@D.Wolf
D.Wolf konuyu güzel özetlemişsiniz. Sizinle tamamiyle aynı fikirdeyim. Gün içi ve gece tüketimi konularında ben de okuduklarımdan ötürü benzer bir inanca sahibim. Dolayısıyla gün içerisinde süt, gece yatarken light beyaz peynir ve yağsız lor kullanmayı genellikle tercih ediyorum uzun süredir.
Bugün iş saatlerim biraz yoğun geçti. Yarın mümkün olursa sizlere idman sonrası süt tüketimini ve diğer whey ile kombine dekstroz içerikli içeceklerin üzerine de birşeyler paylaşmak isterim. Hatta bunu ayrı bir başlıkta yapmak daha bile doğru olabilir. Sanıldığının aksine sütün hala bir çok avantajı olan bir ürün olduğunu düşünmekteyim.
@heldic,
Belirttiğiniz üzere, ısıl işlem bakterileri öldürmekte. Ki bu hepimizin kabul ettiği tarafı. Fakat D.Wolf'un değindiği kısım ise, ısıl işlemin kısa süreli olmasından mütevellit aminoasit profilinin bir bozulma yaşamadığı yönünde. Benim aklıma burda şöyle bir soru geliyor. İçtiğimiz süt aminoasit bakımından doğalına oldukça yakın ama sadece bakteriler mevcut değil. Peki bu durumda, sütün yanında yiyeceğimiz farklı yiyecekler ile bu bakteriyel anlamdaki açığı kapatmamız mümkün müdür?
Son düzenleme: 7 Haziran 2012