sen ahmet aydın,ender saracoğlu gibi 2 tanebilim adamının peşine takılmış gidiyorsun o kadar diyorsun kaynak istiyorsun sende site hariç bu 2 sinden başka özellikle YABANCI doktorların makalelerini getir ki inandırıcılık derecesi artsın. plastiği sindirmek için olan eznimleri vücutla hiçbir alakası yok ama gizlii laktoz dediğimiz olay bi çok yiyecekte laktoz olduğunu bu sayede vücudun laktaz üretimi yaptığının en büyük kanıtıdır. ineklerin doğaya süt vermek için geldiğini savunmuyorum sadece biz daha iyi yaşamak için bazı hayvanlardan faydalanıyoruz aşka bir açıklaması yok. doğanın kanunu bu hayvanlar zeki olmadıkları için birbirinden bir tek yemek için faydalanırlar ama biz hayvanlarında canlı olduğunu unutmazsak onlardan faydalanırken onlarında canlarını hiçe saymamış oluruz.
yabancı doktorlardan kaynak bekliyorum en kısa zamanda detaylı bi araştırma yapıcam gerekirse üniversitelere gidip bizzat araştırıcam videosunuda koycam
inekler sağılmazsa süt üretmezmiş pehh kim diyorsa yalan ineği 3 ay sağmazsan hamile kalana kadar süt vermezmiş ben köyde dedemin yanında çok zaman geçirdim ahırda 2 tane büyükbaş 3 tane küçükbaş hayvanı var inek öyle toprak gibi verimsizleşip süt vermeyi kesmez
bu senin yazın baska yazında da
inekler de tavuklar gibi süt üretmek icin yaratılmıstır dedin.
kendi yavrularını beslemek icin nesillerini sürdürmek süt üretiyor senin icin degil

her ırkın amacı neslini devam ettirmektir aklına gelen herseyin mikrop dahil...
yabancı yayınlarda eklerim bir sürü hemde ona da bir kulp bulursun
Ahmet Aydın turkiye deki tek beslenme ve metobolizma ana bilim dalı uzmanı
normal bir hastahene kösesinde ki yanlıs eskimis bilgiden bahsetmiyoruz onları zaten ben coook eskiden biliyordum güncelleri ile degistirdim
5 10 sene sonra sende ögrenip degistirmis olcaksın

Aslında olay cok basit özeti su
süt ısıl islem görmeden icilebilir fakat evde bile sütü kaynatsak bu ısıl islem ve faydalı bakteriler ölüyor
uht homojenize pastorize sütler baslı basına zararlı.
sütün icindeki maddeler ile degil sütün kendisinin bozulması ile derdimiz
yoksa süt ürünlerinin hepsi cok saglıklı aklınıza gelebilecek hersey
birde süt fermante olurken faydalı bakteriler icindeki laktozu yiyorlar gelismek icin o sayede süt yogurt peynir kefir oluyor
o bakteriler bagırsak floramız icin o kadar faydalı ki bagırsak florası vucudumuzun cöpcu gorevini görüyor
eger iyi calısmazlarsa bir sürü hastalıgın nedeni olabiliyorlar.
süt ü süt olarak tüketmenin hic bir artısı yok ne amino ne sindirim nede kemiklere
fakat sütü fermante edip tüketirsek hem bozulmasını geciktiririz hemde bir sürü faydasından faydalanmıs oluruz
Süt 1 2 gün kalınca neden kesilir ? yada icine tuz limon v.s atarsanız ? süt kaynatılmaya da musait degil.
süt annesinin karnından cıktıgı gibi yavrusu doysun diye üretiliyor fakat tereyagı peynir yogurt kefir daha uzun süre dayanıklı olarak kalıyor
hic bir canlı yavru olduktan sonra süt tüketmiyor daglarda bayırlarda insan dan cok cok daha cok kötü kosullarda yol yapıyorlar ve sandalyeden düsüpte bacagını dogal beslenen bir köpek kırmaz
buda eski insanın ve simdiki insanın kafa kalınlıgı
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/y-ksek-karbonhidrat-ag-rl-t45248.html
eski actıgım konudan kopya cektim

bir kısmını orda toplamısım
kemiklerimizin saglam olmasını istiyorsak en iyi besin dereotu cünkü Anne sütüne en yakın kalsiyum fosfor ve magnezyum iceriyor