisti.

Ornekler elbette cogaltilabilir ancak ben senin kisisel fikrini merak ediyorum. Genel olarak beslenmenden soz edebilir misin?

Bu arada yukaridaki pratiklerden hareketle yagli et oneriyorum gibi bir anlam cikarilmasin. Endustriyel dunyada antiobiotiklerin ve cesitli hormonlarin ozellikle buyukbas hayvanlara verildigi ve toksinlerin canlilarin yaglarinda toplandigi dusunulurse bu hic akillica olmaz. Tum bu orneklerde soz konusu olan elbette game meat yani dogal ortamlarinda oldurulerek yenen av hayvanlari. Yagli et icin modern dunyada yonelinebilecek en iyi secenek hala avlanilabilir olma ozelligini koruyan balik ve nispeten digerlerine gore hala grass-fed olan yagli kuzu etidir.

Arkadaşlar hakkınızı helal edin, söz verdiğim videoyu ancak hazırlayabildim. Mayıs başında çekmiştim aslında. 2 ay olmuş. İngilizce altyazı da eklemeye çalıştığım için iş yoğunluğum müsade etmiyor. Bir koşunun ortasında çekmiştim videoyu. Ondan sadece o sırada aklıma gelen soruları cevaplamıştım. Sizden ricam başka sorularınız varsa onları listelemeniz. Herkese iyi sporlar...

Merhaba benim de sorularım olacaktı schwarz hocam . Ben bir okul dönemi boyunca ketojenik diyet ve vücut ağırlığı ile spor yaptim . Güzel de güç kazandım diyebilirim ilk basladigimda 3 şınav 0 barfiks cekebilirken simdi 60 şınav 15 barfiks cekebiliyorum. Yağ oranımı %25'ten % 18'e düşürdüm. Fakat bu arada inanılmaz bi libido düşüşü ve sevmediğim derslerde göz kararmasi ve burun kanamasi gibi sorunlar dahi yaşadım acaba bu tarz sorunlar normal mi ve genel şeyler mi yoksa sadece ben de mi oldu merak ediyorum.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar hakkınızı helal edin, söz verdiğim videoyu ancak hazırlayabildim. Mayıs başında çekmiştim aslında. 2 ay olmuş. İngilizce altyazı da eklemeye çalıştığım için iş yoğunluğum müsade etmiyor. Bir koşunun ortasında çekmiştim videoyu. Ondan sadece o sırada aklıma gelen soruları cevaplamıştım. Sizden ricam başka sorularınız varsa onları listelemeniz. Herkese iyi sporlar...

Merhaba benim de sorularım olacaktı schwarz hocam . Ben bir okul dönemi boyunca ketojenik diyet ve vücut ağırlığı ile spor yaptim . Güzel de güç kazandım diyebilirim ilk basladigimda 3 şınav 0 barfiks cekebilirken simdi 60 şınav 15 barfiks cekebiliyorum. Yağ oranımı %25'ten % 18'e düşürdüm. Fakat bu arada inanılmaz bi libido düşüşü ve sevmediğim derslerde göz kararmasi ve burun kanamasi gibi sorunlar dahi yaşadım acaba bu tarz sorunlar normal mi ve genel şeyler mi yoksa sadece ben de mi oldu merak ediyorum. (artık ketojenik diyet uygulamıyorum )

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam simdi anladigim kadariyla ketojen diyette carb yuklemesi önermiyorsunuz ? Ben john kieferin cbl sormustum biraz anlatmissiniz. Ketoda carb yuklemezsek belli bir sure sonra 10 gun civari heralde glikojen depolari boşaldiktan sonra kendimize gore agir powerlifting ve bb yada orta derece bb yaparsak kas kaybi olmaz mi ? Spor yapmayanlara yukleme gereksiz olabilir belki ama sporcular icin kesin yapin diyolar 2 gun boyunca ilk gun 800 gr 2. Gun 550 gr

Arkadaşlar sorularınızı geniş bir zamanda cevaplamaya çalışacağım. Kısa bir video ekleyeyim bu arada.

Steinborn Squat. Yeni arkadaşlar için biraz riskli olabilir ama mobilitenize güveniyorsanız, antrenmanlarınızı biraz renklendirmek için deneyebilirsiniz. Hafif başlayın, zira zor bir hareket.

Arkadaşlar sorularınızı geniş bir zamanda cevaplamaya çalışacağım. Kısa bir video ekleyeyim bu arada.

Steinborn Squat. Yeni arkadaşlar için biraz riskli olabilir ama mobilitenize güveniyorsanız, antrenmanlarınızı biraz renklendirmek için deneyebilirsiniz. Hafif başlayın, zira zor bir hareket.

hocam sana bakmaktan hareketi göremedim yemin ediyorum ya. idölümsün maşallah

Arkadaşlar foruma vakit ayıramadığımdan sorulara cevap da yazamadım. Bir de bayağıdır video da eklememişim.

Bir video ekliyorum. Haftasonu da buralara biraz zaman ayırabilmeyi ümit ediyorum.

Herkese selamlar.

Buradaki profil fotoğrafım 2 senelik arkadaşlar. Eğer onu kastediyorsanız, tabii ki kilo farkım var. Youtube hesabımdaki videoları da çektiğim sırayla eklemediğimden kilo farklılıkları var. Işık, açı gibi faktörler de etkili. Instagram filtreleri de kasları ön plana çıkarıyor. Herhangi bir steroid geçmişim ise yok.

Buradaki profil fotoğrafım 2 senelik arkadaşlar. Eğer onu kastediyorsanız, tabii ki kilo farkım var. Youtube hesabımdaki videoları da çektiğim sırayla eklemediğimden kilo farklılıkları var. Işık, açı gibi faktörler de etkili. Instagram filtreleri de kasları ön plana çıkarıyor. Herhangi bir steroid geçmişim ise yok.
Boyunuza 190 dersek fotodaki kutle bi 100 kilo %8 yag orani gibi duruyo degil mi ama ? Yada daha mi fazla bilemedim simdi

Artık VG tipi antrenmanlar yapmadığım için hacmim çok daha düşük arkadaşlar. Kilom profil fotoğrafımla yaklaşık aynı ama ağırlık daha çok bacaklara kaydı squat yoğunluklu rutinler sayesinde. Boyum 1.92, kilom sanırım 102 civarı şu ara. Yağ oranım da %8-9 civarıdır.

Temiz beslenmeyi neredeyse hiç bırakmıyorum arkadaşlar. Spor yapmadığım gün de yok gibi bir şey. Ondan dolayı da pek vaktim olmuyor buraya uğramaya. Bunu da sabah koşusuna çıkmadan yazıyorum. Herkese iyi haftasonları.

Back
Yukarı