AkrepHan
Yeni Üye
akrephan
Kendin gunluk sütun zarari da var yarari da demissin.
Ama fermante ürunlerin hic bir zarari yokken daha faydali
Neden zararli bir seyi tüketelim ki bunun ne mantigi var ?
kefir yogurt peynir bulunmuyor olsa hadi tamam icmek zorundasin
Yada bir savas ta falan kaldin tek beslenme kaynagi süt ise otur ic
Yoksa hic gerek yok ocakdan alinca mayala obur gun ayran yap ic
Maliyeti gene ayni hemde tamamen faydali ve hic bir zarari yok.
zaten söyledim neden tüketiceğimizi daha kolay tüketiyorum ben kendim için ayranı mesela tek başına içemiyorum sevmiyorum yada yoğurtu sütün fermantasyonlarının hepsini anca yemeğin yanında yerim ama bolca yerim sütün kendisi hariç tek başına yiyebildiğim bir süt hali yok.
hayır sen dediğin sadece + sı yok olarak anlamıştım ama fermantasyonların karşısında + sı olmasa bile sütü fermantelerinden daha fazla seven insanlar içmekten kaçmamalı. siz fermantelerin karşısında bir + sı yok deseydiniz bi itirazım olmayacaktı ama sütü süt olarak tüketmenin hiçbir + sı yok deyince itiraz ettim.
@Akrephan
Heldic ve Danny nin yazdıkları oldukça isabetli.
Heldicin araştırmaları üniversite araştırmaları ve kontrollü deneyler, oldukça dolu dolu bilimsel veriler.
Süte alışmış bir birey diye varsayım mantıksız; yok böyle bir şey, vücudun bunu sindirmeye müsait değil.
Vücudunun %90nı bakteriler!
Sen kendini insan olarak görüyorsundur, fakat ben insanlara baktığımda %90nı bakteri olan bir organizma görüyorum.
Yani bakterilere ve onların davranışa ayak uydurmak zorundasın!
Burada ayrıntılı anlatıyor.
http://www.ted.com/talks/lang/tr/bonnie_bassler_on_how_bacteria_communicate.html
Zıttı davranmak da inat edersen bünyene kesinlikle bir fayda sağlayamazsın![]()
adaptasyon, alışma diyorum. evrim o kadar kolay değil demişsiniz fakat düzenli süt içenlerde bi anket yaparsak çoğunda süt içtikten veya yoğurt yedikten sonra gaz problemi olmadığını süt içenlerde gaz problemi olduğunu görürüz bu nedir peki? vücut alışmıyorsa ve itiraz ediyorsa neden gaz problemi yaratmıyor?
benim amacım kimsenin düşüncesini hiçe saymak değil ama adapte olmak dediğimiz olay vücutta da oluyor bunu asıl biz VG ciler bilmeliyiz nasıl ki vücudumuz 3 aydan fazla bir programda gelişme göstermiyor ona ALIŞIYOR ise kas dokumuz alışıyor ise sindirim sistemimizdeki bakterilerde buna aynı şekilde cevap vereceğini biliyorum.
Benim bilimsel kaynak paylaşamamamın nedeni ise savunduğum konu sütün zararlarına itiraz değil. sütün zararlarıyla yararları oranı fermantasyonlarının yanındaki yarar oranları ve vücut adaptasyonu bunların hepsini birarada araştıran bi bilimsel veri bulamadım yabancı dilim iyi olmadığı için diğer kaynaklarıda araştıramıyorum.
Son düzenleme: