Danny Boy
Yeni Üye
tekrardan bilgilerini paylaşan herkeze teşekkürler;
-alınan protein miktarı artsa da, bünyede sentezlenen protein miktarı aynı kalıyor.
-anabolic steroid kullanan bir sporcu günde kg başına çarpı 2 alıyorsa, normal bir sporcu kg başına çarpı 1 alabilir.Gün içinde alması gereken protein miktarını da öğünlere 20-25 gram olarak bölmelidir.
Olay bu mudur yani![]()
Matrix filminde, Morpheus'un Neo'ya yıllardır yaşadığı matrixin aslında gerçek olmadığını gösterdiğinde hatırlayın, Neo şaşkınlıktan komaya girmişti, ben de aynı durumdayım şu anda...
aslında oda bıraz mantıksız a tabı su var ben her zaman deırm sımdı kılo x 1-1.2 gr alınmalıdır ama su varkı eger atıyorum kısı 95kg %4 yag oranlı profesyonel bır sporcuysa ve bu kısı ıgf turlerını gh tren falanda lıyorsa tabıkıde bu rakam hem sert antrenmandakı olusan stres ıle yasanan kas kaybını( olan kasın yıkılması) hemde yenı kas olusumunu desteklemek amaclı arttırlabılır ama bu asla 2-3 katı degıldır a bu nasıl olur 1.5-2 arası bır rakam denılebılır ama tabıkıd ebunu kısı belırlemelıdır sımdı ben kımsneın katabolızmasını bılemem ama 2 yı gecmenınde anlamı yok
a bıde sole de bır durum var mesela bunun gıbı gorece dusuk proteın alımını destekleyen mıke menzter sunu der gunluk alınan kalorının %15-30 u proteınden alınmalıdır %15 bulk da %30 kı bu maks bır rakamdır oda defıne zmanda kı ozman kendısı kalorıyı dusurur aslında yıne aynı proteını alırsınız
zaten normal bır vg genelde ole 5-6 bın kcal yakmaz oyuzden bu rakam genelde asla 1.5-2 katını gecmez kı profesyoneller dıyoruz burda
--------------------
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:09 ----------
Sevgili danny in son dönemlerde sürekli hatırlattığı insülin-şeker püf noktasıda çok ama çok işime yaradı. Önemli olan protein miktarınızı kilonuz ve hazmınıza göre boyutlandırarrak vücuda nokta atışlar yapmak, kilo başına 2,5 - 3 gr ne ya abi, zararlarıda yokdeğil bu şeyin sonuçta.
evet tabıkıde yanı oda cok onemlı sımdı kısı var dıyelım kı gunde 2500kcal alıcak e bunun %20 sını proteındne aldı e zaten bunuda 4 e boldu dıyelım zaten egrıye baya bır k.h alması ıcın yemek kalır kısı bunlarıda hesaplar ve mesela en cok k.h sabah alır sonra azaltır aksama dogru
yada kısı var gunde 100 gr alır pek bır fark gormez bunu once 110 yapar 2 ay devam eder sonra 120 gr yapr bakrkı yeterlı zaten 120 ıle deavm etsın
ben su anda 100-140 gr proteın alıyorum bunun 30 u sabıt hayvansal gerısı bıtkısel gecen hesapladım amıno asıt profılı olarak ben gunde hayvansal olarak dusunursek 30 gr +50-80 gr proteın alıyorum yanı ben gunde degısken olarak sole solıyebılırım 80-110 arası bır proteın alıyorum hayvansal amıno asıt olarak cogu kısıden daha agırım ve daha buyuk bır kas hacmıne sahıbım
deatlıftde 180kg-bench press de 140 kg agırlık altına gırebılıyorum mesela gucumde yerınde ben genelde tum enerjımı k.h olarak alıyorum a su var yaglıda yerım mesela cok kı dogru degıldır ama su var ben haynavsal urun tuketmıyorum k.h alıyorum ama hala bu sporu cogu kısıdne daha ıyı bır performans ıle kı ben haftad bır gun spora gıdıyorum heavy duty calısyorum yapabılyorum yanı sorun yok